Sirkka Sohlman: Tekijä Menu-lehden takaa

Sirkka Sohlman nauttii siitä, että saa olla tekemässä uusia asioita ja kertoa niistä Menu-lehdessä Kespron asiakkaille ja sidosryhmille. Hänen monipuoliseen työhönsä kuuluu Menun luotsaamisen lisäksi Kespron tapahtumien järjestäminen.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Vilja Harala

Millainen tie vei Customer Inspiration Managerin tehtäviin?

Pitkä ja vaiheikas tie, josta saisi kerrottua värikkään tarinan. Olen saanut olla pitkään näköalapaikalla Kespron markkinoinnissa. Se on tuonut mukanaan hienoja työkokemuksia ja elämyksiä, kollegoita Kesprosta ja Keskosta sekä ihmisiä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskuudesta.

Olen etuoikeutettu, koska minulla on ollut mahdollisuus olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa esimerkiksi useita uusia tapahtumakonsepteja. Niistä on tullut suosittuja Kespron asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa.

MN0222 Osaaja 001

Mitä työhösi kuuluu?

Toimenkuvani on laaja ja monipuolinen. Kaksi päävastuualuettani ovat Kespron asiakas- ja sidosryhmälehti Menu sekä valtakunnallinen tapahtumamarkkinointikiertue. Teen tarvittaessa muitakin markkinoinnin julkaisuja, materiaaleja sekä esimerkiksi sponsorointeihin liittyviä tehtäviä.

Aikataulut ovat aina kaikkein suurin haaste. Lehtien tekemisessä ei juurikaan ole luppoaikaa, vaan se on pitkäjänteistä työtä – seuraavaa lehteä tehdään jo ennen kuin edellinenkään on vielä ilmestynyt.

Markkinoinnissa elämme koko ajan kuukausia etuajassa pystyäksemme kertomaan asiakkaillemme viimeisimmät trendit ja ideat, sekä tuoreimmat uutiset alalta.

Miten työsi näkyy Kespron asiakkaille?

Kädenjälkeni näkyy Menun printtilehtenä, jonka sisältö jaetaan Kespron sähköisiin kanaviin. Myös suositut tapahtumamme ovat työni näkyvää osaa ja sen suolaa. Näitä ovat esimerkiksi tässä kuussa starttaava Taste & Inspirations -tapahtumakiertue, Maailma kattilassa -vastuullisuustapahtuma toukokuussa sekä tuhansien kävijöiden Kespron messut syksyllä.

Vähän hiljaista on tosin ollut sillä saralla pari vuotta. Tosin juuri nyt tilanne näyttää tapahtumien osalta jo valoisammalta. Toivonkin, että pääsisimme jälleen järjestämään tapahtumia, enkä varmasti ole ainoa, kyselyitä on tullut runsaasti.

Mitä toivot Menu-lehden tulevaisuudelta?

Toivon, että lehti on edelleen mielenkiintoinen, ajankohtainen, hyödyllinen, ajatuksia herättävä, arvostettu ja puhuttelee sekä inspiroi foodservice-alan ammattilaisia. Lehdellä on ikää jo kunnioitettavat viisikymmentä vuotta, joten olemme hyvällä tiellä. Kuuntelemme mielellämme palautetta teiltä lukijoiltamme sekä juttuvinkkejä.


MN0222 Osaaja 003

Mikä työssäsi on parasta?

On kiinnostavaa päästä kurkistamaan kokkien salaiseen elämään ja keittiön pyhimpiin paikkoihin. Työssäni olen koko ajan tuntosarvet ojossa siitä, mitä alalla Suomessa ja maailmalla tapahtuu. Tulee uusia tuotteita, raaka-aineita ja trendejä. Olen päässyt näitä sivusta seuraamaan ja oppinut samalla itsekin paljon.

Mitä ovat suurimmat onnistumisesi?

Onnistumisia on paljon. Jokainen uusi lehti ja onnistunut tapahtuma palkitsee. Vaikka tekemiseen liittyy omat vaivansa, lopputulos kruunaa kaiken.

Suositut Kespron messut, joita olen ollut tekemässä alusta alkaen, ovat kahdessakymmenessä vuodessa kasvaneet yli 7 000 kävijän ammattitapahtumiksi seitsemällä paikkakunnalla. Messurullakoiden pakkaaminen ja purkaminen on mukavaa vaihtelua toimistotyölle.

Yksi mielenkiintoinen onnistuminen oli toki myös viime keväänä järjestetty Food and Inspirations -virtuaalitapahtuma – ruokamessut ilman perinteistä maistatusta. Ainutlaatuinen tapahtuma toteutettiin tiukassa aikataulussa, mutta onnistuimme intohimoisen asenteen, hyvän tiimitekemisen ja yhteistyökumppaneidemme ansioista. Asiakkaatkin pitivät uudenlaisesta tekemisestä, mutta toivoivat kuitenkin jatkossa – kuten mekin – kasvokkain kohtaamisia.

Sirkka Sohlman

Kuka?

Customer Inspiration Manager Sirkka Sohlman

Missä?

Menu-lehden toimituksen vetäjänä ja tapahtumien järjestäjänä

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä