Ilosaarirockissa suosittiin siipiä

Leckersin hot wingsit maistuivat festarikansalle.

Julkaistu

Teksti

Johanna Kokkola/ Visuaalinen viestintätoimisto Salama

Kuvat

Johanna Kokkola/ Visuaalinen viestintätoimisto Salama

Ilosaarirock keräsi keskellä heinäkuuta Joensuuhun ennätysyleisön, liki 70 000 ihmistä. Kolmipäiväiseksi kasvanut festivaali tarjosi laajan kattauksen erityyppistä musiikkia, jota tarjoiltiin viideltä eri lavalta.

Yksi nälkäistä rokkikansaa ruokkivista palveluntarjoajista oli joensuulainen pitkän linjan catering-yritys Leckers Oy. Yrittäjä Kari Paaso kertoo, että yritys kiertää kesäisin muutamat isot rockfestivaalit ja joitakin autotapahtumia. Catering-yritys palvelee festivaalien ulkopuolella Pohjois-Karjalassa pääasiassa yritysasiakkaita. Ilosaarirockin lisäksi ruokaa myytiin tänä kesänä Ruisrockissa.

"Tarjoamme perinteistä festariruokaa. Olemme kokeilleet hienouksiakin, mutta festariruoan pitää olla sellaista, mitä pystyy valmistamaan tuhansia annoksia", kertoo Paaso.

Kespro Ilosaarirock Kari Paaso Leckers Oy

Leckersin kojulta sai friteerattua broileria, hot wingsejä, kebabia ja makkaraperunoita. Kaikkiin annoksiin kuului lisäksi salaatti.

"Ilosaarirockissa parhaiten myivät siivet. Oikeista tuotteista tehty ja hyvillä mausteilla ryyditetty kestosuosikki on makkaraperunat", jatkaa Paaso.

Kespro Ilosaarirock makkara-perunat

Festareiden ruokatrendinä ovat tällä hetkellä hampurilaiset, mutta Leckers on halunnut pysytellä omalla tontillaan perinteisemmissä annoksissa. Kun Ilosaarirockissa jo 80-luvulta lähtien käynyt naiskolmikko Arja Jämsén, Aira Vanhala ja Tuija Nummela istahtivat sunnuntaina nurmikolle syömään, kaikille kolmelle maistuivat Leckersin valmistamat makkaraperunat.

Kespro Ilosaarirock

"Täydennykset on helppo tehdä, ja Kespron Joensuun tukku toimii aivan loistavasti", hehkuttaa Paaso.

"Ajoin Turusta kotiin ja tein puhelimitse tilauksen Ilosaarirockia varten. Kaikki tuotteet odottivat lavoille pakattuina. Turun Ruisrock-reissullekin auto pakattiin täyteen Joensuun tukusta ja vain vihannekset hankittiin paikan päältä."

Leckersillä oli Ilosaarirockissa kaksi myyntipistettä eri puolilla aluetta, jotka molemmat myivät hyvin. Ranskanperunoita kului viikonlopun aikana lähemmäs 2000 kiloa. Kespron Joensuun tukussa on rokkiviikonlopun ajan erityisaukioloajat, jotta ruokamyyjät pääsevät tekemään täydennyksiä aamulla ja iltapäivästä.

"Täydennysten hakeminen on helppoa suoraan tukusta, kun tuotteita ei tarvitse säilöä omiin toimitiloihin", iloitsee Paaso.

Festivaaleilla rikottiin lauantaina naku-uinnin maailmanennätys, johon osallistui 789 uimaria. Aiempi Australian hallussa ollut ennätys ylittyi muutamalla ihmisellä. Sunnuntaina rokkikansa sai nauttia paahteisen kuumasta säästä ja musiikkitarjonnasta, joka huipentui rivinsä hetkeksi uudelleen koonneen Ultra Bran keikkaan. Tosifanit olivat varanneet mukaansa keltaisen sadetakin, vaikka sitä ei sään puolesta sunnuntaina tarvittukaan. Nälkäistä yleisöä riitti niin paljon, että myös Leckersin ruokakojuilla viikonloppu oli loppuunmyyty.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä