Harjoittelussa tuotekehityskeittiössä

Restonomiopiskelija Johanna Malmbäck pääsi harjoitteluun Kespron Lahdessa sijaitsevaan tuotekehityskeittiö Foodsteriin. Harjoittelun tärkein oppi on ollut kiitoksen antaminen ja saaminen.

Julkaistu

Teksti

Ida Ijäs

Kuvat

Sami Heiskanen

Miten päädyit alalle ja harjoitteluun?

Olen aiemmalta koulutukseltani leipuri-kondiittori. Kun ura sillä saralla päättyi, oli keksittävä jotain muuta. Koin, että restonomi oli lähellä aiempaa koulutustani mutta silti tarpeeksi erilainen. Opiskelen nyt Lahden LAB-ammattikorkeakoulussa restonomiksi kolmatta vuotta. Hain harjoitteluun Lahden Kesproon nähtyäni heidän työpaikkailmoituksensa. Työpaikkailmoitus vaikutti kiinnostavalta, joten ajattelin, että sieltä voisi löytyä minulle sopiva paikka myös harjoitteluun. Otin yhteyttä ja pääsin harjoittelijaksi Lahden Foodsteriin. Harjoittelu kesti koronan vuoksi lähes vuoden, tammikuun 2020 alusta joulukuun alkuun.


Mikä oli harjoittelun paras anti?

Harjoittelussa olen saanut toteuttaa itseäni, oppia uutta ja tehdä monenlaista. Olemme auttaneet asiakkaita muun muassa kehittämään heidän ruokalistaansa ja miettimään hävikin vähentämistä. Harjoittelun myötä olen myös ymmärtänyt kiitoksen antamisen merkityksen. Kiitoksen antaminen jokapäiväisessä työssä on tärkeää, sillä se tuo hyvää mieltä ja tunteen siitä, että omaa tekemistä arvostetaan. Silloin oppii myös itse arvostamaan sitä, mitä tekee.

Paras ruokamuistosi?

Paras ruokamuistoni on keväältä reilun 20 vuoden takaa isomummon luota. Isomummo keitti puuhellalla raparperikiisseliä, jonka päälle laitettiin paljon kermaa. Silloin oli vielä viileää aamuisin, ja mummon keittäessä kiisseliä haimme ulkoa kohmeisia kimalaisia sisälle lämmittelemään puuhellan lämpöön.

Mitä haaveilet tekeväsi opintojen jälkeen?

Haluan olla vielä avarakatseinen ja pitää mahdollisuudet avoinna. Uskon, että se oma juttu varmistuu kyllä jotain kautta, en vain tiedä vielä, miten ja milloin.

Mitä muuttaisit alalla, jos sinulla olisi kaikki valta?

Alaa pitäisi arvostaa mielestäni vieläkin enemmän. Ruoan tekeminen on luovaa käsityötä. Entisenä kondiittorina tiedän, etteivät ruoat valmistu nopeasti sutaisemalla, vaan ruoan valmistaminen vaatii oman työnsä ja panostuksensa. Myös oma aito innostus ja välittäminen näkyy valmiissa työssä.

Mikä on mottosi?

Olen elämässä huomannut, että asioilla on tapana järjestyä. Kun yhden oven sulkee, toinen avautuu.
Johanna Malmbäck

Osaaja Johanna Malmbäck

Kuka?

Johanna Malmbäck, 27

Mikä?

Kolmannen vuoden restonomiopiskelija LAB-ammattikorkeakoulussa, harjoittelijana vuonna 2020 Kespron tuotekehityskeittiö Foodsterissa Lahdessa

Missä?

Foodsteri Lahti

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä