Ravintolat Aurajoen varrella

Turkulainen ravintola-alan moniosaaja VoiVeljet haluaa ideoida uutta ja kehittää alaa yhä parempaan suuntaan – yhdessä Kespron kanssa.

Julkaistu

Teksti

Iida Ijäs

Kuvat

Vesa Tyni

Turussa toimiva ravintola- ja catering-yritys VoiVeljet siirtyi vuoden vaihteessa Kespron asiakkaaksi.

”Aloittelimme yhteistyötä pienimuotoisesti jo viime vuoden aikana, joten siirtymä oli pehmeä ja mutkaton”, kertoo VoiVeljien toimitusjohtaja Janne Juvonen.

VoiVeljet on merkittävä ravintola-alan toimija Turun alueella. Yritys perustettiin, kun Juvonen, Mika Lövgren, Janne Suvanto ja Mikko Leminen yhdistivät liiketoimintansa vuonna 2008. Erityisesti VoiVeljet tunnetaan Aurajokivarren ravintoloistaan. Lövgrenin ja Suvannon jo vuonna 1997 perustamasta ravintola Paninista tuli yhdistymisen myötä ensimmäinen VoiVeljien ravintola. Ensimmäinen täysin uusi ravintola aukesi vuonna 2009, kun uudenlaisen bistron ja pohjoismaalaisen keittiön Turkuun tuonut ravintola Smör aukaisi ovensa. Vuosina 2011–2020 Panini ja Smör ovat saaneet rinnalleen lisää VoiVeljien ravintoloita: Tiirikkalan, E. Ekblomin ja Göranin.

”Uusin tulokkaamme on viime vuonna avautunut ravintola Grädda, jonka myötä olemme ensimmäistä kertaa laajentuneet myös ’täl puol jokke’. Grädda sijaitsee kauniissa vanhassa puutalossa aivan Tuomiokirkon kupeessa”, Juvonen kertoo.

Ravintoloiden lisäksi VoiVeljet tarjoaa kokoustiloja ja catering-palveluita, ja yrityksellä on myös oma leipomo. Yhteensä VoiVeljet työllistää Turussa satakunta henkeä.

MN0322 Asiakascase 2 002 1500x1000 Smörin pääruokalistalta löytyy taimenta, merirapua ja kalakermakastiketta.

Paras lopputulos tehdään yhdessä

Kun ravintoloita on useita, tarvittavien tuotteidenkin määrä on suuri. Kespron valitsemiseen sopivaksi VoiVeljien yhteistyökumppaniksi vaikutti merkittävästi Kespron laaja tuotevalikoima.

”Jokainen ravintolamme on tyyliltään ja ruoaltaan erilainen, ja pyöritämme niiden lisäksi myös cateringia, joten tarvitsemamme tuotevalikoima on todella iso. Uskon, että Kespro onnistuu palvelemaan tässä meitä parhaiten”, Juvonen sanoo.

Vasta-alkaneelta asiakkuudelta Juvonen toivoo ennen kaikkea toimivaa yhteistyötä.

”Tarvitsemme kumppanin, emme pelkkiä tuotteita. Kespron kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta meillä on mielestäni yhteinen tahtotila tehdä ja kehittyä yhdessä.”

Juvonen uskoo, että yhdessä tekeminen heijastelee myös ravintoloiden kannattavuuteen.

”Nykyinen maailmantilanne vaikuttaa siihen, että raaka-aineiden hinnat nousevat. Samalla korona on tuonut haasteita työvoiman saatavuuteen. Jotta pystymme kilpailemaan hintojen ja palkkojen kanssa, on meidän saatava myös tukulta enemmän kuin pelkkää ostamista ja myymistä. Yhteistyötä tekemällä voimme pitää ravintoloiden kannattavuutta yllä. Odotan, että pääsemme yhdessä Kespron kanssa sparrailemaan ja löytämään uusia tuotteita niin Suomesta kuin ulkomailta.”

MN0322 Asiakascase 2 004 1500x1000 Smörin jälkiruokalistan karpaloparfait maustetaan douglaskuusella.

Uusia innovaatioita tuttujen tueksi

Korona-ajan rajoitukset pakottivat ravintola-alan toimijat innovoimaan uusia toimintatapoja, ja niin teki myös VoiVeljet. Korona-ajan ja etätyöskentelyn myötä ihmisiä ei käynyt enää samaan malliin lounaalla, ja yritys alkoi miettiä uusia keinoja hyödyntää vapautunutta kapasiteettia. Syntyi Panini-tuoteperhe, jonka pastoja, salaatteja ja valmisaterioita on myynnissä Turun seudulla K-ruokakaupoissa.

Parhaimmillaan Paninin keittiössä valmistuu myytäväksi noin kolme tuhatta valmisateriaa viikossa. Vaikka pahin korona-aika näyttää laantuvan, VoiVeljet ei ole luopumassa Panini-tuotteista.

”On ollut hauskaa opetella uudenlaista toimintamallia, ja Panini-tuoteperheestä on tullut meille myös merkittävää liiketoimintaa. Nyt kun olemme siirtyneet Kespron asiakkaaksi, voimme miettiä myös tuotteiden logistiikkaa ja kehityspotentiaalia uudella tavalla”, Juvonen pohtii.

MN0322 Asiakascase 2 005 1500x1000 Janne Juvonen haluaa pitää VoiVeljet ajan hengessä mukana.

Lisää hyvää ravintola-alalle

Kevät ja kesä tuovat VoiVeljille tullessaan lämpimiä muutoksen tuulia. Jo 13 vuotta täyttävän Smörin remontti valmistui loppukeväästä, ja ravintola on saanut uuden ilmeen.

”Kilpailu alalla on kovaa, ja upeita ravintoloita tulee koko ajan lisää. Hyvän ruoan lisäksi ravintoloiden täytyy olla Instagram-ystävällisiä ja miljöö sen näköinen, että siellä ollaan viihtymässä. Haluamme pysyä ajan hengessä mukana”, Juvonen kertoo.

Ruoan ja ravintolaympäristön lisäksi VoiVeljet haluaa aktiivisesti kehittää ravintola-alan työoloja ja mainetta. Juvosen mielestä ravintoloilla ja ruokasektorilla on suuri vastuu siinä, millaisena ravintola-ala nähdään ja miten alalle saadaan uusia tekijöitä.

”Tahdomme olla alueen parhaita alan työnantajia, ja teemme kovasti töitä sen eteen. Haluamme parantaa ravintola-alan mainetta ja arvostusta ja näyttää esimerkillämme, että alalla voi tehdä täysipäiväisiä ja pitkiä työuria, ja asiat hoidetaan kunnolla.”

MN0322 Asiakascase 2 003 1500x1000

Voi Veljet

  • Turkulainen ravintola- ja cateringalan yritys
  • Perustettu 2008
  • Kuusi ravintolaa: Smör, Panini, Göran, E. Ekblom, Tiirikkala ja Grädda sekä kaksi tilausravintolaa: Vanha Panini ja Neuvolansali. Lisäksi oma leipomo.
  • Tarjoaa catering-, kokous- ja juhlatilapalveluja.
  • Panini-tuoteperhe myynnissä Turun alueen K-ruokakaupoissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä