Sodexo halusi lahjoittaa henkilöstölleen ruokakorit – ratkaisu K-ryhmästä

Sodexo lahjoittaa koko henkilöstölleen Suomessa ruokakorin. Tempaus on osa yhtiön pohjoismaista tukiohjelmaa, jolla halutaan tukea henkilöstöä koronakriisistä toipumisessa. Kespro auttoi Sodexoa löytämään ratkaisun ruokakorien hankintaan ja jakeluun.

Julkaistu

Monipalveluyritys Sodexo lahjoittaa jokaiselle työntekijöilleen noin 80 euron arvoisen ruokakorin. Henkilöstölahjan tarkoituksena on ilahduttaa Sodexon henkilökuntaa koronakriisissä. Tällä aloitteella Sodexo haluaa samalla vaalia yrityksen ydinarvoja: tiimihenkeä, palvelualttiutta ja jatkuvaa kehittymistä.

Ruokakorin hankinta ja jakelu tehdään yhteistyössä K-ryhmän kanssa. Kespro oli mukana Sodexon kanssa suunnittelemassa logistisesti haastavaa tempausta – kuinka saada toimitettua ruokakori niin monelle ja niin moneen eri paikkaan. Maanlaajuisesti tapahtuva ruokakorien hankinta ja jakelu oli kannattavinta toteuttaa K-ryhmän K-Citymarketien kautta. Ruokakorin toimittavat K-Citymarketit valittiin Sodexon henkilöstön asuinpaikkojen perusteella, jotta jokainen voisi noutaa ruokakorinsa kaupasta mahdollisimman vaivattomasti.

Korin sisältö on pyritty suunnittelemaan siten, että aineksista on helppo koostaa monipuolisia ja ravitsevia aterioita. Mukana on mahdollisimman kattavasti tuoteryhmiä ruokaympyrästä – muun muassa tuoreita vihanneksia ja juureksia, tuoretta lihaa ja kalaa, kasvisproteiineja, hedelmiä sekä maitotaloustuotteita. Ruokakori lahjoitettiin Sodexon kaikille säännöllisesti työvuoroja tekeville työntekijöille. Valtaosa sodexolaisista eli noin 1400 työntekijää halusi vastaanottaa korin.

"Koronatilanne on koskettanut tavalla tai toisella jokaista sodexolaista, ja moni meistä on joutunut lomautetuksi alan hankalan tilanteen vuoksi. Ruokakori onkin tässä tilanteessa lämmin ja konkreettinen kädenojennus, joka ihan aidosti auttaa arjessa. On aivan ihana saada lahjaksi ruokakori, joka sisältää kaikkea hyvää ja joka ilahduttaa koko perhettä. Näistä tarvikkeista voi valmistaa useamman maukkaan aterian", kertoo Sodexon pääluottamusmies Sirpa Aly.

Tempaus on osa Sodexon hiljattain lanseeraamaa työntekijöiden pohjoismaista tukiohjelmaa, jolla halutaan lievittää työntekijöiden kohtaamia, poikkeuksellisesta kriisistä johtuvia taloudellisia ja sosiaalisia haittavaikutuksia, ja helpottaa työntekijöiden tilannetta liiketoimintojen uudelleen käynnistyessä. Ohjelman rahoittavat Sodexon Pohjoismaiden 47 ylintä johtajaa, jotka luopuvat osasta kuluvan tilikauden palkkioistaan. Ohjelman budjetti on miljoona euroa ja se jaetaan Pohjoismaiden kesken neljän kuukauden aikana.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä