Uudista klassiset joululaatikot

Perinteiset suomalaiset joululaatikot herättävät tunteita: toiset odottavat niiden lyhyttä sesonkia, kun taas toiset ovat saaneet tarpeekseen laatikoihin perustuvasta jouluateriasta. Miten lounasravintola voi uudistaa nämä klassikot?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Joululounas on monesti ravintolan jouluisin kattaus, joka antaa hyvän mahdollisuuden tarjoilla laatikot totutusta poikkeavalla tavalla. Joululaatikoiden sydän löytyy kotimaisista juureksista: lantuista, porkkanoista ja perunoista. Erilaiset mausteet ja makuyhdistelmät saavat tutut ainekset maistumaan uudella tavalla. Mausta perunat vaahterasiirapilla ja tarjoile herneiden kanssa. Tai kokeile paahtaa porkkanat pomeranssinkuoren ja öljyn kanssa ja viimeistele riisillä.

Tarinat tukevat mielikuvia

Kun tutut juhlakauden ruokalajit tarjotaan uudenlaisessa muodossa, uudistat samalla ruokatarjontaa, kehität perinteitä ja luot asiakkaille uudenlaisia, inspiroivia annoksia. On tärkeää muistaa kertoa tarinoista ruokien taustalla, sillä uudenlaiseksi porkkanalaatikon versioksi tarkoitettu ruoka voi muuten jäädä vain salaattipöydän erikoisuudeksi ilman jouluista mielikuvaa.

Jouluinen tunnelma syntyy tutuista mauista, mutta ennen kaikkea ravintolan tunnelmasta, tarinoista, tuoksuista ja tilan yksityiskohdista. Uudista joululaatikot rohkeasti Kespron ruoka-ammattilaisten ideoilla!

Lanttu-omenasalaatti

Valmista vinegretti omenaviinietikasta. Höyrytä lanttupalat, pyörittele ne kuumana vinegretissä ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneisiin lanttuihin tuoretta omenaa ja hienonnettua lehtipersiljaa.

Peruna-hernesalaatti

Valmista vinegretti vaahterasiirapista, rypsiöljystä ja valkoviinietikasta. Sekoita halkaistut pikkuperunat, herneet ja hienonnetut yrtit kastikkeeseen. Mausta suolalla.

Porkkana-riisisalaatti

Valmista kastike majoneesista ja jogurtista. Pyörittele porkkanat öljyssä, lisää jauhettua pomeranssinkuorta ja paahda uunissa. Keitä riisi porkkanamehulla maustetussa vedessä. Sekoita ainekset ja lisää hienonnettuja yrttejä.

Tuotteet Kesprosta

Juomasuositus

Astiat


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä