Ravintolailmiö 2018: Elämysten hakeminen

Ruoasta haetaan yhä enemmän elämyksiä ja yhteisöllisyyden kasvun myötä myös yhdessä tehden.

Julkaistu

Kespron ravintolailmiötutkimus kertoo mitkä ilmiöt vaikuttavat suomalaisten ravintoloiden arkeen ja juhlaan nyt ja tulevana vuonna. Elämysten hakeminen ilmiönä näkyy siinä, että ruuan merkityksellisyys kasvaa – on siirrytty vatsan täyttämisestä entistä vahvemmin kohti nautinnollisuutta.

Eksoottisempien raaka-aineiden suosio on jo suhteellisen vakiintunut, mutta uusia ruokainnovaatioita ja uusia makuelämyksiä kaivataan tulevaisuudessa entistä enemmän. Makuseikkailuihin liittyy myös yhdessä syöminen, yhdessä eri makujen maistelu. Asiakkaiden odotustaso kasvaa ja niiden ylittäminen vaikeutuu koko ajan.

  • Ravintoloitsijoista on tullut elämysyrittäjiä. Asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita siitä mistä raaka-aineista ruoka on valmistettu ja miten sekä kuka ruuan on tehnyt, sanoo Linnea Vihonen, yksi tutkimusta varten haastatelluista visionääreistä.

Keinot, joilla elämyksiä tarjotaan tulevaisuudessa enemmän liittyvät ravintoloiden mielestä uusiin valmistustapoihin ja niiden tarjoamiin makukokemuksiin, mm. tulella kokkaamisen, grillaamisen ja fermentoinnin uskotaan yleistyvän entisestään samoin kuin ruoan kokkaamisen ja viimeistelyn asiakkaan edessä. Elämysten tarjoamisessa myös yksinkertaistamisella sekä tarinoilla ruokien takana nähdään kasvavaa kysyntää.

  • Aiemmin outona pidetyt valmistusmenetelmät ja raaka-aineet ovat muodostuneet tavallisiksi. Ravintolatyöntekijät tulevat entistä enemmän asiakkaan ”iholle”, ruoka valmistetaan asiakkaan lähellä ja kerrotaan menetelmistä ja raaka-aineista, mainitsee Kespron tuotekehityspäällikkö Anssi Nurminen.

Minkälaiset asiat yleistyvät ravintoloiden tarjonnassa ja toimissa tämän ilmiön myötä?

Elämysten hakemisen myötä yleistyvät asiat % ravintolakyselyn vastaajista uskoo yleistyvän tulevina vuosina

Lue koko Kespron ravintolailmiöt 2018 -tutkimus >>

Ravintolailmiö 2018: Arjen hektistyminen >>

Ravintolailmiö 2018: Järkevä ja vastuullinen kuluttaminen >>

Ravintolailmiö 2018: Arjen hyvinvointi ja täsmähyvinvointi >>

Ravintolailmiö 2018: Ruokahifistely laskeva trendi >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä