Kokit keittiössä: Golfravintola Vista

Ravintoloitsija Teijo Lepola pyörittää vaimonsa Helin kanssa Tapiola Golfin Ravintola Vistaa. Teijo perehtyi Kespron Anssi Nurmisen kanssa kesän kasvislisäkkeisiin eli sideihin.

Julkaistu

Teksti

Jari F. Lampén

Kuvat

Jari F. LampénMillaisia ovat golfravintolan asiakkaat?

– Suurin asiakasryhmä meillä ovat tietenkin golfinpelaajat. 18-reikäisen kentän pelaaminen kestää 4–5 tuntia, ja he ovat siitä kiitollisia asiakkaita, että käyvät syömässä ennen kierrosta ja usein myös kierroksen jälkeen. Ensi kesänä avaamme puolimatkan kioskin yhdeksännelle reiälle, jotta sielläkin on tarjolla välipalaa. Aamulla tai töiden jälkeen jotkut käyvät pelaamassa yhdeksän reikää, josta suoriutuu parissa tunnissa. Siksi meillä on tarjolla aamiaista, buffetlounasta ja à la carte -annoksia, kertoo ravintoloitsija Teijo Lepola.

Ravintola Vistan Heli ja Teijo Lepola Vistan ravintoloitsijat Heli ja Teijo Lepola pyörittävät golfravintolan ohessa myös catering-yritystä.

Toki täällä käy muutakin lähiseudun väkeä koiranulkoiluttajista lenkkeilijöihin, ja lisäksi järjestämme paljon perhejuhlia sekä yritystilaisuuksia.

Säätila vaikuttaa tietenkin paljon, ja harkitsimme pitkään tulemmeko tänne ravintoloitsijoiksi, kun edellisenä, surkeana sadekesänä 2015 olimme kärvistelleet täällä telttaravintolan pyörittäjinä.

Minkälainen ruoka maistuu golfareille?

– Suosituin ruokatuotteemme on lounas/iltapala/teema- ja tilausbuffet. Tämä sekä lounasajan jälkeen saatava päivän pasta ovat kovasti golfareiden mieleen.

Meillä kysytään myös flammeja, burgereita, ja Klubileipä pitää tietenkin olla listalla, mutta yllättävästi suosituimpia annoksiamme on Vistan salaatti, jota tilattaessa kysymme vain mitä siinä ei saa olla, ja sävellämme annoksen lennossa sen mukaan mitä herkkuja keittiöstä löytyy.

Kasviksia meillä menee nykyään paljon enemmän kuin takavuosina, kun pyöritimme UPM:n pääkonttorin lounas- ja edustusravintolaa.

Olemme pyrkineet pitämään tyylin ja palvelun rennon mutkattomana, ja ilmeisesti olemme siinä onnistuneet, sillä kävijämäärät näyttävät kasvavan kaiken aikaa.

Teette ruokaa paitsi keittiössä myös terassilla. Millä laitteilla ja mitä siellä valmistetaan?

– Käytössä on amerikkalainen Traeger eli sähkögrillin ja pellettisavustimen yhdistelmä, jota käytämme pääasiassa lihan ja kalan valmistamiseen, mutta myös joillekin kasviksille. Lisäksi meillä on iso kaasugrilli. Savustin on muuten mainio markkinointiväline: kun tuuli käy oikeasta suunnasta, tuoksu leviää viimeisille rei’ille, ja ihmisille tulee kiire saada kierros päätökseen ja tulla terassille syömään. Otamme grillisavustimella vain värin ja savun tuotteiden pintaan ja teemme loppukypsennyksen uunissa.

Millaisia lisukkeita teitte tänään?

Grillatut tomaatit valkoisella lautasella

Anssi Nurminen toi erilaisia vihanneksia, joita yhdisteltiin muun muassa kypsien juustojen ja paahdettujen pähkinöiden sekä siementen kanssa. Kaltattuja tomaatteja täytettiin italialaiseen tyyliin massalla, jossa on pankojauhoja, raastettua pecorinoa, yrttejä ja oliiviöljyä. Lisäksi teimme vihreää hummusta kikherneistä ja yrteistä, ja tarjosimme sen salaatin kera. Monet näistä ovat erittäin käyttökelpoisia, sillä niitä voidaan yhdistellä niin kalan kuin lihankin kanssa. Meillä myydään paljon yllätysannoksia ja -menuja, ja niihin näitä on helppo yhdistää.

Kuinka asiakkaat ovat ottaneet yllätysannokset vastaan?

– Erittäin hyvin. Lupaamme, että jos annos ei miellytä, tilalle saa uuden, ja koko aikana on vaihdettu muistaakseni yksi annos. Yllätysannos tai -menu luo asiakkaalle pienen jännityksen hetken, kun hän odottelee sen valmistumista. Pyrimme pitämään keittiössä aina tiettyjä perusraaka-aineita, joista yllätysannoksen voi tehdä. Lisäkkeet esimerkiksi pidetään aina mahdollisimman monikäyttöisinä, sillä gluteenittomia ja vegaaniannoksia kysytään usein. Anssin kanssa tehdyistä annoksista Vistassa nähdään varmaankin uunissa paahdettua salaattia sekä endiiviä gorgonzolan ja pähkinöiden kera.

Millaisia lisukkeita suosit itse?

Paahdettuja juureksia valkoisella lautasella

– Tykkään tehdä lisukkeet pyöreästä tavarasta itse. Käytössä on muun muassa bataattia ja palsternakkaa, joka esikäsitellään valmiiksi ja kuumennetaan esille pantaessa. Mitä kiireempi aika on, sitä yksinkertaisemmiksi lisäkkeet muuttuvat. Esimerkiksi tomaatti tehdään silloin grillissä, vain halkaisemalla, öljy ja mausteet pinnassa.

Ravintola Vista

Kokit Keittiössä
#kokitkeittiössä

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä