Ravintolatukku täytti vuoden

Ravintoloiden tarpeet edellä kehitetty Kespron Ravintolatukku-palvelu on toiminut reilun vuoden. Ketterä palvelu on tukenut asiakkaitaan pandemian muuttuvissa tilanteissa.

Julkaistu

Teksti

Jenni Kleemola

Kuvat

Ville Rinne, Markus Pentikäinen

Kespron Ravintolatukku-palvelun lanseeraaminen viime vuoden alussa oli yksi Kespron viime vuosien suurimmista uudistuksista.

”Ravintolatukku on nimenomaan ravintoloille suunniteltu palvelu. Pohjalla on ymmärryksemme siitä, mitä ravintoloiden arjen tarpeet ovat”, sanoo Kespron aluejohtaja Tomi Lotvonen.

Ravintolatukun palveluita on mahdollista räätälöidä asiakaskohtaisen tarpeen mukaan, oli kyse sitten tuotteiden tilausmäärästä, kuljetusajasta tai toimitusrytmistä.

”Sloganimme on: Ravintola päättää tahdin. Lopputulemana tuotamme asiakkaillemme sujuvamman arjen”, Lotvonen sanoo.

MN0222 Ravintolatukku taytti vuoden 003


Kiitosta pyhäpäivätilaamisesta

Aluksi Ravintolatukku palveli pääkaupunkiseudulla. Vuoden aikana palvelu laajeni Lahteen, Turkuun ja Tampereelle. Asiakkailta se on saanut hyvän vastaanoton. On ollut tärkeää, että kaikki uudet asiakkaat ovat saaneet ensiluokkaista palvelua. Lotvonen kertoo, että jo suunnitteluvaiheessa haluttiin luoda malli, jolla on nopeutettu kyky reagoida ravintoloiden akuutteihin tarpeisiin.

”Vuoden aikana olemme saaneet kehitettyä asiakaspalvelun, varaston ja kuljetuksen yhteistyötä vastaamaan aidosti niitä tarpeita.”

Koronapandemia on leimannut vahvasti Ravintolatukun ensimmäistä vuotta.

”Mutta se on jopa auttanut meitä kehittämään palvelua lisää. Ajat ovat erittäin haastavia kaikille, mutta Ravintolatukku-palvelun joustavuuden kautta olemme voineet reagoida hyvin asiakkaiden vaihteleviin tarpeisiin.”

Positiivista palautetta on tullut muun muassa pyhäpäivätilaamisen mahdollisuudesta. Niin sunnuntaisin kuin arkipyhinä voi tehdä tilauksen vielä iltayhdeltätoista seuraavalle aamulle. Pyhäpäivätilaaminen on mahdollistettu tällä hetkellä Ravintolatukun pääkaupunkiseudun asiakkaille.

”Kysynnän ennustaminen on ilman pandemiaakin haastavaa hommaa. Pyhäpäivätilaaminen antaa mahdollisuuden myöhäisempään tilausaikaan, ja sen avulla voi esimerkiksi varmistaa varaston riittävyyden maanantaiaamuksi”, Lotvonen toteaa.

Pandemia on haastanut alan toimijoita myös tuotteiden saatavuudessa. Lotvonen kertoo, että Ravintolatukku on vuoden aikana pystynyt kehittämään ja nopeuttamaan prosesseja, jotka liittyvät sen oman varaston täydentämiseen ja tarvesuunnitteluun. Siten pystytään takaamaan parempi toimintavalmius muuttuvissa tilanteissa.

MN0222 Ravintolatukku taytti vuoden 002 Vuoden toiminut Ravintolatukku on kehittänyt asiakaspalvelua, varaston ja kuljetusten yhteistyötä vastaamaan aidosti asiakkaiden tarpeita. Palvelu on laajentunut pääkaupunkiseudulta Lahteen, Turkuun ja Tampereelle. Ravintolatukun palveluita on mahdollista räätälöidä asiakaskohtaisen tarpeen mukaan.

Tukun vaihtaminen tehtiin helpoksi

Tukun vaihtaminen on tyypillisesti tuonut haasteita ravintoloiden arkeen.

”Kehitimme Ravintolatukkuun viime vuoden aikana mallin, jonka tavoitteena on tuottaa alan paras asiakaskokemus tukun vaihtamisessa”, Lotvonen kertoo.

Tätä varten asiakkaita haastateltiin ja selvitettiin, mitkä asiat vaihtamisessa ovat erityisen haasteellisia. Toimintamallit suunniteltiin niiden pohjalta.

Tulevaisuudessa Ravintolatukkua kehitetään edelleen.

”Tulemme laajentamaan palvelua kevään aikana uusille paikkakunnille. Lähetän tässä kohtaa terveiset Jyväskylän, Kuopion ja Oulun suunnalle”, Lotvonen sanoo.

Sloganimme on: Ravintola päättää tahdin. Lopputulemana tuotamme asiakkaillemme sujuvamman arjen.
Tomi Lotvonen, Kespro

Yötoimitus on ykkönen

Helsinkiläinen Cafe Carusel on ollut Ravintolatukun asiakas palvelun alusta asti. Jo sitä ennen ravintola käytti Kespron tukkupalveluita. Kokemukset Ravintolatukusta ovat olleet hyviä.

”Olimme keittiömestarin kanssa vähän ihmeissäänkin siitä, miten hyvin kaikki toimi. Yleensä uuteen tukkuun siirryttäessä hommat vähän tökkivät. Meidän yhteistyömme on mennyt tosi smoothisti”, Caruselin omistaja Ari Sarmanto sanoo.

Hän kehuu erityisesti yötoimituksia.

”Ne ovat taivaanlahja meidän tyyppisessä sesonkipaikassa, jossa huippu asettuu touko–syyskuulle. Kesän ryysiksessä auttoi, kun toimitusten aamuruljanssin sai yöhön.”

Sarmanto sanoo, että Ravintolatukun valikoiman laajuus ja sen mahdollisuudet yllättivät positiivisesti. Asiakaspalvelusta saa vinkkejä uusista ideoista ja brändeistä.

”Yhteyshenkilömme Mikko Harju on työskennellyt aikaisemmin ravintolakeittiössä, mikä on aina helpottanut kommunikointia.”

Tutustu Ravintolatukkuun


Tervetuloa tutustumaan Kespron Ravintolatukku-palveluun Gastro Helsinki -messuille 18.-20.5.2022 Kespron osastolle 6H50!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä