Ravintolailmiö 2018: Arjen hyvinvointi ja täsmähyvinvointi

Yleinen arjen hyvinvointi on kuluttajissa jo vakiintunut ilmiö. Se tarkoittaa toivetta terveellisestä ruokavaliosta. Kuluttajat haluavat esimerkiksi yleisesti lisätä kasvisten ja vihannesten käyttöä ja vähentää sokeria.

Julkaistu

Yleinen arjen hyvinvointi on kuluttajissa jo vakiintunut ilmiö. Tämän ohella omaksi ruokailmiökseen on erkaantunut täsmähyvinvointi.

Ilmiö on koko ajan kasvussa. Kun miettii miten Suomessa on syöty 40 vuotta sitten, niin tosi paljon raskaammin kuin nyt. Koko ajan tietoisuus kasvaa. Sanoisin, että keveys on jopa oleellisempaa kuin eettisyys
Kespron tuotekehityspäällikkö Anssi Nurminen.

Kespron ravintolailmiötutkimus kertoo mitkä ilmiöt vaikuttavat suomalaisten ravintoloiden arkeen ja juhlaan nyt ja tulevana vuonna. Yksilöllistymisen myötä nouseva ilmiö, täsmähyvinvointi, johtaa siihen, että haetaan juuri itselle sopivaa, räätälöityä ruokavaliota – ei välttämättä aina edes julkisen ruokaympyrän mukaisesti. Keskiössä on jokin usein vaihtuva trendikäs terveystuote tai ruokavalio, esim. gluteenittomuus, superfoodit tai nyhtökaura. Omasta terveydestä huolehtiminen täsmätasolla tarkoittaa kiinnostusta mm. suoliston ja aivojen hyvinvoinnista.

Tämä ilmiö on nähty myös ravintoloiden arjessa erilaisten erikoisruokavalioiden sekä vaihtoehtoisten tuotteiden, kuten soijamaitojen lisääntyneenä kysyntänä. Kuluttajat vaativat ravintolaruoalta myös terveellisyyttä. Kasvisten ja vihannesten sekä kasviproteiinien käyttö ravintola-annoksissa kasvaa. Asiakkaat vaativat omaan ruokavalioon sopivaksi räätälöityjä annoksia.

  • Kokkien täytyy sen vuoksi olla koko ajan valveutuneempia erilaisten ruokavalioiden ja trendien suhteen, sanoo Linnea Vihonen, yksi tutkimusta varten haastatelluista visionääreistä.

Täsmähyvinvoinnin ilmiö näkyy myös haluna poimia ravintoloiden menuista juuri ne itselle mieluisat vaihtoehdot valmiiden kokonaisuuksien sijaan. Ruoan vaikutuksista ollaan enenevissä määrin kiinnostuneita ja superfoodien rinnalla kiinnostus mm. suoliston tai aivojen hyvinvointia tukevaa ruokaa kohtaan lisää suosiotaan. Yksilöllistymisen uskotaan olevan vahvasti myös tulevaisuuden suunta.

Minkälaiset asiat yleistyvät ravintoloiden tarjonnassa ja toimissa tämän ilmiön myötä?

Arjen hyvinvoinnin ja täsmähyvinvoinnin myötä yleistyvät asiat % ravintolakyselyn vastaajista uskoo yleistyvän tulevina vuosina

Lue koko Kespron ravintolailmiöt 2018 -tutkimus >>

Ravintolailmiö 2018: Järkevä ja vastuullinen kuluttaminen >>

Ravintolailmiö 2018: Arjen hektistyminen >>

Ravintolailmiö 2018: Elämysten hakeminen >>

Ravintolailmiö 2018: Ruokahifistely laskeva trendi >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä