NO ONE MAN SHOW – Ole´s on enemmän kuin pelkkä Ole

Ole's ei ole mikään one man show. Ole´s on enemmän kuin Ole, enemmän kuin tasokkaat raaka-aineet, enemmän kuin korkean teknologian laitteet, enemmän kuin sertifikaatit ja taitavat työntekijät.

Julkaistu

Kuvat

Oles Fast Food Ab Oy

Miten tähän on tultu? Arjen kiireessä ei ole ihan helppoa pysähtyä ja kysyä itseltään, miksi on se, kuka on ja tekee sitä mitä tekee. Mutta jos on tilaisuus esittää itselleen se kysymys – miten minä päädyin tähän? – voi katsoa elämäänsä taaksepäin ja huomata tärkeitä merkkipaaluja.

Tuoksu. Maku. Ateria. Oikeastaan mikä tahansa. Elämässämme on ratkaisevia hetkiä, jotka me haluamme säilyttää. Mutta mistä johtuu, että yritämme joskus luoda nämä hetket uudelleen elämässämme, kerta toisensa jälkeen?

Syön lounasta ihan tavallisena maanantaina. Lautasella on yksi parhaista hampurilaisista, jonka olen koskaan syönyt. Mietin, johtuuko se, että arvostan ateriaa sellaisena kuin se on, paljon enemmän kuin ennen, siitä että tiedän niin paljon enemmän yrityksestä pihvin takana. Ole´s – delicious food, on nimittäin valmistanut pääraaka-aineen, pihvin.

Ateriani pääroolia näyttelee pihvi. Mutta se ei ole pelkkä hampurilaispihvi, vaan niin paljon enemmän kuin erinomaista lihaa. Ja sen huomaa. Tämän tarinan pääosan esittäjä on sitä vastoin Ole Snellman. Ole on legenda Ole´sin takana ja hänelle kuuluu kiitos siitä, että eri puolilla Suomea on niin paljon ravintoloita ja paikallisia grillejä, jotka tarjoavat juuri sellaisia korkealuokkaisia, unohtumattomia aterioita asiakkailleen, josta itse olen juuri saanut nauttia. Mutta miten Olesta tuli Ole´s?

Lapsuusmuistoista ammattitaitoon

Rakkaus ruokaan oli läsnä jo Ole Snellmanin lapsuudenkodissa Piispankadulla Pietarsaaressa. Pohjanmaan lakeuksilla heräsi myös Olen oma intohimo ruokaan nimenomaan perheen ruokapöydän ympärillä. Samassa paikassa sijaitsi myös ensimmäinen makkaratehdas.

– Lauantaisin isä tarjoili todellisia lihaherkkuja meille lapsille kodissamme Piispankadulla, jossa asuimme toisessa kerroksessa. Se oli todella hyvää, ja se elää minun mukanani vielä tänäkin päivänä, Ole Snellman kertoo.

Oli myöskin jotakin aivan erityistä saada syödä hyvää, tuoretta makkaraa suoraan padasta. Yhteinen ateria oli, ja on tänäkin päivänä, jotakin täysin maagista oikeissa olosuhteissa, ja kun sen saa jakaa rakkaimpiensa kanssa.

Ole Snellmanilla on pitkä kokemus elintarvikealasta. Jo 1976 Olesta tuli lihamestari ja hän ehti työskennellä pitkään lihanjalostusteollisuudessa tuotekehityksessä ja myynnissä. Liha-alalla vuosia kului yli 30, kunnes hän tarttui mahdollisuuteen perustaa oma yritys ja jatkaa työtä keskittyen kebabin tuotantoon ja raakapihvin kehittämiseen.

Perheen keskeinen rooli yrityksessä

Tämän päivän kasvava suuren liikevaihdon yritys alkoi pienessä mittakaavassa.

– Alussa vaimoni Gerd huolehti laskutuksesta ja hallinnosta, osa-aikaisena. Itse huolehdin myynnistä ja tuotannosta. Ja sitten minulla oli yksi työntekijä, Ole kertoo.

Lasten kasvaessa he saivat myös olla mukana yrityksessä. Aluksi lapset saivat osallistua kebablaatikoiden taittamiseen ja muihin pieniin käytännön töihin. Nykyään kolme pojista työskentelee yrityksessä täyspäiväisesti.

– Me odotamme, että he jatkavat toimintaa, ja auttavat meidän asiakkaitamme onnistumaan edelleen liiketoiminnassaan, Ole sanoo.

Yrityksen aloittaessa Ole ei olisi uskonut, että he 20 vuotta myöhemmin olisivat tässä: uusi tuotantohalli ja vahvasti kasvava tuotemerkki sekä liikevaihto, joka vaikuttaa tuplaantuvan viiden vuoden välein.

– Haluamme tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, jotka haluavat tarjota parasta ruokaa, ei halvinta. Haluamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan ja menestymään, Ole kertoo.

Ehkä siinä onkin se salaisuus. Että ei ole halvin, vaan paras. Suuren, kasvavan ja parhaat tuotteet tarjoavan yrityksen luomiseen tarvitaan paljon ihmisiä.

– Tämä ei ole mikään one man show, Ole Snellman painottaa nöyränä.

Olesta kuulee, että perhe on ollut, ja on edelleen, erittäin tärkeä osa Ole´sia. Huolta ei pidetä ainoastaan perheestä, vaan vuosien saatossa on työskennelty myös muiden perheyritysten kanssa, jotka ovat jakaneet samat arvot.

Ruokaseutu, jossa on tunnetta

Ole ja hänen perheensä elävät ja toimivat alueella, jolla on pitkät ruokatuotannon perinteet ja jossa arvostetaan laadukkaita raaka-aineita ja hyvää ruokaa. Siksi on äärimmäisen tärkeää pitää yllä elintarviketuotannon korkea taso.

– Kaikki se mitä teemme juontaa juurensa Oles’in perheen historiaan, Ole’sin myyjänä toimiva Fredrik Snellman kertoo.

Ruoan parissa työskentely on täällä vahvaa ammattiylpeyttä. Se ammattiylpeys siirtyy eteenpäin sukupolvelta toiselle. Se vaikuttaa kaikkeen tekemiseen, alueella tuotettavien parhaiden raaka-aineiden valinnasta aina tukkukauppiaille ja yhteistyökumppaneille toimitettavien tuotteiden käsittelyyn ja tarkastukseen asti.

Yrityksessä on ollut vahvaa osaamista vuoden 2000 perustamisesta saakka. Myös vahva tahto ja intohimo löytää markkinoille parhaat tuotteet.

– Valmistamme ja myymme tuotteet ilolla ja taidolla myös muille ruokaa rakastaville, jotta he voivat valmistaa ja jaella ne muille, Fredrik sanoo.

Ensiluokkaiset raaka-aineet puhuvat selvää kieltään. Ole ́sin tuotteiden taso on erittäin korkea ja niitä toimitetaan kaikkialle maahan, jotta mahdollisimman moni saa mahdollisuuden luoda hyviä, unohtumattomia aterioita loppuasiakkailleen.

Mutta Ole´s on enemmän kuin Ole, enemmän kuin tasokkaat raaka-aineet, enemmän kuin korkean teknologian laitteet, enemmän kuin sertifikaatit ja taitavat työntekijät. Ole´s on ruokaa rakastavien ihmisen kohtaaminen. Ole´s on rakkautta ruokaan kahden leipäpalan välissä. Läheisyyden, lämmön ja osallisuuden tunne, jota yritys toivoo voivansa levittää. Nämä tunteet jäävät sydämeen, kun on saanut nauttia ateriasta, joka koostuu Ole´sin tuotteista. Siihen ateriaan palaa mielellään niin arjessa kuin juhlassa. Myös ihan tavallisena toukokuun maanantaina. Ole Snellman

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä