Tietoa ravintoloiden toimintaa 22.6. jälkeen koskevista koronarajoituksista

Tähän artikkeliin on koostettu yhteen ravintoloita koskevat rajoitukset, jotka ovat voimassa vaiheittain aikavälillä 22.6.-31.8.2020.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Tietoa nykyisistä, eli aikavälillä 1.6.-13.7.2020 koskevista rajoituksista löydät tästä artikkelista.

Suomen hallitus kertoi 17. kesäkuuta koronarajoitusten muutoksista, joita tehdään ravintoloiden ja kahviloiden osalta. Rajoituksia puretaan vaiheittain aikavälillä 22.6.2020–31.10.2020. Rajoitusten tarkoituksena on suojata asiakkaita ja ravintoloiden ja kahviloiden henkilökuntaa koronavirustartunnalta ja tartuntojen leviämiseltä.

  1. Maanantaista 22.6.2020 lukien ravitsemusliikkeiden sallittu aukioloaika on kello 04-02 ja sallittu anniskeluaika kello 09-01. Asiakkaita saa ottaa sisälle ravintolaan 22.6.–12.7 enimmillään kolme neljäsosaa ravintolan asiakaspaikoista (eli 75 % asiakaspaikoista).

  2. Ruuan ja juoman annostelu itse olisi sallittua esim. buffet-pöydistä myös 22.6. lukien.

  3. Ravitsemisliikkeiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat rajoitukset päättyvät kokonaan 13.7.2020 lukien. Näin ollen ravitsemisliikkeiden aukioloaikaa ja asiakaspaikkamäärää ei enää rajoitettaisi tartuntatautilain nojalla ja alkoholijuomien anniskeluaika määräytyisi tämän jälkeen alkoholilain mukaisesti.

  4. Ravitsemisliikkeiden kaikilla asiakkailla pitää edelleenkin 13.7. lukien olla oma istumapaikka aina 31.8. saakka (tätä aikajännettä saatetaan tarvittaessa pidentää).

  5. Lisäksi ravitsemisliikkeiden on jatkossakin annettava 31.8. saakka (tätä saatetaan tarvittaessa pidentää) asiakkailleen toimintaohjeet tartuntataudin leviämistä estävistä toimintatavoista. Asiakkailla on oltava mahdollisuudet pestä kädet, ja ravitsemisliikkeen tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina. Ravitsemisliike vastaa myös siitä, että riittävä etäisyys asiakkaiden välillä säilyy. Asiakkaiden nähtävillä on oltava ravitsemisliikkeen suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa edellä mainitut rajoitukset ja velvoitteet.

  6. Jollei kesän aikana muutoksia nykyisiin rajoitusten purkusuunnitelmiin tule, ravintoloiden ja kahviloiden arjessa palataan koronakriisiä edeltäviin normaaleihin säädöksiin syyskuusta lähtien. Suosittavaa on kuitenkin pitää edelleen korostetusti huolta ravitsemuspaikan hygieniasta.

Lähde ja lisätietoja: valtioneuvosto.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä