Menu-kotimaisten vihannesten kasvutarina osa 8

Menu-sarjaan tulee syyskuussa uutuustuotteina kotimaisia uuden sadon vihanneksia. Seuraamme Kesprolle ja Menuiksi kasvatettavien vihannesten kasvun vaiheita siemenestä ravintola-asiakkaiden lautasille.

Julkaistu

Lantun taimet näyttävästi pinnassa, hyönteisverkon suojissa

Pienistä lantun siemenistä on ehtinyt jo kasvaa isolehtisiä taimia. Juurta ei vielä näy, mutta juuren kasvu alkaakin loppukesää kohden.

Niin lantun kuin muidenkin juuresten kasvua tukee lämmin sää ja vesi sopivassa suhteessa. Helteestä juurekset eivät nauti, liika vesi taas tukahduttaa kasvua.

Lantun satokausi ajoittuu syksyyn. Lämpösumman mukaan juuresten kasvukausi on seitsemän vuorokautta myöhässä, mutta kasvuaikaa on vielä reilusti edessä.

Hyönteisverkko taimien suojana

Räpin koetilalla lantun taimet on peitetty hyönteisverkolla, joka suojaa pieniä lantun taimia ja myöhemmin kehittyvää juurta mahdollisilta tuholaisilta jo alkuvaiheesta lähtien.

Kun hyönteisverkko on levitetty, ei mahdollisia tuhohyönteisruiskutuksia tarvita lantun kasvukauden aikana. Hyönteisverkko on jämäkkää ja kestävää materiaalia. Verkon pienet reiät (silmäkoko 1,3 mm) päästävät auringonvalon ja sadeveden lävitseen, mutta pitävät tuholaishyönteiset loitolla.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä