Makeamestari-kilpailun annoksilta kaivataan rohkeutta ja persoonaa

Lokakuussa kisattava Makeamestari-kilpailu nostaa esille suomalaisia makean keittiön taitureita ja osaamista. Kilpailun tuomaristoon kuuluva Kespron Food Inspirations Manager Anssi Nurminen odottaa näkevänsä persoonallisia ja rohkeita annoksia.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Makeamestari-kilpailu on tarkoitettu Suomessa vakinaisesti asuville kondiittoreille, kondiittori-mestareille, kokeille, keittiömestareille ja jälkiruokakokeille. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa ja se on väylä erityisesti nuorille kyvyille uralla eteenpäin.

Makeamestari-kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Kilpailun päätuomarina toimii kondiittori, toimitusjohtaja Toni Rantala Konditoria pH7:sta. Kespro toimii kilpailun pääyhteistyökumppanina ja Kesproa tuomaristossa edustaa Food Inspirations Manager Anssi Nurminen.

Mitä henkilökohtaisesti odotat kilpailulta Anssi Nurminen? Millaiset annokset ovat vahvoilla?
Odotan että lahjakkaat ja innostuneet nuoret pääsevät näyttämään kykynsä sekä esittelemään uusia tuulia jälkiruokalautasella. Erityisesti odotan kilpailijoilta rohkeutta käyttää laajasti erilaisia raaka-aineita. Haluaisin myös nähdä lautasella kilpailijan omaa persoonaa ja persoonallista ruoanlaittotapaa.

Millaiseksi koet Makeamestari-kilpailun merkityksen?
Ala jonka parissa työskentelemme on maagisen hieno. Makeamestari-kilpailun avulla nuoret tähdet pääsevät esittelemään taitojaan ja verkostoitumaan. Erilaiset kilpailut toimivat ponnahduslautoina ja kilpailumatkan aikana uskon monien ammattitaidon sekä kokki-identiteetin entisestään vahvistuvan.

Millaisia ovat trendit makean ympärillä juuri nyt? Luuletko niiden vaikuttavan siihen millaisia luomuksia kilpailussa nähdään?
Jälkiruokien arvostus ja makeiden nautintohetkien merkitys kansainvälisessä kontekstissa on kasvanut. Tällä hetkellä kuluttaja-asiakkaat ovat kiinnostuneita erityisesti räätälöidyistä ja yksilöidysti rakennetuista makeanhetkistä. Kilpailussa nähtäneenkin annoksia, joissa on jotakin erittäin uniikkia ja ennennäkemätöntä.

Mitkä ovat vinkkisi semifinaalin kilpailijoille?
Ole rohkea, ole oma itsesi ja muista pitää hauskaa sekä hymyillä. Vaikka kilpailussa keskitytään annoksiin, yhteistyön ja verkostoitumisen merkitys kannattaa pitää aina mielessä. Jo itse semifinaaliin pääsy on huikea saavutus.

Millainen makean taitotaso ja kulttuuri on tällä hetkellä Suomessa? Miten näet tämän kulttuurin kehittyvän tulevaisuudessa?
Suomessa on vahva jälkiruokien ja makeiden hetkien kulttuuri. Alalla työskentelee useita meritoituneita makean guruja. Lisäämällä vuoropuhelua makeasta ja kertomalla ilmiöistä sekä trendeistä sen ympärillä, luomme ratkaisuja, joita ravintola- ja kahvila-asiakkaat etsivät tulevaisuuden herkutteluhetkistä.

Millainen makeamestari olet itse?
Suurimman osan urastani olen työskennellyt lämpimässä keittiössä. Uralta löytyy kuitenkin useita jaksoja jälkiruokien parissa. Oma jälkiruokatyylini on suhteellisen yksinkertainen. Keskityn rakentamaan komponentit täydellisiksi ja kokonaisuudesta sellaisen, että eri osa-alueet täydentävät toisiaan. Tiukan paikan tullen kaivan esille omenapiirakkaohjeen, jonka opin työskennellessäni kolmen Michelin-tähden ravintolassa Espanjassa. Piirakkaan kun lisää hieman metsän makuja – silloin on makean hetki valmis.

20181123 kesprokokit3186 1000px

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä