Soocin uniikki liemitehdas Pohjois-Karjalassa

Soocin tavoitteena on uudistaa perinteiset liemet maailman trendien avulla. Keskiössä ovat lähialueiden tuoreet raaka-aineet ja aito maku.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Sooci

Kuvat

Sooci

Soocin tarina alkoi maaliskuussa 2018, kun Pohjois-Karjalan Ylämyllylle entiseen leipomokiinteistöön ryhdyttiin asentamaan nykyaikaista liemien ja kastikkeiden keittolaitteistoa. Yrityksen vetäjät Kiril Rainos ja Timo Melto ovat molemmat pitkän linjan ravintola-alan ammattilaisia. Heillä oli heti alussa selkeä näkemys siitä mitä tämän päivän keittiöt liemiltään haluavat: lähialueiden tuoreita raaka-aineita ja aitoa makua. Tavoite oli asetettu: uudistaa perinteiset liemet ja peilata valikoimaa maailman trendeistä.

"Emme missään nimessä halunneet lähteä kopioimaan jo olemassa olevia tuotteita. Koimme, että käyttövalmiiden liemien kategoriaa pitää uudistaa ja tuoda markkinoille moderni tuote, jonka nykypäivän ammattikokit allekirjoittavat", toimitusjohtaja Kiril Rainos kertoo.

"Pyysimme Palacen keittiömestari Eero Vottoselta apua tuotekehittelyssä. Näimme, että nuoret keittäjät ovat asiakaskuntamme ja luotimme heidän raikkaisiin näkemyksiinsä", Timo Melto sanoo.


Monikäyttöiset liemet

Ammattikeittiössä tai edistyneessä kotikeittiössä Soocin tuotteita käytettäessä tärkeää on niiden muokattavuus. Usein liemiä halutaan tiivistää eli keittää kasaan. Siksi Soocin liemissä on tarkoituksella matala suolapitoisuus, jotta kasaan keitettäessä liemessä suolan määrä ei kasva liian isoksi. Sen pystyy kukin sinne sitten mieleisensä määrän itse lisäämään.

Toinen asia mihin liemien valmistuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota, on se, että ne halutaan mahdollisimman ”puhtaan” makuisiksi. Puhtaalla tässä kohtaa tarkoitetaan sitä, että esimerkiksi lihaliemen tulee maistua runsaan lihaisalle. Usein markkinoilla törmää lihaliemiin, joissa korotuvat liiaksi juuresten maku. Tällöin lientä on hankalampi jatkojalostaa, sillä juuresten maku kokoon keitettäessä vain korostuu. Tästä ajatuksesta Sooci on tietoisesti hankkiutunut eroon.

sooci tehdas etiketti 1000x1500

Tuoreet raaka-aineet läheltä

Liikeidean keskiössä ovat lähialueen tuoreet raaka-aineet. Lihaliemeen tuoreet luut ja liha toimitetaan Soocille lähialueen teurastamosta. Täyteläinen juuresliemi keitetään paikallisista sesonkijuureksista, kuten lantusta ja palsternakasta.

Lisäksi Liperissä on kalaliike, joka käsittelee lähialueilta pyydettyä kuhaa ja haukea.

"Aiemmin kalanperkeet menivät kaatopaikalle, mistä piti maksaa biojätemaksu. Nyt he fileoivat kalat käsin, ja me saamme ruodot ja päät käyttöömme", Melto kertoo.

Kalan päistä poistetaan oikeaoppisesti kidukset, joka takaa laadukkaan kalaliemen.

Sooci ryhmäkuva liemet

Kastikkeet ravintolakäyttöön

Soocin tuotteet ovat ennen kaikkea suunniteltu ravintolakäyttöön. Melto pohtii, että lähiruoka, aito maku ja puhtaus kohtasivat ammattikeittiöiden tarpeet, ja myös valveutuneet kotikokit ovat löytäneet Soocin liemet.

Uudistettujen liemien ja kastikkeiden lisäksi Sooci kehitteli markkinoille myös täysin uudenlaisia tuotteita, joita ei markkinoilla ollut saatavilla aiemmin. Yksi näistä tuotteista on Ramenliemi. Sen valmistuksessa on käytetty 70 % broilerin rankoja ja 30 % possun potkaa. Ramenliemi on maustettu valmiiksi inkiväärillä, valkosipulilla, sitruunaruoholla ja chilillä, joten sen ansiosta soveltuu hienosti ramenkeiton pohjaksi.

Toinen innovatiivinen tuote on Sieniliemi. Siitä saa kokoon keittämällä mahtavan umamibuusterin erilaisiin kastikkeisiin. Sieniliemessä on lähimetsien herkkutattien, kantarellien ja suppilovahveroiden lisäksi yrttejä. Turhat raaka-aineet on karsittu, jotta maku säilyy puhtaana. Uniikki tuote, jota muut eivät valmista.

Hävikki hyötykäyttöön

Kaikki Soocin keittämisessä käytettävät raaka-aineet voidaan hyödyntää loppuun asti. Liemestä jäljelle jääneet juurekset menevät maanparannusaineeksi. Luista irronneen rasva toimitetaan biodieselin raaka-aineeksi. Prosessista ei synny juurikaan sekajätettä eli kaikki prosessista syntyvät sivuvirrat pystytään hienosti hyödyntämään. Tämä on Soocille erityinen ylpeyden aihe.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä