Terveellistä ja kevyttä ravintolaruokaa

Täsmähyvinvoinnin ylläpitäminen vaatii yksilöllisiä ruokaratkaisuja – myös ravintolassa. Onneksi asiakkaiden erilaisia hyvän olon toiveita yhdistää kaksi tuttua juttua: terveellisyys ja keveys.

Julkaistu

Hyvinvointi arjessa on voimakkaimmin kasvavia ilmiöitä Suomessa ja maailmalla. Ravintoloissa se näkyy kasvisten ja vaihtoehtoisten tuotteiden kasvavana kysyntänä. Vaihtoehtoja haetaan erityisesti lihalle, kalalle ja maitotuotteille.

Ruokavalioita eivät enää ohjaa vain allergiat, painonhallinta tai eettiset ja ekologiset valinnat. Nyt etsitään hyvää oloa kehoa kuunnellen. Puhutaan täsmähyvinvoinnista ja täsmäruokavalioista. Ateriat halutaan juuri itselle sopivista ja mieluisista aineksista. Tarkkojen valintojen tavoitteena voi olla suoliston hyvinvointi, aivojen vireys, vahvat lihakset tai vaikka kaunis iho. Siksi toiveiden ja odotusten keskiössä ovat tiuhaan vaihtuvat trendikkäät ruokavaliot ja raaka-aineet, jotka nousevat vahvasti esille somessa ja mediassa.

Asiakkaiden erilaisten ja muuttuvien tarpeiden huomioiminen ravintolan ruokalistojen suunnittelussa vaatii valveutuneisuutta. On seurattava keskusteluja, ennustettava trendejä, tehtävä valintoja ja pyrittävä suunnittelemaan ruokatuotteet niin, että ne mukautuvat erilaisiin tilanteisiin ja täyttävät mahdollisimman monen ruokailijan tarpeet – ja vieläpä kannattavasti. Kespro haluaa olla tässä työssä asiakkaidensa apuna, etsiä ja tarjota fiksuja, kannattavia ja ajankohtaisia ratkaisuja.

Tervellisyys korostuu ravintola-asiakkaiden toiveissa

Vähemmän sokeria, suolaa ja rasvaa. Enemmän proteiineja, kuituja ja kivennäisaineita. Tuttuja juttuja jo ruokaympyrän vuosilta. 2020-luvun terveysajattelu tulee entistä vahvempana ja laajempana ilmiönä. Keventäminen ei ole vain laihduttajan juttu, eikä sokerin tai suolan vähentämistä ohjaa enää vain sairaudet. Terveellisyys ja keveys lyövät läpi kaikessa syömisessä. Makumieltymykset muuttuvat. Sokerin tai rasvan vähentämistä ei enää koeta uhraukseksi, koska ruoan rouhea rakenne ja raikkaus maistuvat monen mielestä paremmilta.

Vaihtehtoja pavuille
Pavut ovat joidenkin vatsalle liikaa, vaikka kuinka varovasti totuttelisi. Kun asiakas kertoo, että vatsa ei kestä papuja eikä herneitä, valitse raaka-aineiksi Menu Nyhdetty linssi-kurpitsansiemen, kvinoa ja proteiinipitoisia täysjyväviljoja. Täydennä proteiinipitoi¬silla pähkinöillä ja chiansiemenillä.

Ravintoloiden tarjonnassa yleistyvät

% Ravintolailmiöt 2018 -tutkimuksen vastaajista uskoo yleistyvän

  • 59 % kasvimaidot
  • 58 % kasvisraaka-aineet
  • 50 % kasviproteiinit
  • 48 % vegaaniset ruoat

Vegeruoan maustamisen säännöt

  • Lisää mausteita hieman reilummalla kädellä kuin olet tottunut.
  • Huolehdi happojen, umamin ja suolan tasapainosta.
  • Muista rubit ja yrtit sekä kasviöljyt ja valmiit mausteiset kastikkeet.
  • Testaa rohkeasti uusia yhdistelmiä ja löydä ruokiin oma twisti!

Lue lisää vinkkejä ja ideoita ravintoloiden vege- ja kasvisruokatarjontaan >>>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä