Amerikan serkun jäätelökeksit

Jäätelökeksi koostuu yksinkertaisesti kahdesta keksistä ja pallosta jäätelöä niiden välissä. Tämä mainio kesäkauden vaihtoehto perinteisille tötteröille voidaan ­valmistaa reilusti ennakkoon, se maistuu kuumana kesäpäivänä ja on helppo myydä.

Julkaistu

George Whitneyn kerrotaan keksineen ice cream sandwichin – joka tunnetaan myös nimellä chipwich – vuonna 1928 San Franciscossa. Hän oli tapansa mukaan menossa myymään kärrystään hot dogeja paikalliselle uimarannalle ja päätti helteisenä päivänä lisätä myyntiin jotain kylmää. Whitney pyöräytti vaniljajäätelöä kahden suklaisen kaurakeksin väliin eikä arvannut, millaisen klassikkoherkun hän oli juuri luonut.

Keksien ja jäätelöiden makuja voi varioida loputtomasti: klassinen suklaa on aina hyvä valinta, mutta kannattaa kokeilla lisäksi kuivattuja marjoja tuomaan tekstuuria taikinaan. Personallisilla jäätelöillä erottautuu!

Viimeistele. Koristele ennen tarjoilua erilaisilla tuoreilla yrteillä, pähkinöillä, keksimuruilla, kookosrouheella, kuivatuilla tai tuoreilla marjoilla.

Resepti: Tuplasuklaacookiet

Ostoslistalle:

ML 3 23 Cafe Amerikan serkun jaatelokeksit 2

1. Tee taikina

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaan kananmunat. Sekoita mukaan sooda, suola ja vehnäjauhot. Lisää rouhitut suklaat.

ML 3 23 Cafe Amerikan serkun jaatelokeksit 3

2. Muotoile

Pyöritä taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa niistä haluamasi kokoisia, noin 20–30 gramman paloja. Painele palat leivinpaperin päälle uunipellille ja jätä paloille runsaasti tilaa levitä paistuessaan.

ML 3 23 Cafe Amerikan serkun jaatelokeksit 4

3. Paista

Paista noin 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes keksit ovat rapeita pinnalta, mutta sisältä vielä pehmeitä.

ML 3 23 Cafe Amerikan serkun jaatelokeksit 5

4. Täytä

Pyöräytä keskikokoinen pallo jäätelöstä ja purista se kahden keksin väliin.

Muista. Hyödynnä kesäkuussa alkava suomalaisten marjojen satokausi!

Tuotteet Kesprosta

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä