Teeleidi rakentaa suomalaista teekulttuuria

Jyväskyläläisen Teeleidin yrittäjä Anne Savela on tottunut asioimaan Kespron noutotukussa. Sieltä ovat löytyneet kaikki kahden teehuoneen pyörittämiseen tarvittavat virvokkeet, maitotuotteet ja leivontatarvikkeet Teeleidin perustamisesta lähtien.

Julkaistu

Teksti

Tuomas Lehtonen

Kuvat

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Kolme–neljä vuotta sitten Teeleidin ja Kespron yhteistyö laajeni, kun Kespro otti valikoimiinsa useamman Teeleidin valikoimaan kuuluvan teelaadun.

Nyt Kespron kautta on saatavissa kuutta Teeleidin tuotetta; kahta mustaa ja kahta vihreää teetä sekä kahta rooibos-laatua. Tuotteiden nimet ovat hykerryttävän herkullisia, kuten Valkosuklaan Viettelys, Huoleton Huviretki ja Inkiväärin Ihastus. Teeleidin tuotteita on saatavissa puolen kilon paketeissa Kespron keskusvarastosta. Jyväskylän noutotukusta löytyvät tutuista tuotteista myös pienemmät kuluttajapakkaukset, joita ravintolat ja kahvilat voivat myydä asiakkailleen kotiin vietäviksi.

”Kespro valikoitui aikanaan yhteistyökumppaniksemme hyvän asiakaspalvelun vuoksi. Vuosien saatossa erinomaista yhteistyötä on ollut hyvä jatkaa ja laajentaa. Nyt saamme omat tuotteemme näkyviin laajemmalle asiakaskunnalle. On tärkeä päästä kertomaan, että tarjolla on muitakin vaihtoehtoja kuin perus-Liptonia”, Savela sanoo.

Kespro valikoitui aikanaan yhteistyökumppaniksemme hyvän asiakaspalvelun vuoksi.
Anne Savela, Teeleidi

ML-1-23 60-Oman-maakunnan-makuja Anne Savela asioi Kespron noutotukussa myös asiakkaana. Häntä palvelee Jenny Puurula.

Itse kehitetty reseptiikka näkyy monipuolisessa valikoimassa

Ja vaihtoehtojahan todella löytyy. Teeleidin valikoimiin kuuluu jo 200 erilaista teelaatua, joiden reseptiikka on suurelta osin itse kehitetty.

Savela tilaa teet eurooppalaisista tukuista valmiina sekoituksina, mutta pakkaus ja varastointi tapahtuu Teeleidin omissa tuotantotiloissa Vaajakoskella. Yrityksen tuotanto ja kaksi Jyväskylässä toimivaa teehuonetta työllistävät seitsemän kokoaikaista ja neljä osa-aikaista työntekijää. Teeleidin nopea kasvu ja menestys perustuvat pitkälti lupsakkaan luovuuteen ja supisuomalaiseen maanläheisyyteen. Niiden avulla vakavahenkiseksikin koettu teekulttuuri on harpannut norsunluutornistaan suomalaisen kadunmiehen ja -naisen ulottuville.

”Teeleidin tavoitteena on rakentaa suomalaista teekulttuuria ja tuoda laadukkaat erikoisteet kaikkien suomalaisten saataville. Olemme esimerkiksi kehittäneet sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarlan kanssa yhteistyössä Fingerporin Perusteet -teetuoteperheen. Se on oiva osoitus siitä, että teestä ei tarvitse nauttia pönöttäen”, Savela toteaa.

ML-1-23 61-Kespron-Jyvaskylan-tukun-valikoimissa-on-jo-kymmenia-tuotteita Yrittäjä Anne Savelan Teeleidi-tuotteet kuuluvat Kespron pientuottajavalikoimaan.


Pientuottaja-yhteistyön edut Kespron asiakkaalle...

  • tarjoaa mahdollisuuden edistää alueellista ruokatuotantoa
  • antaa tilaisuuden tukea paikallista yrittäjyyttä ja työllisyyttä
  • antaa tuotteille kasvot ja tarjoaa niille tarinat
  • tarjoaa tarkempaa tietoa tuotteen alkuperästä ja mahdollistaa yhteyden suoraan tuottajaan
  • lisää valinnanvapautta


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä