Makumatkalla

Kespron teettämän Maailman ravintolatrendit -tutkimuksen mukaan 76 % suomalaisista on kiinnostunut makumatkoista ravintoloissa nyt, kun matkustaminen on estynyt. Kasvata liikevaihtoasi ja tarjoa asiakkaillesi elämyksellisiä makumatkoja kaukokaipuuseen

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Meksikon makuja

Suomalaiset ravintola-asiakkaat arvostavat autenttisia makuja sekä mikroalueiden keittiöitä. Meksikolaisen keittiön ja makumaailman tärkeimpiä elementtejä ovat erilaiset salsat ja kastikkeet, esimerkiksi crema de acida, pico de gallo ja mangosalsa, sekä chilit, tuoreet maut ja maissitortillat. Meksikolaisessa keittiössä käytetään runsaasti myös edullisia ruhonosia. Kokeile esimerkiksi naudanrintaa. Brisket haudutetaan mureaksi tequilalla maustetussa lihaliemessä ja glaseerataan kasaan keitetyllä haudutusliemellä ja mangohillolla. Annos viimeistellään runsailla makuyksityiskohdilla.

Makumatka Meksiko 1

Glaseerattua briskettiä, pico de gallo, mangoa ja rapeat maissitortillat

Valmista edullisilla raaka-aineilla elämyksellinen lounasmakumatka Meksikoon. Maissista, meksikolaisesta klassisesta elementistä, valmistuvat esimerkiksi pyreet ja tortillat. Tuoreet rapeat maut ja värit, särmät leikkuupinnat kasviksissa sekä hallitusti asetetut komponentit nostavat klassisen, autenttisen katuruoka-annoksen laadukkaaksi lounaaksi.

 • Maissi on meksikolaisen keittiön keskeisimpiä raaka-aineita. Kokeile esimerkiksi friteerattuja maissinjyviä.
 • Tuo makujen runsautta yksityiskohdilla. Maissilettu viimeistellään maissipyreellä ja jäälimenkuorella.
 • Meksikon makua tuovat grillattu kevätsipuli, punainen chili sekä crema de acida.

21137815 IBP Tyson brisket naudanrinta n. 2,8 kg
21566137 Menu Maissi 2,5 kg, pakaste 20852500 Chili punainen 50 g Hollanti 1 lk 21566137 Menu Maissi 2,5 kg, pakaste

Makumatka Italiaan

Italialaisen keittiön autenttisuus nousee yksinkertaisista ja selkeistä makumaailmoista. Kespron tutkimuksen mukaan suomalaiset ravintola-asiakkaat arvostavat sitä, että annoksissa näkyy kunnioitus raaka-aineita kohtaan, kiinnostava valmistustapa sekä kokin ammattitaito. Italialaisen keittiön makumaailmoissa nämä pääsevät oikeuksiinsa. Lounasruokailussakin nämä vaatimukset täyttyvät. Valmista pasta ja liemi itse ja hyödynnä laadukkaita pakasteäyriäisiä.

Makumatka Italia 2

Rapeaa kampasimpukkaa, äyriäispastaa ja hummerikastiketta

Tee pastataikinaa kerralla isompi määrä kylmiöön. Valmista päivän pastat aamuisin serviisiin. Kuumenna kypsät simpukat ja katkaravut sahramikermassa ennen esille laittoa. Paista annokseen rapeita kampasimpukoita pistaasi-yrtticrumblella. Laadukas hummeri-rapuliemi porataan yhteen tomaattipyreen ja kerman kanssa annoksen viereen. Hummeriliemeen lisätty tomaattipyree syventää kastikkeen makua. Pyöräytä äyräiäiset capelli dʼangelo- eli angel hair -pastan kanssa yhteen.

 • 21477869 Davigel kampasimpukan liha 10/20, 1 kg, MSC, raaka, pakaste
 • 20338710 Menu Katkarapu kuorittu 2,25 kg, MSC, pakaste
 • 21447257 Eriksson hummeri-rapuliemi 3 kg, pakaste
 • 20939922 Menu Suomalainen tuore herneenverso 250 g
 • 21593279 Pecorino Romano DOP raaste 1 kg
 • 21593368 Pecorino Romano DOP 1/8 pala n. 3,5 kg
 • 21593312 Parmigiano Reggiano DOP raaste 1 kg
 • 21635078 Parmigiano Reggiano juustopala DOP 1 x n. 1 kg 12 kk

Vie lounasasiakkaasi Ranskaan

Ranskalaisen keittiön ydintä on runsas kasvisten ja yrttien käyttö sekä kauniit esillelaitot. Kespron Maailman ravintolatrendit -tutkimuksen mukaan ravintola-asiakkaat haluavat tutustua ja kokeilla yllättäviä ja tuntemattomia raaka-aineita myös lounaalla. Ruusukaalia ilmavampi flower sprout tuo annokseen kiinnostavuutta, uutta rakennetta ja makua. Värjätty viiriäisen muna tuo näyttävyyttä ja elämyksellisyyttä. Annos viimeistellään runsailla yksityiskohdilla.

Makumatka Ranska

Flower sproutia, beluga-linssiä, perunaa ja viiriäisen muna

Tuo annokseen ravintorikkautta purppuraksi värjätyillä viiriäisen munilla, beluga-linsseillä ja flower sprouteilla. Rakenna perinteiseksi mielletty sivusalaatti salaatinlehteen, koristele syötävillä kukilla, merilevällä, mikroyrteillä ja karamellisoiduilla flower sproutin lehdillä. Valmista pieneksi kuutioitu leikattu peruna risottotyylisesti. Mausta parmesaanilla, sitruunamehulla ja ruohosipulilla.

 • Viiriäisen muna tuo näyttävyyttä annokseen, kun värjäät sen punajuurimehulla.

 • Viimeistele annos valkolupiinin versoilla.

 • Elämyksellinen annos syntyy näyttävistä makuyksityiskohdista.

 • 21332441 Flower sprout 250 g

 • 21725846 Sydänsalaatti 180 g/2 kpl

 • 21506163 Menu Belugalinssi 1 kg

 • 20939925 Menu Valkolupiininverso

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä