Päivi Suninen: "Itsenäisesti mutta yhdessä"

Päivi Suninen etsii ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin niin toimistolla kuin tien päällä. Yksin sitä ei tarvitse tehdä. Käytössä on koko organisaation tietotaito ja tuki.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Sabrina Bqain

Mitä työhösi kuuluu?

Olen Kesprossa asiakkaita varten. Etsin heille sopivat ratkaisut, liittyivät ne sitten sujuvaan tilaamiseen ja toimituksiin, uusien tuotteiden etsimiseen tai laskutukseen. Uusien asiakkaiden kartoittaminen on myös yksi avaintehtävistä. Pidän yhteyttä Kespron asiakaspalveluun, logistiikkaan, ostoon, myyntireskontraan, luotonvalvontaan ja myyntiassistenttiin. Viestin asiakkaille myös Kespron julkaisuissa ja kespro.comissa esiin nousevista asioista, esimerkiksi Kespron uusista koulutuksista ja palveluista.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Pyrin olemaan pari päivää viikossa toimistolla, loput kentällä. Asiakastapaamiset ovat työn suola. Auto on toinen toimistoni. Hoitelen sieltä tapaamisten välillä akuutteja asioita. Toimistopäivä sisältää sisäisiä palavereita. Raportoin käynnit ja edistän niiltä tulleita tehtäviä. Soitan ja sovin tapaamisia. Teen myös tarjouksia, päivitän nykyisiä sopimuksia tai hoidan asiakasnumeroiden avaamiseen liittyviä asioita. Valmistelen kaikki käynnit asiakaskohtaisesti. Tapaamisia on kolmesta viiteen päivittäin.

Millaisia onnistumisia koet työssäsi?

Koen onnistumisen iloa, kun asiakas kertoo, että hän on tyytyväinen Kespron toimintaan. Tiedän silloin, että kaikki osa-alueet tilaamisesta toimitukseen ovat olleet kunnossa. Onnistumisen ilo on suuri myös, kun saamme ratkaistua asiakkaan kohtaamia haasteita. Esimerkiksi kun logistinen haaste hoituu muutaman yrityksen jälkeen ja asiakas lähettää siitä kiitosviestin.

Mikä työssäsi on palkitsevinta?

Työ on itsenäistä ja vivahteikasta. Asiakkailta oppii aina jotain uutta. Kun heitä kuuntelee herkällä korvalla, oppii asiakkaan liiketoiminnasta joka kerta enemmän. On palkitsevaa, kun pystyy antamaan vinkkejä ja vaihtoehtoja vasta yrittäjyyden alkutaipaleella olevalle asiakkaalle. Minulla on myös erittäin hyvät työkaverit, mahtava työyhteisö sekä ison organisaation tuki. Asioita ei tarvitse miettiä yksin.

Mikä asia työurallasi on jäänyt erityisesti mieleen?

Aloitin työt Keskon silloisessa koekeittiössä Helsingin Katajanokalla vuonna 1985. Tein muun muassa tuotteisiin liittyviä tuotevertailuja ja ruokaohjeita eri julkaisuihin. 1980-luvun lopulla pääsin kehittämään ja markkinoimaan Menu-tuotesarjaa, joka lanseerattiin lokakuussa vuonna 1991. Sarja on lunastanut paikkansa ammattikeittiöissä tutkittuna ja luotettavana tuotesarjana. On ollut ilo seurata sen laajentumista vahvasti eri tuoteryhmiin.

Päivi Suninen

Kuka?

Avainasiakaspäällikkö Päivi Suninen

Mikä?

Palvelee asiakkaita Lahden seudulla. Perheeseen kuuluu kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Vapaalla Päivi hoitaa puutarhaa, lenkkeilee Salpausselän maastossa ja laulaa kuorossa. Perheen tärkeä latautumispaikka sijaitsee Pohjois-Karjalan jylhissä maisemissa.

Missä?

Kespron Lahden noutotukku

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä