Makeamestari-kilpailun semifinaali alkaa huomenna

Historian toinen Makeamestari-kilpailun huipennus kamppaillaan K-Kampuksella 8.-9.10.2020. Kespro toimii kilpailun pääyhteistyökumppanina. Kilpailu antaa tilaisuuden edistää omaa ammattitaitoa, uraa ja edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Makeamestari 2020 -kilpailu on tarkoitettu Suomessa vakinaisesti asuville kondiittoreille, kokeille, kondiittorimestareille, keittiömestareille, jälkiruokakokeille tai ammattilaisille, jotka tuntevat itsensä tällaiseksi. Ensimmäinen Makeamestari-kilpailu järjestettiin vuonna 2018.

Kisakeittiössä K-ryhmän päätoimitalo K-Kampuksella Helsingissä taitojaan mittelevät Makeamestari 2020 -kilpailun semifinalistit:

  • Tatja Mäenpää (SuklaaTäplä, Espoo)
  • Miiro Tähti (Food Camp Finland, Helsinki)
  • Sukanya Parkkima (DisasFish, Taipalsaari)
  • Kati Koskinen (Konditoria Pink Lemon, Lohja)
  • Sami Huhtala (Xoco´s, Turku)
  • Jatta Hänninen (Oulun Jäätelöpaikat, Oulu)
  • Hannes Toppi (Choco Deli, Rovaniemi)

Semifinaali järjestetään 8.10.2020 ja finaali 9.10.2020. Kilpailu järjestelyissä on otettu erityisen tarkasti huomioon sekä kilpailijoiden, järjestäjien että rajatun vierailijajoukon turvallisuus.

anssi_nurminen_web-resolution

”Odotan että lahjakkaat ja innostuneet nuoret pääsevät näyttämään kykynsä sekä esittelemään uusia tuulia jälkiruokalautasella. Erityisesti odotan kilpailijoilta rohkeutta käyttää laajasti erilaisia raaka-aineita. Haluaisin myös nähdä lautasella kilpailijan omaa persoonaa ja persoonallista ruoanlaittotapaa, kertoo Makeamestari-kilpailun tuomaristossa istuva Kespron Food Inspirations Manager Anssi Nurminen.

”Jälkiruokien arvostus ja makeiden nautintohetkien merkitys kansainvälisessä kontekstissa on kasvanut. Tällä hetkellä kuluttaja-asiakkaat ovat kiinnostuneita erityisesti räätälöidyistä ja yksilöidysti rakennetuista makeanhetkistä. Kilpailussa nähtäneenkin annoksia, joissa on jotakin erittäin uniikkia ja ennennäkemätöntä”, jatkaa Nurminen.

”Kun katsoo semifinalistien joukkoa ja heidän taustojaan, näen että nyt kyseessä on todella rautainen porukka ja uskon tason olevan erittäin kova. Näemme erittäin makeita lopputuloksia”, hehkuttaa Nurminen.

”On hienoa, että pääsemme kilpailemaan Makeamestaria ravintola-alalla tällä hetkellä vallitsevasta epävarmasta tilanteesta huolimatta. Tämän tyyppiset kilpailut ovat tärkeitä alan arvostuksen nostamiseksi ja ammattilaisten työn näkyväksi tekemisessä”, summaa Nurminen.

Makeamestari-kilpailun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista. Kilpailun päätuomarina toimii kondiittori, toimitusjohtaja Toni Rantala Konditoria pH7:sta. Kespro toimii kilpailun pääyhteistyökumppanina yhdessä Arlan kanssa. Kilpailun järjestää Food Camp Finland.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä