Couscous – kiireisen kahvilan luottoaines

Edullinen couscous on monikäyttöisyydessään kahvilavitriinin luottoraaka-aine. Sen pystyy helposti ja hetkessä esivalmistelemaan kulhoruokaan tai lounassalaattiin. Couscousiin voi myös sekoittaa lähes mitä tahansa aineksia, joita kylmiöstä löytyy.

Julkaistu

Mitäs couscous on?

Couscous tai kuskus, kyseessä on yksi ja sama berberikansojen keittiön erikoisuus. Sanana couscous tarkoittaa niin suurimoita kuin pohjoisafrikkalaista ruokalajia. Semolinasta eli mannasuurimoista valmistettu couscous valmistetaan durumvehnästä, ja sitä käytetään kuten keitettyä riisiä.

Couscousin joukkoon voi lisätä melkein mitä tahansa sesongin vihanneksia yhtä hyvin raakana, kypsänä kuin pikkelöityinä. Couscous-salaatti sopii erinomaisesti grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa yhdistettäväksi vaikkapa poke-kulhossa. Jogurttipohjaiset salaattikastikkeet viimeistelevät couscousin.

Näin valmistat couscousia

Couscousin valmistaminen ruoaksi on helppoa! Neutraalinmakuinen couscous on kustannustehokas salaattipohja, johon voi yhdistää lähes mitä tahansa.

1. Esivalmistele

Couscousin esivalmistelu käy kätevästi. Laita couscous, mausteet ja öljy kulhoon tai säilytysastiaan. Yhdestä Menu Couscous (5 kg) pakkauksesta saa noin 60 annosta.

2. Valmista

Vesi keitetään ja couscous lisätään kuumaan, suolalla maustettuun veteen tai vaihtoehtoisesti liha-, kala- tai kasvisliemeen. Suhde on 50:50. Litraan couscousia tarvitset litran nestettä.

Kaada kiehautettu kasvisliemi astiaan, sekoita ja peitä kannella tai kelmulla. Anna nesteen imeytyä ja jäähdytä.

3. Viimeistele ja tarjoile!

Lisää joukkoon haluamasi kasvikset ja tarjoile vitriinisalaateissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä