Ravintolailmiö 2018: Arjen hektistyminen

Perinteiset ruokailutottumukset muuttuvat arjen hektistyessä ja yhä useamman asuessa yksin. Kuluttajat kaipaavat helppokäyttöisiä, kiirettä helpottavia ratkaisuja. Käynti ravintolassa tai ruuan tilaaminen ravintolasta voi helpottaa ajankäyttöä.

Julkaistu

Kespron ravintolailmiötutkimus kertoo mitkä ilmiöt vaikuttavat suomalaisten ravintoloiden arkeen ja juhlaan tulevana vuotena. Arjen hektistymisen taustalla ei ole vain asiakkaiden kiire, vaan yleisesti ottaen arjen rytmien muutos; työajat ja –paikat muuttuvat joustavammiksi ja arki tai juhla ei ole enää yhtä tiukasti viikonpäiviin sidottua. Tämä luo niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin miettiä asiakkaidensa tarpeisiin mukautuvia ravintoloiden aukioloaikoja tulevaisuudessa.

Ravintolan rooli kasvaa arjen helpottajana. Eli mennään ravintolaan ja otetaan se hetki siellä. Kun ihmiset eivät viitsi tai jaksa kotona tehdä niin he siirtyvät ulos syömiseen.
Pekka Terävä, Ravintola Olo

Ravintoloiden arjessa arjen hektistymisen ilmiö näyttäytyy voimakkaimmin take away -annosten lisääntyneenä kysyntänä sekä erilaisten ruoan tilaus- ja toimitusmuotojen yleistymisenä. Katuruoan ja erilaisten ruokarekkojen suosio on ollut yhdessä ruokaseikkailun ja makumatkailun kanssa siivittämää. - Take away –paikkojen määrän kasvun lisäksi myös annosten laatu on kasvanut. Tämän lisäksi myös lämmintä ruokaa otetaan yhä enemmän mukaan ja tilataan suoraan kotiin. Jälkimmäistä ovat omalta osaltaan lisänneet ainakin suurimmissa kaupungeissa monipuolistuneet ruuan kotiintoimituspalvelut, mainitsee Kespron myyntijohtaja Osmo Pyhtinen. - Ravintoloiden on pystyttävä saamaan myös mukaan otettaviin annoksiin tunnetta ja tarinallisuutta, mainitsee Kespron tuotekehityspäällikkö Anssi Nurminen.

Arjen hektistymisen ilmiö luo tarvetta nopeille ja helposti saatavilla oleville ratkaisuille, mutta myös päinvastaiselle; kiirehtimisen sijaan halutaan myös nauttia kiireettömyydestä läheisten kanssa esimerkiksi hyvän ruoan äärellä.

Minkälaiset asiat yleistyvät ravintoloiden tarjonnassa ja toimissa tämän ilmiön myötä?

Arjen hektistymisen myötä yleistyvät asiat % ravintolakyselyn vastaajista uskoo yleistyvän tulevina vuosina

Lue koko Kespron ravintolailmiöt 2018 -tutkimus >>

Ravintolailmiö 2018: Järkevä ja vastuullinen kuluttaminen >>

Ravintolailmiö 2018: Arjen hyvinvointi ja täsmähyvinvointi >>

Ravintolailmiö 2018: Elämysten hakeminen >>

Ravintolailmiö 2018: Ruokahifistely laskeva trendi >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä