Arla Pro haluaa olla mukana ammattikeittiöiden arjessa

Arla tulee nyt ammattikeittiöihin Arla Pro -ilmeellä. Tavoitteena on olla nöyrästi ylpeä, tuore ja innostava kumppani.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Arla

Suomalaiset puhtaat ja luonnonmukaiset – suomalaisesta maidosta valmistetut – ruoanvalmistustuotteet ovat Arlan tuotevalikoiman kulmakivi. Asiakkaita kuunnellaan tarkalla korvalla ja valikoimaan kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Mutta pelkästään tähän ei Arlalla tyydytä. Asioita, tuotteita ja toimintamalleja halutaan viedä jatkuvasti eteenpäin, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uutta luoden.

Markkinointipäällikkö Mia Kettusen ja myyntipäälllikkö Fredrik Grahnin puheissa vilisee paljon päähineitä. Pelle Pelottoman mietintämyssy vaihtuu vauhdissa propellipäästä taikurinhattuun ja innostuksen kuvaileminen inspiraatioista hulluuteen, kun he kertovat tuoreesta Arla Pro -lanseerauksesta.

– Halusimme tulla food service -markkinoille selkeästi ammattilaisille suunnatulla Arla Pro -konseptilla ja -valikoimalla. Meillä on paljon sanottavaa, annettavaa ja yhdessä tehtävää työtä ihmisten ja toimijoiden kanssa, jotka – meidän laillamme – rakastavat ruokaa. Ammattikeittiön tarpeet poikkeavat monella tavalla kotikeittiöiden tarpeista. Käyttötavat, säilyvyys, ominaisuudet ovat erilaisessa asemassa – yhteistä kuitenkin aina on erinomainen maku ja korkea laatu.

Globaalisuus ja paikallisuus yhdistävät vahvuutensa

Kansainvälisillä markkinoilla toimiva Arla antaa tuotekehityksineen ja valikoimineen valtavat mahdollisuudet food service -asiakkaille. Arla Suomessa voidaan ottaa sekä antaa tuotteita ja osaamista globaaleille markkinoille.

– On hienoa, että Arlan omista meijereistä voidaan tuoda esimerkiksi tanskalaisten juustomestareiden taidonnäytteitä. Meidän ei taritse täällä yrittää jäljitellä kenenkään työtä, vaan voimme kunnioittaa osaamista siellä missä sitä osataan tehdä todella hyvin. Se on etu globaalissa Arlassa. Vastaavaksi Sipoossa valmistetaan tuotteita, joita viedään ulkomaille.

Mia Kettunen kuitenkin muistuttaa, ettei kyse ole pelkästään tuotteista ja tuotevalikoimasta. Arla Prossa puhutaan kokonaisuudesta, johon kuuluu laajalla skaalalla monenlaista yhteistyötä, inspiraatioita ja ennen kaikkea: ratkaisuja.

Arla Pro, nuori mies maistaa maustetta käden selältä, mustavalkoinen kuva

– Meidän Arla Pro -tiimissä on monipuolisesti luovia osaajia monelta taholta. Ryhmässä on ihmisiä, joilla on itsellään myös keittiötaustaa. Me opimme asiakkailtamme ja kumppaneiltamme, näin pysymme jatkuvassa muutoksessa mukana. Henkilökuntaa koulutetaan, ja osaamiseen panostetaan jatkuvasti. Tiedämme, mitä arki on asiakkaan keittiössä ja mistä bisnes koostuu. Me tunnemme sesongit, lomakaudet ja työvoimapulan. Me osaamme reseptiikat ja keittiön toiminnan. Ymmärrämme asiakkaan työtä. Meillä on paljon annettavaa ja teemme sen täydellä sydämellä. Haluamme olla palveleva kumppani. Kumppani, joka elää asiakkaan arkea.

Myös Fredik Grahn nostaa esiin innovatiivisuuden ja uudella tavalla ajattelun kaikessa toiminnassa Arla Pron tiimissä.

– Innovaatio on monikäsitteinen asia. Yleensä tulee mieleen, että puhutaan uudesta tuotteesta. Mutta innovatiivista voi olla myös ominaisuus, uusi tapa ajatella tai joku pienikin juttu, joka tuottaa lisäarvoa. Me voimme tuoda asiakkaan liiketoimintaa helpottavia ratkaisuja esiin monella tavalla. Välillä se voi olla hinta, välillä joku uusi yhdistelmä tai vaikka myyntiä lisäävä visuaalinen yksityiskohta, Fredrik Grahn visioi.

– Suurkeittiöpuolella käytännöllisyys on tärkeä ominaisuus laadun ja hinnan lisäksi. Taloudellisuutta ja käytännöllisyyttä lisää esimerkiksi tuotteiden monikäyttöisyys – johon me tarjoamme vinkit. Otetaan esimerkkinä vaikka kaikille tuttu Arlan Apetina-juustokuutio. Sitä myydään suurkeittiöön isommissa pakkauksissa, ja me haluamme luonnollisesti asiakas pystyvän taloudellisesti hyödyntämään pakkauksen mahdollisimman monipuolisesti. Siksi tarjoamme erilaisia ratkaisuja ja reseptejä niin lihapulliin, salaatteihin kuin erilaisiin tahnoihin. Samalla varmistamme myös, että hävikki minimoidaan.

Uusi lähestymistapa

Sekä Kettunen että Grahn muistuttavat, ettei tuotevalikoiman tarvitse kokonaisuudessaan olla täysin mullistava tai hirveän erikoinen. Olennaista on kekseliäisyys ja rohkeus miettiä tuttuja juttuja uudesta näkökulmasta. Pitkälti toimitaan ihan päivittäisten peruselintarvikkeiden ympärillä, vaikka toki Arla Pro -valikoimasta löytyy myös haluttuja spesiaalihelmiä kuten hapatettu kerma ja kirkastettu voi.

– Maito on maitoa, mutta senkin kanssa on erilaisilla käyttäjillä erilaisia tarpeita, Fredrik Grahn toteaa.

– Kahvilapuolella maidon vaahtoaminen on tärkeää. Voisimmeko ehkä tehdä tuotteelle jotain, jotta sen vaahto saadaan tasaisemmaksi? Tai voitaisiinko pakkaukseen miettiä jotain erityistä suutinta? Tällaisia arkisia oivalluksia meillä mietitään. Ja lopputuloksena voimme kenties tarjota asiakkaillemme sellaisia ratkaisuja, joiden ansiosta he voiva tarjota omille asiakkailleen entistä parempia kokemuksia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä