Tomaatti paranee pakkauksessa

Monet vannovat italialaisten tomaattisäilykkeiden nimeen, mutta huippulaatuisilla portugalilaisilla tomaattituotteilla on vähintään yhtä innokkaat fanit.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

iStock

Tomaateissa ja tomaattisäilykkeissä maistuvat satokauden aurinko ja lämpö, makeus ja aromaattisuus. Monikäyttöiset tomaattikastikkeet ja -soseet tekevätkin moniin ruokiin juuri sen oikean tarvittavan pohjan ja maun.

Tomaatit ovat myös terveellisiä. Niiden sisältämän lykopeenin hyödyt ovat kiistattomat. Säilykkeeksi valmistetun tomaattituotteen lykopeenimäärä on jopa korkeampi kuin vastaavan tuoreen tomaatin. Tomaatin kohdalla prosessointi ei siis tuhoa terveydelle hyödyllisiä ainesosia.

Oikea tuote oikeaan tarpeeseen

"Kespron valikoimissa olevia tomaattisäilykkeitä on pääosin kahdenlaisia: soseita ja murskia. Kaikilla tuotteillamme on omat käyttötarkoituksensa ja roolinsa keittiössä", Kespron Food Development Manager Anssi Nurminen summaa.

Myös tuotteiden pakkauskoot ja -mallit eroavat käyttäjäystävällisesti toisistaan.

"Ammattilaisen kannattaa miettiä, mikä on juuri hänen keittiöönsä ja tarpeisiinsa helpoin ja kätevin koko ja vaihtoehto: tetra, laatikko vai metallipurkki."

Anssi suosittelee kokeilemaan myös Menu Chili-tomaattikastiketta.

"Loistava tuote! Paksua, vähän makeaa, hieman tulista. Sitä kannattaa kokeilla vaikka pastan tomaattikastikkeeseen tai lihapulliin, ja siitä syntyy helposti vinegretti salaatinkastikkeeksi. Kasvisten marinointiinkin se on mainio öljyn, etikan ja mausteiden kera."

Aurinkoisen Portugalin tomaattituotteilla on pitkä, yli 60 vuoden historia. Niistä peräti 90 prosenttia menee vientiin, ja esimerkiksi monet laadustaan tarkat yhdysvaltalaiset ravintolaketut käyttävät portugalilaisia tomaattisäilykkeitä niiden korkeamman viskositeetin sekä hyvän maun, värin ja tuoksun vuoksi.

"Kespron portugalilaiset tomaattituotteet ovat superlaadukkaita. Konsentroituihin pizzakastikkeisiin voi lisätä vettä suhteessa 1:1 eikä kastike silti muutu vetiseksi, vaan viskositeetti ja tomaatin maku säilyvät. Näin ravintolassa voi tehdä korkealaatuista pizzaa kilpailukykyisin hinnoin."

Menu Tomaattimurska pakkaus

Menu-sarjan tomaattituotteet ovat italialaista tomaattimurskaa lukuun ottamatta portugalilaisia. Kespron ja sen portugalilaisten luottotoimittajien yhteistyö on kestänyt jo yli 30 vuotta. Menu-sarjan tomaattituotteiden korkeasta laadusta kertoo tuotevertailu, jossa tarkasteltiin Euroopan suurimpien horeca-tukkureiden konsentroituja tomaattisoseita.

"Menun tomaattisoseiden laatu oli selkeästi paras. Makua ei ole tehty lisätyllä suolalla, vaan suola on tomaatin luontaista natriumia. Lisäksi Menu-tomaattisoseiden viskositeetti oli aivan omaa luokkaansa."

Tomaatin laatuun vaikuttaa merkittävästi, kuinka nopeasti tomaatit saadaan pellolta tehtaalle. Siksi Menu-tomaattisäilykkeiden raaka-aineiden kuljetusmatkat ovat lyhyet.

Upea aromaattinen maku

Kespron italialaishaastajat ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja portugalilaisille tomaattisäilykkeille. Tomaatti kuuluu olennaisena osana pastaan ja pizzaan, joihin monet haluavat käyttää italialaisia raaka-aineita.

Giaguaron tuotteet ovat edullisempina kustannustehokas vaihtoehto. Ne ovat hiukan eri makuisia, vähän hapokkaampia eivätkä ihan niin täyteläisiä ja yhtä hyviä imemään vettä kuin portugalilaiset. Due Fagianin tomaattimurska on hienompaa, joten Italiaan kallellaan olevat pizzakokit haluavat tehdä kastikkeensa juuri siitä. Giaguaron kuoritut tomaatit on hieno tuote. Ne tulevat Etelä-Italiasta, maan tomaattiaitasta. Kokonainen kuorittu tomaatti sisältää tomaatin kaiken upean aromaattisen maun, Nurminen sanoo.

Manfuson San Marzano -tomaattitölkki

Kespro on tuonut nyt Suomeen myös pizzakokkien ylistämän Manfuson San Marzano DOP kuoritut tomaatit. Joko sitä on kokeiltu teidän keittiössänne?


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä