Goodio tekee raakasuklaata rakkaudella

Suklaa ja terveelliset elämäntavat eivät sulje pois toisiaan. Ainakaan silloin, kun suklaa on laadukkaista raaka-aineista valmistettua Goodiota.

Julkaistu

Hyvä suklaa on kuin hyvä viini. Mausta ja tuoksusta löytyy lukemattomia vivahteita, ja nautintoon riittää pienikin määrä.

Helsingissä käsin tehtävän Goodio-raaka-suklaan valmistus on yhteneväinen viinin-valmistuksen kanssa myös siinä, että molemmissa on kyse luonnontuotteesta. Suklaassa käytettävän kaakaon perusmakua ei ihminen pysty koskaan aivan täydellisesti säätelemään, se vaihtelee sääolosuhteiden ja sadon mukaan.

"Luonnon sanelemat rajoitteet voivat olla myös yksi hyvän suklaan vahvuus, ja ainakin se tuo jännitystä suklaan valmistukseen. Ostamme pieniä määriä kaakaota kerrallaan. Välillä hyvää satoa tai tiettyä laatua metsästetään ajan kanssa, joskus puolestaan löytyy tuurilla joku upea laji", kertoo Goodion perustaja Jukka Peltola.

"Halusin ryhtyä valmistamaan suklaata, joka on mahdollisimman ravinteikasta ja tietysti myös hyvän makuista. Kaiken salaisuus on luonnollisesti raaka-aineissa ja valmistustavassa." Goodion perustaja Jukka Peltola

Suklaan lisäksi Peltolan päässä muhii jatkuvasti uusia ideoita. Juuri nyt hän kehittelee jäätelöreseptiikkaa neljällä raaka-aineella: kookoskermalla, vedellä, hunajalla ja inkiväärillä.

"Olen innoissani. Energiaa riittää, on niin paljon asioita, mitä voi tehdä aina paremmin tai ihan pikkuisilla jutuilla parantaa."

Jukka Peltolan vastuulla on Goodion tuotekehitys ja reseptiikka, hän on firman sydän. Jussi Salonen vastaa yhtä suurella intensiteetillä myynnistä ja markkinoinnista.

"Meidän markkina-aluettamme ovat esimerkiksi hotellit, ravintolat ja kahvilat. Goodion suklaapatukka toimii kahviloissa grab and go -tuotteena, joka on helppo napata kahvin oheen vähän parempana herkkuna. Isompi suklaalevy sopii vaikka lahjatuotteeksi hotellin asukkaalle", Salonen kertoo.

"Siksi Kespro on meille erinomainen kumppani."

Maltillinen makunautinto

"Meidän suklaissa on huomattavasti korkeampi kaakaon osuus, ja makeutukseen käytämme muun maussa kookospalmusokeria. Makunautinto on huomattavasti maltillisempi keholle, kun elimistöä järisyttävä sokeripiikki jää pois. Myöskään maitoa emme käytä, sillä se estää antioksidanttien imeytymistä", Jukka Peltola selventää.

Kun tekee työkseen suklaata, etsii, tutkii, maistelee ja vertailee, voisi luulla, ettei suklaa sen jälkeen enää ole varsinainen nautinto. Sekä Peltola että Goodion markkinoinnista vastaava Jussi Salonen kuitenkin korjaavat oletuksen täysin vääräksi. Suklaa maistuu aina, eikä Peltola edes suostu nimeämään suosikkiaan.

"Ihan sama kuin jos kysyisit, kuka lapsista on rakkain!" hän parahtaa ja kieltäytyy vastaamasta.

"Jos ihan pakko on jotain sanoa, olen innostunut meidän uusista kokeiluista uudenlaisilla makeutusvaihtoehdoilla."

Jussi Salosen valinta on selkeämpi.

"Mitä pidempään on suklaatehtaalla töissä, sitä tummemmaksi maku kehittyy. Tällä hetkellä oma mielimakuni on meidän Sea Salt eli merisuolalla maustettu suklaa."

GOODIO

  • Goodion raakasuklaassa on 50–80 prosenttia kaakaota.
  • Tuotantotilat ovat Kalasatamassa Helsingissä, jossa suklaa tehdään ja pakataan käsityönä.
  • Kahvila Kanavanrannassa Katajanokalla.
  • Goodion luomulaatuinen suklaat on makeutettu kookospalmusokerilla, eivätkä ne sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
  • Kaikki Goodion suklaat ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä