Oobu toi saariston keskelle kaupunkia

Aurajoen rannalla kohoaa perinteikäs Bassin talo, jonka historiallisessa miljöössä toimii saaristolaisravintola Oobu. Kaikki kalan savustuksesta lähtien tehdään itse, kuten saaristossa on aina tehty.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro, Saaristoravintola Oobu

Turun keskustassa sijaitsevan ravintola Oobun listalla on paljon kalaa. Silti kyseessä ei ole kalaravintola, vaan saaristolaisravintola. Tarjolla on paitsi kalaa, myös lihaa ja kasviksia eri muodoissa, perinteikkäästi, mutta trendejä haistellen ja uusinta keittiöosaamista hyödyntäen.

Oobun taustalta löytyy joukko vahvoja ravintola-ammattilaisia. Ravintoloitsijoina toimivat Chef de Table Marina Björkenheim-Jokinen ja Maître Rôtisseur Turo Jokinen, jotka luotsaavat myös ravintola Maininkia Turun Ruissalossa. Oobun keittiöstä vastaa keittiöpäällikkö Tommy Gråhn ja ravintolapäällikkönä toimii sommelier Aki Jokela.

ravintola Oobu-0507 vaaka (1) Keittiö- ja ravintolapäälliköt Tommy Gråhn ja Aki Jokela Oobun terassilla.

Ylpeästi turkulainen, suomalainen ja saaristolainen

Suomalaisuus ja ennen kaikkea turkulaisuus ovat tärkeitä arvoja Oobun väelle, niistä ollaan ylpeitä. Kotimaisia raaka-aineita suositaan aina kun se mahdollista. Esimerkiksi peuraa hankitaan suoraan Kemiönsaarelta ja perunoita Rymättylästä, mutta suurin osa tuotteista tulee kuitenkin Kesprolta, johon ravintola on varsin tyytyväinen: valikoima on runsas ja toimitusvarmuus on kohdallaan.

Oobussa ollaan ylpeitä suomalaisuudesta, turkulaisuudesta ja saaristolaisuudesta.

ravintola Oobu-0460 vaaka Oobu on klassisen kaunis ravintola perinteikkäässä Bassin talossa.

Turussa kaikki tuntuvat tuntevan toisensa ja muita ravintola-alan yrittäjiä kannustetaan, eikä pidetä niinkään kilpailijoina. Jokainen toteuttaa omaa juttuaan ja hyvä niin. Pandemian jälkeen pöydät ovat jälleen täynnä ja kävijöitä riittää jokaiseen ravintolaan.

Menestyvä konsepti ei ole kiinni sijainnista

Ravintola Oobu ei juokse trendien perässä, mutta niitä toki seurataan. Heillä on oma klassinen tyyli, jonka varsinkin aavistuksen aikuisempi ikäluokka on kokenut omakseen.

On selvää, ettei alkoholittomuutta tarvitse enää selitellä.

Ulkona syömisen suosittuus on muuttanut myös turkulaista ravintolaelämää: Enää ravintolan ei tarvitse välttämättä sijaita Aurajoen rannalla menestyäkseen, vaan muun muassa Kaskis ja Kakola ovat onnistuneet luomaan menestyvän konseptin syrjemmällä sijainnilla. Myös nuorten ravintolakäyttäytymisessä on tapahtunut muutos, ja pikaruokapaikkojen sijaan yhä nuoremmat varaavatkin pöydän ruokaravintolasta.

OOBU2021-2-11artoarvilahtiKUVAKASAAC 0448 Monipuolisen ruokalistan annokset valmistetaan alusta asti itse.

Alkoholittomien juomien trendi näkyy myös Oobussa. On selvää, ettei alkoholittomuutta tarvitse enää selitellä, vaikka ikää sen nauttimiseen jo olisikin. Toisaalta viinit ovat edelleen suosittuja ja nyt määrän sijaan halutaan laatua. Rosen kysyntä nostaa päätään ja toinen yllättävä juomasuosikki Turun seudulla on akvaviitti.

Lapsille on tarjolla sama menu kuin aikuisille. Kaikki annokset saa puolikkaina ja puoleen hintaan.

Oobuun toivotetaan tervetulleeksi syömään myös lapsiperheet. Pienille ruokailijoille on tarjolla sama menu kuin muillekin – kaikki annokset saa puolikkaina ja puoleen hintaan. Uudet tuulet puhaltavat, nakit ranskalaisilla ovat selvästi menneen talven lumia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä