Ravintolatrendit syksyllä 2020: Lähiruokaa, turvallisuutta ja elämyksiä

Tällä hetkellä kuumimmat trendit, raaka-aineet ja valmistustavat tulevat hyvin läheltä. Skandinaavisen ruoan arvostus nousee niin meillä kuin muualla. Koronakriisi nostaa lähiruoan arvostusta entisestään.

28.8.2020

Julkaistu

Koonnut: Anna-Kaisa Asuja

teksti

iStock

kuvat

Tällä hetkellä kuumimmat trendit, raaka-aineet ja valmistustavat tulevat hyvin läheltä. Skandinaavisen ruoan arvostus nousee niin meillä kuin muualla. Koronakriisi nostaa lähiruoan arvostusta entisestään.

1. Lohturuoka ja nostalgiaherkut

Kun tulevaisuutta ei voi suunnitella ja elämästä tulee epävarmaa, katseet kääntyvät menneisyyteen. Korona-pandemia karkotti asiakkaat ravintoloista, ja kotiin pakotetut kuluttajat innostuivat leipomaan niin, että vehnäjauhot ja hiiva olivat lopussa jatkuvasti kaupoista. Lohturuoka ja turvalliset makumuistot 70-, 80- ja 90-luvulta, kuten läskisoosi uudelle tasolle nostettuna, toimivat myös ravintoloiden listoilla. Fine dining -annos

2. Eskapismi ja kokemusten hakeminen

Toisaalta kotiin käpertyminen ja eristys ovat saaneet kuluttajat kaipaamaan irtiottoja arjesta ja kokemuksia, jotka nostavat arjen yläpuolelle. Kun ruokaelämykset ovat olleet kortilla, elämyksellisiä ruokakokemuksia ja mieleenpainuvia ravintolakäyntejä kaivataan ja arvostetaan rajoitusten purkautuessa entistä enemmän.

Vihersmoothie

3. Laatu edellä

Terveyteen kohdistuva pandemia vahvistaa jo pitkään nousussa ollutta terveys- ja hyvinvointitrendiä entisestään. Painoindeksi BMI nousi jyrkästi Googlen hakusanadatassa, kun pandemia alkoi. Rasva, sokeri, suola ja alkoholi joutuivat erityissyyniin. Hyvässä ruoassa ja herkuissa laadun merkitys korostuu määrän sijaan. Syödään hyvin, mutta vähemmän. Juodaan vähemmän, mutta laadukkaampaa. Myös alkoholittomien juomien kulutus jatkaa kasvuaan, mikä näkyy myös jatkuvasti kasvavassa alkoholittomien tuotteiden valikoimassa.

Ravintolaruokailija

4. Henkinen hyvinvointi

Koronaeristys koetteli jokaisen henkistä hyvinvointia. Vinkkejä hyvinvointiin sekä henkisen sietokyvyn kasvattamiseen jaettiin niin printtimediassa kuin sosiaalisessa mediassakin viikoittain. Korona vahvisti myös sharing is caring -ajattelua. Yhdessä syöminen ja ruokakokemuksen jakaminen on tärkeä hyvinvoinnin lähde. Yhteiset ravintolabrunssit tai -aamiaiset, lounaat ja illalliset ovat nousseet uuteen arvoon, kun yhdessä syöminen ei hetkeen ollut mahdollista. Jaetuille ravintolakokemuksille on nyt suuri sosiaalinen tilaus.

Asiakas lähimaksaa puhelimella

5. Turvallisuus

Korona on pakottanut kiinnittämään myös huomioita hygieeniseen turvallisuuteen ravintoloissa. Sosiaalinen etäisyys ja sen säätely ovat tulleet ehkä jäädäkseen. Käsidesin saatavuus ravintolassa sekä ravintolan eri pintojen ja wc-tilojen puhtaus nousevat uuteen arvoonsa. Mahdollisuutta lähimaksun käyttämiseen arvostetaan jatkossa entistä enemmän.

Lähteet: Google Trends, Foodpeople, Forbes

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä