Farnaz Moradi: "Työpaikalla viihtyy kuin kotonaan"

Turun noutotukussa työskentelevä Farnaz Moradi saa palvella kansainvälistä asiakaskuntaa. Neljän kielen taidosta on töissä hyötyä.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Vesa Tyni

Mitä työpäivääsi kuuluu?

Joko keräilen tuotteita tai olen kassalla. Kun tulen töihin, saan käteeni listan, jonka perusteella alan kerätä tuotteita rullakkoon. Kelmutan ja vien rullakon varastoon odottamaan kuljetusta.

Olen paljon myös kassalla, mistä pidän paljon. Asiakkaat noutavat itse tarvitsemansa tavarat ja tulevat sen jälkeen kassalle. Lisäksi joskus harvoin olen purkamassa tukkuun tulevia kuormia.

Mitä työ sinulle antaa?

Pidän työstäni todella paljon! Työpaikka on minulle kuin toinen koti, töissä on aina kivaa.

Kolmivuorotyökin sopii: aamuun tulen kuudelta, päivävuoroon kymmeneltä ja iltaan kahdelta iltapäivällä. Tykkään eniten iltavuorosta, vaikka pääsen vasta iltakymmeneltä töistä.

Koskaan ei väsytä, vaikka aamuvuoroon joudun heräämään jo viideltä. Olen silloinkin iloinen. Vaikka joudun siirtelemään isoja tavaramääriä, voimia riittää näinkin pienessä ihmisessä. Asiakkaat kyselevätkin, mistä tuo energia tulee.

MN0322 Ilmassa nyt 003 1500x1000

Keitä asiakkaina on?

Asiakkaat työskentelevät ravintoloissa, lounaspaikoissa, pitserioissa, kebabpaikoissa, kaikenlaisissa ammattilaisravintoloissa.

Meillä on kolme kassaa, ja yhdellä kassalla voi päivittäin käydä 200–300 asiakasta. Siinä ei ehdi paljon kuulumisia vaihtaa, mutta tervehtiä ehtii aina.

Millaisia onnistumisia koet työssäsi?

Meillä on paljon ulkomaalaistaustaisia asiakkaita, joita pystyn palvelemaan suomeksi, kurdiksi, persiaksi ja arabiaksi. Suurin osa heistä puhuu suomea, mutta eivät kaikki.

Kielitaidon ansiosta koen onnistumisia joka päivä. Asiakkaat ilahtuvat, kun puhun heidän omaa kieltään. Turkkilaisiakin käy paljon, ja olen opetellut muutaman sanan turkin kieltä.

Jos olen kassalla, ulkomaalaistaustaiset tulevat aina asioimaan kanssani, vaikka olisi jonoakin.

Millaista palautetta asiakkaat antavat?

Olen saanut ihania palautteita! Jos esimerkiksi olen ollut lomalla tai viikonloppuvapailla, heti kysytään, missä olen ollut, ja kerrotaan, että ihan ikävä on tullut. Tuntuu mukavalta, kun asiakkaat huomioivat.

MN0322 Ilmassa nyt 002 1500x1000

Kuka?

  • Farnaz Moradi, 36, työskennellyt viisi vuotta Kespron noutotukussa Turussa
  • asunut 20 vuotta Suomessa
  • iranilainen, joka on syntynyt Irakissa
  • puhuu suomea, kurdia, persiaa ja arabiaa
  • harrastaa joogaa, tanssia ja seuraa muotia

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä