Pizzalista uudistuu flatbreadilla

Flatbread on ohut rieskamainen ja helppotekoinen leipänen, joka paistuu pizzauunissa. Sen täytteet valmistuvat nopeasti ja niitä on vaivatonta varioida. Onko tässä pizzalistan uusi ja vetovoimainen houkutin?

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Samaan aikaan kun ravintolan asiakas on yhä laatutietoisempi, kustannukset nousevat ja henkilökunnan löytämisessä voi olla haasteita, on ruokalistan uudistamisen paikka.

Liiketoiminnan kehittämisen ja kannattavuuden näkö­kulmasta flatbread tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Flatbreadin parina on luontevaa tarjota viiniä, jolloin myös ravintolan keskiostosta on mahdollisuus kasvattaa.

Flatbread valmistuu jauhoista, taikinanesteestä ja suolasta sekoitetusta leipätaikinasta. Lisää makua ja pehmeyttä taikina­nesteeseen saa hapanmaitotuotteilla. Myös löysä peruna- tai juuressose sellaisenaan tai kuivin yrtein maustettuna antaa taikinaan lisää makua. Leipänen paistetaan pikaisesti kuumassa pizzauunissa ja täytetään vasta paistamisen jälkeen. Täytteitä on helppo valmistaa ja varioida.

Pizzarieskassa maistuu luonto

Hyödynnä pizzarieskassa Pohjolan kirkkaiden vesien ja metsien villejä makuja joko täytteen raaka-aineissa tai vain maustamalla leipänen yllättävällä mausteella, kuten mesiangervolla maustetulla balsamicolla tai pikkelöidyillä metsämarjoilla.

Sienisalaatti, graavikala ja mäti ovat kuin pala suomalaista luontoa lämpimän pizzarieskan päällä. Pastramin eli suolalihan makuun sopivat pikkelöidyt sienet ja puolukkasmetana tai -majoneesi.

menu-lehti 4-2022 fastngood flatbread 0092

Resepti: flatbread

Valmista näin:

  1. Sekoita taikina nopeasti ja anna levätä hetki.
  2. Kauli taikina ohuiksi leiviksi ja paista pizzauunissa. Halutessasi mausta taikina luonnon yrteillä.
  3. Viimeistele! Flatbread saa viimeisen maukkaan silauksen Menu Rucolanversosta.
  4. Tarjoa! Täytteet voi laittaa joko keittiössä valmiiksi tai tarjoilla ne erikseen lautaselta pienissä kipoissa.

menu-lehti 4-2022 fastngood flatbread 0043

Vaihtoehtoja flatbreadin täytteiksi

Juomasuositus

Abuelico Monastrell Syrah Organic Yecla, Espanja, 10,29 plo

Vastuullisesti valmistettu abuelico on moniottelija, jonka voi yhdistää mitä moninaisimmille ruoille. Keskitäyteläinen punaviini on makumaailmaltaan pehmeä, marjaisa ja mausteinen. Kevyt tammikypsytys tuo viiniin syvyyttä ja monimuotoisuutta.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä