Wc on ravintolan käyntikortti

Hyvää asiakaskokemusta ravintolassa vahvistavat siistit, toimivat ja raikkaalta tuoksuvat wc-tilat. Metsä Tissuen Katrin-ratkaisuilla se onnistuu.

6.9.2019

Julkaistu

Niina Mälkiä

teksti

Metsä Tissue

kuvat

Hyvää asiakaskokemusta ravintolassa vahvistavat siistit, toimivat ja raikkaalta tuoksuvat wc-tilat. Metsä Tissuen Katrin-ratkaisuilla se onnistuu.



Asiakas tulee ravintolaan, jättää päällysvaatteet naulakkoon ja – monissa tapauksissa – piipahtaa ensin wc:ssä. Kohtaako hän wc-tiloissa raikkaan, puhtaan tuoksun vai lehahtaako nenään häivähdys, joka ei ole niin kovin miellyttävä?

Metsä Tissuen julkaisemassa eurooppalaisessa wc-tilatutkimuksessa 93 prosenttia vastaajista kertoi wc-tilojen vaikuttavan ravintolan tai muun julkisen käyntikohteen valintaan. Lähes yhtä moni totesi raikkaan wc-tilan lisäävän ravintolakäynnin miellyttävyyttä.

– Wc on ravintolan käyntikortti. Yhtenäinen ilme, sisustus ja raikas tuoksu luovat fiiliksen, joka vaikuttaa ruokahaluun ja ravintolan valintaan jatkossa, Metsä Tissuen markkinointipäällikkö Tiia Tylli-Aliranta kiteyttää.

Vessaselfiet nousussa

Ravintoloiden wc-tiloissa myös meikataan, kohennetaan vaatetusta ja puhutaan puhelimessa, mikä asettaa omat vaatimuksensa tilan viihtyisyydelle. Oheistoiminta tarjoaa myös mahdollisuuden erottua positiivisesti. Saniteettitilojen sisustus voi parhaimmillaan toimia hyvänä mainoksena somekanavien selfie-kuvissa.

Kaksi nestesaippua-annostelijaa

Raikkaalla wc-tilalla on sama vaikutus kuin hyvin tehdyllä siivoustyöllä: kun kaikki on kohdallaan, sitä tuskin huomaa.

Metsä Tissuen uudet Katrin-ratkaisut tuovat wc-tiloihin raikastavia tuoksukonsepteja: kesäisen Sunny Gardenin, virkistävän Arctic Breezen ja hajusteettoman Pure Neutralin, joka neutralisoi wc:n epämiellyttäviä hajuja.

– Tarjoamme ravintoloille kokonaisratkaisun siistiin ja viihtyisään wc-tilaan: valitun tuoksumaailman sekä tyylikkäät paperi- ja saippua-annostelijat, paperiset käsipyyhkeet, neste- ja vaahtosaippuat, käsihuuhteet ja ilmanraikastimet.

Tilaan valittu tuoksumaailma toistuu Katrin-sarjan saippuoissa ja ilmanraikastimissa.

– Kolmesta selkeästä kokonaisuudesta on helppo valita omaan tilaan ja liikeideaan sopiva kokonaisuus.

Ensivaikutelman lisäksi myös jälkimaku ratkaisee. Moni käy wc:ssä ravintolasta lähtiessään. Raikas wc toivottaa asiakkaat tervetulleiksi uudelleen.

Tiesitkö tämän käsien kuivaamisesta?

  • 80 prosenttia taudeista leviää ihokosketuksella. Vain 20 prosenttia leviää pärskähdyksistä.
  • Käsien kuivaaminen on yhtä tärkeää kuin peseminen, koska bakteerit viihtyvät kosteassa.
  • Imukykyinen paperipyyhe on hygieenisin ja tehokkain tapa kuivata kädet.
  • Taipuisa paperi kuivaa kangaspyyhettä tehokkaammin myös sormien välit.
  • Myös mekaaninen hankaus paperipyyhkeellä poistaa bakteereja.