Ravintola Ruben Kespron asiakkaaksi - kokemuksia tukkuyhteistyöstä

Hotel Kakolan yhteyteen Turkuun avautui syyskuun lopussa ainutlaatuisessa vankilaympäristössä sijaitseva, lähiruokaa painottava ravintola Ruben.

Julkaistu

Teksti

Riitta Alakoski

Kuvat

Vesa Tyni

Jätä yhteydenottopyyntö ja tule asiakkaaksemme

Turun tuorein hotelli rakennettiin upeisiin puitteisiin Kakolan vanhan vankilan tiloihin, mikä tekee hotellissa toimivan ravintola Rubenin ympäristöstä ainoan laatuaan. Vankilan raamit tosin asettivat rakentamiseen myös mutkia. ”Keittiön rakentamisessa oli haasteita. Se on hyvin pieni verrattuna siihen, paljonko ruokaa sieltä pitää saada lähtemään. Mutta lopulta tiloista saatiin toimivat”, kertoo Rubenin keittiöpäällikkö Roni Toivari.

Hotellissa on mahdollista majoittua sellihuoneissa, tosin luksuksella varustettuna. Hotelli on luokiteltu lifestyle-hotelliksi, ja lifestyleä ja merkittäviä kokemuksia tarjoilee myös Ruben.

kakolaruben hires DSC4443

Tukkuyhteistyökumppanikseen Ruben valitsi Kespron. ”Yhteistyö on sujunut alusta asti hyvin. Kesprolla on loistavat tuotteet ja noutotukku ravintolan lähellä. Asiakkuuttamme Kesprolla hoitaa entinen työkaverini, mikä on helpottanut alun hakemista todella paljon. On mukavaa asioida osaavan ja tutun ihmisen kanssa. Yhteistyön palaset ovat loksahdelleet kivasti paikoilleen”, Toivari toteaa.

”Kespron vastuullisuus toimijana oli tärkeässä roolissa vaikuttamassa valintaan. Sillä oli myös merkitystä, että saimme heti alkuun hyvän käsityksen Rubenin toiminnasta ja löysimme heidän käyttöönsä sopivimmat ratkaisut hyvässä yhteistyössä”, Kespron avainasiakaspäällikkö Jarno Saarinen komppaa.

Laatua sesonkilistalle lähituotteilla

Rubenin kaksi erilaista menua perustuvat ravintolan omistavan perheyrityksen toiveesta lähi- ja kausituotteisiin, mikä oli erittäin tärkeä tekijä myös yhteistyökumppania valittaessa. Klassikkolistalle valittiin hotelliystävällisiä, bistrohenkisiä tuotteita, kuten burgereita ja salaatteja. Sesonkilista taas hyödyntää lähituotteita ja saattaa vaihdella jopa päivittäin.

Kesprolla on paljon lähi- ja pientuottajien tuotteita sekä hyvä valikoima kausituotteita, ja sitä mitä ei ole saatavilla, on luvattu meille tarvittaessa aina etsiä

Siltäkin osin Rubenin ja Kespron ajatusmaailmat kohtaavat, sillä suomalaisuus ja lähialueen tuotannon hyödyntäminen ovat myös Kespron toiminnan avaintekijöitä. Kespron Saarisen mukaan lähialueiden tuotteinen jakeleminen on osa Kespron vastuullista liiketoimintaa. ”Vähennämme lähituotteiden hiilijalanjälkeä sillä, että noutavat asiakkaat saavat samalla reissulla meiltä myös lähituottajien tuotteita, eikä pientuottajien tarvitse toimittaa niitä joka ravintolaan erikseen”, Saarinen sanoo.

ruben hires DSC4370

Kustannustehokkuuteen suomalaisilla tuotteilla kuitenkin päästään sekä ravintolan että tukkuliikkeen näkökulmasta. ”Lähituottajat tekevät koko kasvattamisen ja toimitusketjun itse, mikä vähentää välikäsistä tulevia kustannuksia. He ovat hyvin tarkkoja ja ylpeitä tuotteistaan, minkä takia tuotteiden hinta-laatusuhde on todella hyvä”, Saarinen toteaa.

Roni Toivari huomauttaa, että lähituotteista saa valmistettua ruokaa hyvinkin kustannustehokkaasti, jos raaka-aineita vain osaa käyttää oikein ja niitä hyödyntää kunnolla. ”Ravintolalle on myös lisäarvo, että tuotteiden taustalla on tarina. Se on osa ravintolan asiakkaiden elämystä”, Kespron Jarno Saarinen sanoo.

Tulevaisuus odottaa

Rubenin henkilöstö saatiin kasaan yllättävän vaivattomasti, sillä uusi ravintola kiinnosti alan ammattilaisia runsaasti. ”Meille tuli valtavasti hakemuksia. Keittiössä on osaava, joustava ja yhteen hiileen puhaltava porukka. Aivan loistava ja äärettömän hyvä jengi. Sen näki jo siitä, että keittiön väki teki loppuvaiheessa jopa rakennustöitä, jotta ovet saatiin ajoissa auki”, Toivari naurahtaa tyytyväisenä.

Teemme paljon alusta asti käsityönä. Esimerkiksi hotelliaamiaisella tarjoiltavat jugurtit, viilit ja mysli ovat kaikki itsetehtyjä. Käytämme vain suomalaisia raaka-aineita.

Kuten aina uuden ravintolan avatessa ovensa kaikki mahdollinen suunnittelu on nyt tehty ja tulevaisuus jää nähtäväksi. Toivari hyppäsi Rubenin ohjaukseen ravintola Smörin keittiöstä, joten turkulainen ravintolakenttä on hänelle erittäin tuttu. Hotelliasiakkailla on kovan kilpailun keskellä suuri merkitys, mutta muiden asiakkaiden rooli on Toivarin mukaan vähintään yhtä tärkeä. ”Muitakin asiakkaita täytyy saada, mutta uskon, että he löytävät meidät kyllä. Koronan aiheuttama ulkomaisten asiakkaiden puute on toki nyt alkuun iso lovi toiminnalle.”

ruben hires DSC4319

”Rubenissa on todella osaava keittiötiimi, joten me Kesprossa haluamme toivottaa ravintolalle mahdollisimman hyvää starttia. Kun asiakkaat ravintolan löytävät, on heille luvassa hienoja makuja”, Saarinen uskoo.

Miksi valitsimme Kespron?

  • Kespro on vastuullinen toimija
  • Asiakkaalle räätälöidyt tukkuratkaisut
  • Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta
  • Sujuva yhteistyö
  • Kattava valikoima lähi- ja pientuottajien tuotteita
  • Kattava valikoima suomalaisia raaka-aineita
  • Kattava valikoima kausituotteita
  • Laadukkaat tuotteet
  • Tuotteiden hinta-laatusuhde kohdallaan
  • Noutotukun sijainti lähellä ravintolaa

Jätä yhteydenottopyyntö ja tule asiakkaaksemme

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä