MM-kiekko-kansa syö ja juo hyvin Nokia Arenalla

Nokia Arena Tampereella on jännityksen ja nautinnon tyyssija toukokuisissa jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa. Kespron kumppani NoHo Partners tarjoaa yleisölle ruoka- ja juomaelämyksiä.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Rami Marjamäki, Nokia Arena ja Arena Food & Beverage

Ravintolatarjonta alkaa olla kunnossa jo kuukausia ennen ensimmäistäkään laukausta. Toukokuussa Tampereella pelattavat jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ovat Nokia Arenalla ravintolatoimintaa pyörittävälle NoHo Partnersille jo tuttua puuhaa. Operative Food Service Manager Antti Ahokas vakuuttaa, että olo on luottavainen.

”Tapahtuma tunnetaan: viime vuonna pääsimme treenaamaan edellisissä MM-kisoissa. Nyt on tarkoitus jälleen tarjota hyviä ruokia ja juomia sekä saada lisää liikevaihtoa. Kespron kanssa on tehty iso pohjatyö, ja myytävät tuotteet ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa.”

ML 2 23 60 Kiekkokansa-syö-ja-juo-hyvin 2 Asiakkaille tarjotaan paljon erilaisia ruokailupaikkoja ja -mahdollisuuksia, jotta tapahtumassa vältytään suurilta ruuhkilta. Antti Ahokas hyödyntää suunnittelussa viime vuoden onnistuneita kokemuksia.

Syötävää ja työtä riittää

Nokia Arenalla on yhteensä 22 ravintolaa ja baaria sekä 63 aitiota, joissa voi myös nauttia ruoista ja juomista. Vip-palvelut ovat käyneet kaupaksi, ja Suomen pelit ovat jo täynnä. Kussakin ottelussa pystytään pitämään huolta liki kahdesta tuhannesta vip-vieraasta. Halliin mahtuu 12 000 katselijaa.

”Kaikille riittää syötävää ja juotavaa ja meille työtä”, Ahokas kiteyttää.

ML 2 23 60 Kiekkokansa-syö-ja-juo-hyvin 9 Antti Ahokas ja talon varastomestari Henri Pietilä pitävät huolen siitä, että kaikki toimii saumattomasti.

Myyntipäällikkö Reijo Kantonen Kesprosta toteaa, että yhteistyö ja valmistautuminen ovat sujuneet hyvin. Tieto kulkee NoHo Partnersin ja Kespron välillä saumattomasti. Eri toiminnoista vastaavat päälliköt ja varastomestari Henri Pietilä ovat koko ajan kärryillä, miten homma etenee, mitä on tilattu ja mitä vielä tarvitaan.

”MM-kisat rajoittavat kuljetusaikoja, mutta kylmäsäilytyskonteista saadaan tarvittavaa lisäkapasiteettia. Yhteistyö pelaa, kun keskustelu on avointa ja luottamuksellista. Päälliköiden työ on vaatinut aikaa ja panostusta, mutta lopputulos palkitsee.”

Kespron keskusvarastologistiikka hoitaa tuotetoimitukset. Myös Kespron Nekalan noutotukku on osoittautunut toimivaksi, sillä sieltä saa pikatoimituksella tarvittavaa tavaraa.

”Rullakko odottaa lastauslaiturilla, ja 18 minuutissa se on Nokia Arenalla.”

ML 2 23 60 Kiekkokansa-syö-ja-juo-hyvin 5

Vastuullisuus läsnä

NoHo Partnersilla on liiketoiminnan ennustamisen malli viety pitkälle, mikä auttaa kaikenlaisten tapahtumien suunnittelussa.

”Jokaisella tapahtumalla on ennuste ja budjetti. Jos yllätyksiä on tapahtunut, ne ovat olleet positiivisia. Esimerkiksi viime vuonna Tšekin pelissä keskellä päivää kansainväliset vieraat innostuivat sekä oluesta että makkaraperunoista”, Ahokas kiittelee.

Volyymit ovat suuret, mutta hävikkiä ei juurikaan synny – Kantosen mukaan sitä voidaan välttää geneerisillä tuotevalinnoilla. Jos jotain jää yli, sitä voidaan käyttää vaikkapa areenan lounastarjoiluissa. Ahokkaan sanoin: kypsistä lihoista ja juureksista tulee hyvä pata.

”Hyväntekeväisyyteen on mennyt jonkin verran ylijäämää, muun muassa Ukraina-talolle ja seurakuntien ruoka-apuun.”

ML 2 23 60 Kiekkokansa-syö-ja-juo-hyvin 11 Operative Food Service Manager Antti Ahokas (vas.) ja apulaiskeittiömestari Anton Minkkinen käyvät läpi tilauslistoja pääkeittiössä.

Snackseista fine diningiin

Tampere on sekä mustamakkara- että siipikaupunki. Molempia on tarjolla kiekkokansallekin. Viime vuonna Hook Wings Restaurant myi kymmenen tuhatta siipeä päivässä. Stefan’s at Arena -ravintolassa voi puolestaan nauttia pelin ohessa kolmen ruokalajin illallisen. Osa ruoista tehdään käsityönä tai viimeistellään paikan päällä, osa kootaan komponenteista, osassa hyödynnetään kumppaneita. Buffeteissa menu vaihtuu joka päivä.

ML 2 23 60 Kiekkokansa-syö-ja-juo-hyvin 10 Kiekkokansan burgerit valmistetaan laadukkaista raaka-aineista.

Ruokakonsepteista on varaa valita vaikkapa tapahtumaravintola Eventumin, suositun Friends & Burgersin ja roomalaista palapizzaa tarjoavan Pizzariumin välillä. Laatu määrittää kaiken tarjonnan. Kuvausryhmät ruokailevat aikataulun salliessa, yleisö voi nauttia antimista ennen peliä, sen jälkeen tai aikana sekä erätauoilla.

Haluttuun ruokapalveluun ei saisi syntyisi pitkiä jonoja. Pitkinä MM-kisapäivinä ruokailua on tasaisesti pitkin päivää. Ruuhkaa helpottavat lisäksi anniskelukatsomot, pienet ruokatuotteet ja street food sekä aitioihin tilattavat ruoat.

Ahokkaan mukaan henkilökuntaa on riittävästi ja kaikki ovat hereillä. Kantonen toteaa homman onnistuvan, kun valmistautuminen, ammattitaito ja osaaminen ovat kunnossa sekä yhteistyö sujuvaa.

ML 2 23 60 Kiekkokansa-syö-ja-juo-hyvin 6 Areenan kansitason tapahtumaravintola Eventum muuntautuu erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Nokia Arena

15 000 katsojapaikkaa tarjoava elämysareena Tampereen sydämessä. Areenan yhteydessä toimii myös huippuluokan hotelli, kansainvälinen kasino, monipuoliset kokous- ja tapahtumatilat sekä lukuisia ravintoloita.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä