Tietoa ravintoloiden aukioloaikasäädöksistä ja korona-asetuksista lokakuussa

Tässä artikkelissa keskitettyä tietoa 1.10.2020 voimaan astuvista ravitsemusliikkeiden toiminnan väliaikaisista rajoituksista. Uusia asetuksia on ryhdyttävä noudattamaan 8.10. lähtien.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Suomen hallitus on asetti syyskuun lopussa ravitsemusliikkeille uusia rajoituksia ja asetuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ravitsemisliikkeet saavat uusille rajoituksille viikon siirtymäajan, ja niiden on ryhdyttävä noudattamaan asetusta tältä osin 8. lokakuuta alkaen.

  1. Ravitsemisliikkeet saavat asetuksen mukaan olla auki klo 04 alkaen, ja ne on suljettava viimeistään klo 01.

  2. Anniskelun voi aloittaa aikaisintaan klo 09 ja se on lopetettava viimeistään klo 24.

  3. Ravitsemisliikkeiden asiakaspaikkamäärää ei rajoiteta, ja tiloissa saa oleskella normaalissa anniskeluluvassa tai rakennussuunnitelmassa sallittu määrä henkilöitä.

  4. Kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikkansa.

  5. Ravitsemisliikkeen tulee huolehtia hyvistä hygieniakäytännöistä.

  6. Sisä- ja ulkotilojen kalusteet sekä asiakkaiden palvelu on järjestettävä niin, etteivät asiakkaat altistu koronaviruksen leviämiselle.

  7. Ravitsemisliikkeiden tulee huolehtia siitä, ettei sen tiloissa synny tarpeetonta tungosta, ja asiakkaiden ja seurueiden välillä pidetään riittävä etäisyys.

  8. Asiakkaat voivat edelleen hakea ruokansa ja juomansa esimerkiksi palvelutiskiltä.

  9. Uusi asetus ravintoloiden toiminnasta astuu voimaan 1. lokakuuta ja sen tarkoitus olla voimassa 31. lokakuuta saakka. Uusia asetuksia on ryhdyttävä noudattamaan 8.10. lähtien. Asetuksen muuttumisesta tai jatkumisesta tiedotetaan erikseen.

Tämän lisäksi koronavirusaltistusten osalta kiihtymisvaiheessa olevassa maakunnassa voidaan ottaa käyttöön rajaukset, joiden mukaan ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeen sisätilassa tai sen osassa saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä. Asiantuntija-arvio kiihtymisvaiheesta tehdään viikoittain, ja rajoitusmuutokset päätetään kahden viikon välein.

Lähde: Valtioneuvosto.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä