Trendikäs Broo Pizza & Bar

Helsingin Kamppiin avautunut Broo Pizza & Bar täyttää aukon Helsingin yöelämässä: premium-pizzojen lisäksi se tarjoilee hyvää meininkiä aamuyöhön asti. Broo haastaa klubit ja yökerhot DJ-vetoisilla viikonloppuilloilla.

Julkaistu

Teksti

Mariaana Nelimarkka

Kuvat

Eero Kokko

Mestari Broo Pizza & Barin ihan omantyylisten pizzojen takana on Helsingin Tapulikaupungissa ja Kaivokselassa pizzerioita yli kymmenen vuotta pyörittänyt Ihsan Gunbeyi. Yhdessä lapsuudenystävänsä Fatos Elshanin kanssa hän loi baarin, jollaisessa haluaisi itsekin viettää aikaa: nauttia hyvästä musiikista ja menosta, ja tilata pizzan jos tulee nälkä.

– Tämä on ensimmäinen paikkani keskustassa. Fatos taas on kerännyt kokemusta sellaisissa paikoissa kuin Skohan, Namu, Tiger ja Löyly. Yhdessä onnistuimme tekemään pizzabaarin, johon on helppo tulla ja jossa on helppo viihtyä, Gunbeyi toteaa.

Kavereita ja rentoa fiilistä

Broo tarkoittaa kaveria – hyvin läheistä kaveria, kuin veljeä tai siskoa – ja se on kumppanuksille tyypillinen tapa tervehtiä myös asiakkaitaan. Heillä on valtava tuttavajoukko yöelämän silmäätekeviä, räppäreitä, urheilijoita, poliitikoita, missejä, ja moni seurue valitsee nykyään yhä useammin rennon pizzabaarin illanviettopaikakseen yökerhon sijaan.

– Päivisin tarjoamme laadukasta lounasta ja pizzaa; lounasruokamme ovat kuin illallisannoksia. Illalla pääpaino on pizzoissa ja salaateissa. Bravuurimme on nutella-pannari. Lounaan jälkeen valot himmenevät ja musiikin volyymi nousee, ja illalla koko talossa bailataan DJ:n valitseman musiikin tahdissa, Gunbeyi kuvailee meininkiä.

Broo Pizzan pitsa

Räppäreidenkin rakastama pizzabaari saattaa yllättää: Suomi-rapin tähdet saattavat joskus tarttua mikkiin ihan spontaanisti. Meno on kuin suuressa maailmassa: kuohujuomaa kannetaan pöytiin Magnum-pulloissa. Mutta tärkeintä on ruoka, pizza. Se on mukana läpi päivän.

– Keittiö on auki yhtä pitkään kuin ravintolakin. Kahden aikaan yöllä meillä nautitaan skumppaa, pizzaa, pannaria ja tanssitaan, Gunbeyi kertoo.

Parhaat pizzat parhaista raaka-aineista

Broon ytimessä on premium-pizza. Sen avainsanoja ovat tuoreus ja laatu.

– Panostamme paljon siihen, että meillä on laadukasta tavaraa ja todella tuoreita tuotteita. Kaikki taikinasta kastikkeisiin tehdään alusta loppuun itse, ja käytämme ainoastaan tuoreita yrttejä ja muita raaka-aineita, Gunbeyi huomauttaa.

Broon avausta valmisteltiin muun muassa testaamalla Kespron tuotekehityskeittiössä uusia tuotteita.

– Kun aloitimme ravintolan suunnittelun, minulla oli oma taikina mielessä, ja testasin Foodsterissä, sopiiko Caputo 00 siihen. Se on aidoin ja puhtain jauho. Olin kokeillut monella eri jauholla, tämä osoittautui parhaaksi, ja lopputuloksena on täydellinen pizzataikina, Gunbeyi kertoo.

Ihsan Gunbeyi vaivaa isoa pitsataikinaa

Millainen on täydellinen pizzapohja? Siinä on vaikutteita napolilaisesta pohjasta, mutta se on ihan omanlaisensa. Gunbeyi on vakuuttunut, että hänen pizzansa on parempaa kuin italialaisten. Pakko maistaa!

Ravintoloitsijoiden luottomies keittiössä on Jan Venäläinen, jolla on pitkä kokemus yhteistyöstä Kespron kanssa. Häntä ilahduttaa, että Kespron valikoimasta löytyy juuri se, mitä premium-pizzaan tarvitaan.

Broo Pizza & Barin keittiötoimen konsultti Jan Venäläinen

– Kespron uuden Italia-tuotesarjan lanseeraus osui samoihin aikoihin kun avasimme, ja saimme siitä pitkälti sellaisen tuotteistuksen, mitä halusimme. Kun meidän hintatasomme on premiumia, myös tuotteiden ja raaka-aineiden on oltava sitä, Venäläinen toteaa.

Perusteelliset testit varmistivat, että kaikki on parasta laatua.

– Esimerkiksi mozzarella-juustoista testasimme kaikenlaisia, ja lopulta Menu-sarjasta löytyi hyvä mozzarella di bufala. Bufala on meidän juttu! Vaikka se on kalliimpi, se on paremman makuinen kuin fior di latte tai perusmozzarella. Olemme saaneet sen toimimaan, ja meillä on kaikissa pizzoissa bufala mozzarellaa, yksi pallo per pizza, Venäläinen paljastaa.

Muiden Italia-tuotteiden osalta käytössä ovat runkotuotteet kuten kokonainen kuorittu tomaatti kastikkeisiin, salami spinata romana, gorgonzola riserva, provolone, vuohenjuusto ja Venäläisen omaksi suosikiksi noussut nduja-salami.

– Meidän nduja-pizzassa on kahta salamia, tuore basilika, parmesaani ja itse tehty tomaattikastike sekä mozzarella di bufala.

Aitojen Italian makujen vastapainona listalla on poro- ja lohipizzan kaltaisia pohjoismaisia makuja. Kaikki valmistetaan pieteetillä: poronvasan paisti kypsennetään sirkulaattorissa sous vide ja pannaan pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen, joten asiakas saa sen täydellisessä kypsyydessä. Poron makua täydentävät tatit, tryffelimajoneesi, tuore rosmariini ja marinoitu punasipuli. Menu-kirjolohifilee toimii lohipizzassa, jonka maut kokoaa yhteen parmesaanimajoneesi.

Testausta Foodsterissa

Venäläinen huomauttaa, että Kespron tuotekehityskeittiössä Foodsterissa oli hyvä testailla, sillä koko henkilökunta pääsi mukaan maistelemaan ja tutustumaan laajaan tuoterepertuaariin. Lisäksi kesprolaiset antoivat ammatillisen panoksensa ja mielipiteensä tuotteitaan viilaavien ravintoloitsijoiden käyttöön.

Kespron avainasiakaspäällikkö Veli-Matti Lehmussaari on innoissaan Broon lennokkaasta alusta:

– Lanseerasimme italialaiset Marrin tuotteet syksyllä, ja Broo kiinnostui niistä. Se oli hyvä sauma – Broo on rakentanut menestyksensä Kespron maahantuomien raaka-aineiden varaan. Tämä kertoo myös Kespron valikoiman laajuudesta ja laadukkuudesta, sen avulla voi erottautua kilpailijoista.

Saimme Kespron Italia-sarjasta tuotteistuksen, jonka halusimme. Kun hintatasomme on premiumia, myös raaka-aineiden on oltava sitä.

Venäläinen nostaa esiin yhteistyön käytännölliset edut: illalla tehty tilaus toimitetaan aamulla, ja kuudesti viikossa toistuvat toimitukset helpottavat arkea ravintolassa, jossa on pienet varastotilat.

Broon keittiössä on helppo jammailla, kun kaikki rullaa sujuvasti.

Kulttimaineeseen muutamassa kuukaudessa

Alle puolessa vuodessa Broo on noussut kulttimaineeseen. Ihsan Gunbeyi ei hämmästele sitä.

– Tiesimme, että meidän kokemuksellamme tämä onnistuu. Huomasimme, että Helsingistä puuttuu rento paikka, johon on kiva tulla syömään, viinille tai bilettämään, ja päätimme tehdä sen.

Nuorten ravintolayrittäjien kokemus ulottuu parinkymmenen vuoden taa: Gunbeyi aloitti työt 16-vuotiaana pizzeriassa ja Elshani blokkarina.

– Meillä ei kummallakaan ole alan koulutusta, vaan taustalla on elämänkoulu ja kovaa työntekoa, sillä olemme päässeet näin pitkälle.

Broon salaisuus onkin sen yrittäjät.

– Ravintolassamme on yrittäjähenkeä. Broossa on mukana sydäntä, annamme kaikkemme, tämä on meidän perheemme samalla, Gunbeyi sanoo.

Yrittäjät ovat lyhyessä ajassa näyttäneet, että eri konseptien yhdistäminen toimii. Parissa kuukaudessa Broo Pizza & Bar saavutti ensimmäiselle toimintavuodelle asetetut tavoitteet. Tämä pitää itse kokea!

Broo Pizza & Bar

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä