Oppijan roolissa Minestronomi-koulutuksessa

Avainasiakaspäällikkö Joona Kalla halusi syventää osaamistaan ja aloitti Kespron Minestronomi-koulutuksen.

Julkaistu

Teksti

Marjo Tiirikka

Kuvat

Markus Aspegren

Tulin Kesproon tukkutyöntekijäksi ensimmäisen kerran vuonna 2008 opiskeluni ohessa ja nykyiseen tehtävääni vuonna 2013. Nykyään toimin avainasiakaspäällikkönä Kuopion ja Joensuun seudulla, pääasiassa yksityisellä horeca-sektorilla.

Kuulin Minestronomi-koulutuksesta ensimmäisen kerran Kuopion tukkupäällikön osallistuttua pilottikoulutukseen vuotta aiemmin. Oma esimieheni kysyi kiinnostustani asiaan, ja innostuin siitä heti.

”Olen oppinut ymmärtämään paremmin eri ratkaisuihin ajavia haasteita asiakkaan toiminnassa.”

Ensimmäinen lähiopetuspäivä järjestettiin huhtikuussa. Olemme käyneet läpi muun muassa asiakassuhteiden ja liiketoiminnan kehittämistä sekä ravintoloiden toimintaympäristöä ja niiden toimintaa ohjaavia tekijöitä.

Tavoitteenani on oppia ymmärtämään paremmin asiakkaiden päivittäisiä haasteita ja tarjota heille entistä parempia vaihtoehtoja ja mahdollisesti ratkaisujakin. Koulutukset ovat antaneet mielestäni jo nyt lisäpotkua päivittäiseen tekemiseen, vaikka lähipäiviä on vielä jäljellä. Olen saanut paljon uusia ajatuksia päivittäiseen asiakastyöhöni.

Tähän mennessä kaikki päivät ovat olleet kiinnostavia. Erityisen mielenkiintoista on päästä tarkemmin kiinni asiakkaan päätöksiin vaikuttaviin motiiveihin. Olen oppinut ymmärtämään paremmin eri ratkaisuihin ajavia haasteita asiakkaan toiminnassa, ovat ne sitten olleet esimerkiksi asiakkaan taloudelliseen laskentaan tai palvelun muotoiluun liittyviä.

Ryhmä sekä ryhmähenki koulutuksessa ovat olleet loistavia ja ilmapiiri positiivinen. On ollut mukavaa nähdä kasvotusten ihmisiä, joiden kanssa on ollut yhteistyössä jo pitkään puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Myös ajatusten ja kokemusten vaihtaminen antaa uusia ideoita oman toiminnan kehittämiseen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä