Ravintola Toripolliisi Oulun torin kulmilla palvelee monipuolisesti

Ravintola Toripolliisi kestitsee Oulun sydämessä niin lounassyöjät kuin juhlien viettäjätkin. Maineikkaat annokset houkuttelevat asiakkaita aina Helsingistä asti. Tärkeintä ovat aidot maut ja hyvät komponentit.

Julkaistu

Teksti

Minna Saano

Kuvat

Petteri Löppönen

Oulun torilla seisova Toripolliisi-patsas on hyvä tunnusmerkki. Kun sen luokse löytää, on patsaan selän takaa vain muutama askel ja ollaan Ravintola Toripolliisissa, maineikkaassa oululaisessa ravintolassa.

"Meiltä saa ruokia ja juomia laidasta toiseen. Raaka-aineet ovat laadukkaita, mutta silti olemme pitäneet hintatason matalana, laskunsa itse maksavien kukkarolle sopivana", kertoo Antti Sotaniemi, Toripolliisin toinen omistaja.

Laidasta toiseen tarkoittaa miekalla avattavista samppanjoista ja laatuviineistä kanadalaiseen pontikkaan ja tölkkioluisiin, vegaaniruoasta hampurilaisiin ja härän sisäfileepihveihin.

"Kuuluisia olemme aurajuustolla, smetanalla ja kypsällä valkosipulilla maustetuista etanoista, joita tullaan Helsingistä asti meille syömään. Pippuripihvimme, korkea, pehmeä ja haluttuun kypsyyteen paistettu, on myös erittäin suosittu." Oululaisen Toripolliisi-ravintolan toinen omistaja Antti Sotaniemi esittelee kahta lautasannosta maineikkaan ravintolan sisätiloissa.

Toripolliisin filosofia on, ettei ylimausteta ruokia, vaan pidetään jokainen raaka-aine maultaan omanaan, tatit tatteina, siika siikana ja marjat marjoina.

"Asiakkaat odottavat ruoalta selkeitä makuja, hyviä komponentteja ja maukkautta, oli ruoka sitten salaattia, keittoa, kalaa tai lihaa. Aika yksinkertaista lopultakin."

Ravintola Toripolliisi avasi ovensa viitisen vuotta sitten, kun kokit ja ystävykset Antti Sotaniemi ja Marko Mustonen päättivät avata mutkattoman, hyvän ruokapaikan, jossa on kiva syödä ja viihtyä. Paikka löytyi kotikaupungista Oulusta.

Tatit tatteina, siika siikana ja marjat marjoina.

Sotaniemi ja Mustonen ovat tunteneet kurahousuikäisestä asti. Yhdessä he tekivät hiekkakakkuja lastentarhassa, olivat koulussa luokkakavereita ja lähtivät molemmat aikanaan kokkikouluun, Sotaniemi Kuopioon ja Mustonen Rovaniemelle. Molemmat ovat saaneet klassisen kokkikoulutuksen. Ennen ravintolan avaamista miehet ehtivät kiertää tahoillaan maailmaa monessa kolkassa, Sveitsissä, Saksassa, Norjassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Suomessakin monella paikkakunnalla aina Lapista pääkaupunkiseudulle asti.

Toripolliisissa Mustonen vastaa keittiöpuolesta, Sotaniemi muusta toiminnasta. Ravintolapäälliköksi he pestasivat pitkäaikaisen ystävänsä Hannu Eräluodon.

"Hannu valitsee meille juomat, maistattaa ja suosittelee viinit ja oluet. Hannun ammattitaitoon luotamme täysin."

Pienen varaston etu on tuoreus

Välttämättömyydestä on Toripolliisissa tehty hyve; pienten varastojen ansiosta raaka-aineet ovat aina tuoreita. Kesprosta tavaraa toimitetaan ravintolaan kolmesti viikossa ja usein sitä haetaan Oulun tukusta vielä itse lisää. Lastauslaituria takaovella ei rakennuksessa ole, vaan kaikki tuodaan sisään etuovesta. Alusta asti on toimittu Kespron kanssa, josta suurin piirtein kaikki raaka-aineet tulevat.

"Loistavat entrecôte-lihat, kaikki viinit Kespron kautta, maitotuotteet, pakasteet ja tuoretavara", Sotaniemi luettelee esimerkkejä.

"Oululainen asiakas on laatutietoinen, hyvän ruoan tunnistava ja perunasta pitävä", sanoo Sotaniemi.

"Silloin tällöin listalle voi laittaa risoton, mutta pääasiassa meillä on perunaruokia, joita täällä halutaan enemmän kuin Etelä-Suomessa."

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä