Juurevampi mutakakku

Vieraileva ruokastailaaja Jaana Tolonen ideoi ja valmistaa samettisen mutakakun bataatista.

Julkaistu

Kuvat

Laura Riihelä

Ruokavisualisti Jaana Tolonen ideoi bataattisoseesta, jäätelöstä ja kinuskikastikkeesta jälkiruuan, jossa lämmin kohtaa viileän, suola maustaa makean ja rapea keksi viimeistelee samettisen suutuntuman.

-Luon uusia reseptejä sekä kuluttajille että ammattikeittiöille ja stailaan annoksia ruokakuviin. Olen tehnyt töitä ruuan parissa jo vuosia. Haave yrittäjyydestä reseptiikan ja stailauksen parissa on vihdoin toteutunut. Ruokavisualistina saan häärätä monen mielenkiintoisen ruoka-aiheen parissa.

-Etsin kaunista kuvausrekvisiittaa mitä ihmeellisimmistä paikoista ja viivyn ruokakaupoissa, halleissa, toreilla ja kuppiloissa uudet ruokainspiraatiot mielessä. Välillä on hyvä inspiroitua ihan muualla kuin ruuan äärellä, esimerkiksi luonnossa.

-Uudet ideat syntyvät visuaalisen kuvamaailman kautta. Ruuan täytyy olla kaunista ja houkuttelevaa. Sen ympärille syntyy toimiva resepti, jossa maku ratkaisee.” Mutakakku jäätelöllä ja kinuskikastikkeella mukista tarjoiltuna

Bataatti-mudcake ja jäätelöpallo

10 annosta

450 g Menu Vaniljakermajäätelö

Bataatti-mudcake
200 g Taloussuklaa
200 g Menu Voi
4 kpl Menu Kananmuna
85 g Menu Bataattisose
55 g Perunajauho
5 g Menu Kaneli
170 g Menu Sokeri

Kookos-seesamikeksit
70 g Vaalea siirappi
60 g Vaalea seesaminsiemen
30 g Musta seesaminsiemen
15 g Menu Kookoshiutale

Suolakaramelli
150 g Menu Kinuskikastike
ripaus sormisuolaa

1 Sulata suklaa ja voi kattilassa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, bataattisose, perunajauho ja kaneli suklaa-voiseokseen.

2 Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä. Kääntele vaahto suklaa-bataattiseokseen. Jaa uuninkestäviin kuppeihin ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Mudcaken pitää jäädä sisältä tahmeaksi.

3 Mittaa keksien ainekset lämpimälle pannulle. Paahda kevyesti sekoittaen noin 5 minuuttia. Kaada murumainen seos leivinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle. Kauli ohueksi levyksi. Ota päällimmäinen paperi pois ja anna jäähtyä. Sekoita kinuskikastike ja suola.

  1. Laita jäätelöpallo lämpimän mudcaken päälle ja viimeistele suolakaramellilla ja keksinpalalla.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä