Parsan sesonkiviikkoja kannattaa lähteä suunnittelemaan nyt

Kespron blogissa Niklas Lindgren: ”Parsakauden lähestyminen ja ennakointi on tae saatavuudelle – parsaviikot todella kannattaa suunnitella ajoissa, eli nyt.”

Julkaistu

Teksti

Niklas Lindgren

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Helmikuun vaihtuminen maaliskuuksi tarkoittaa termisen kevään alkamista. Kevään lisäksi myös kauden kestosuosikin parsan sesonki alkaa. Vaikka vihreää parsaa saa Etelä-Amerikasta ympäri vuoden, on kevät eurooppalaisen parsan sesonkikausi. Erityisempi valkoinen parsa on sesongissa vain hetken huhtikuusta toukokuun loppuun.

Ammattikeittiössä vihreä parsa koetaan monesti helpommaksi raaka-aineeksi, sillä se ei vaadi kuorimista. Valkoinen parsa on kuitenkin hienovireisempi ja lempeämpi maultaan, joten sen ottamista parsaviikkojen listalle kannattaa harkita – varsinkin, kun voit tilata sen Vihannestukku Kesprosta valmiiksi kuorittuna.

Parsojen kuorinta tehdään aina asiakkaamme tilauksesta Espoossa, joten takaamme ykkösluokkaisen laadun ja tuoreuden myös valmiiksi käsitellyille parsoille. Kun 2,5 kg:n erän valmiiksi kuorittua parsaa tilaa esimerkiksi maanantaina, se valmistetaan tiistaina ja toimitetaan perille jo keskiviikkona. Parsan kuorimiseen käytetyn esivalmisteluajan voi käyttää muuhun tekemiseen. Kun vielä huomioi sen, että 5 kg:n ravintolalaatuisesta irtoparsalaatikosta saa tavanomaisesti kuorittua parsaa hyödynnettäväksi parhaimmillaankin vain reilu puolet eli noin 2,85 kg, kuorittu valkoinen parsa on lyömätön vaihtoehto parsakauteen. Kuorittu parsa säilyy kylmässä avaamattomassa pakkauksessaan jopa n. viikon.

Ennakoimalla parsan kysynnän takaamme parhaiten sen saatavuuden. Myös siksi parsaviikot kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Jos parsan lisääminen tarjontaan kiinnostaa, ota yhteyttä myyntiin ja kysy lisää. Kysäise samalla mahdollisuutta tuotenäytteeseen suunnittelun tueksi.

Parsakauden lähestyminen ja ennakointi on tae saatavuudelle – parsaviikot todella kannattaa suunnitella ajoissa, eli nyt.

niklas lindgren jpg blogi 150x150

Niklas Lindgren
Tuoteryhmäpäällikkö
Kespro

Kirjoittaja työskentelee hedelmien ja vihannesten ostossa ja myynnissä Vihannestukku Kesprossa. Tämä blogikirjoitus on tehty yhteistyössä Unexportin, Direct Freshin ja Bama Fresh Cutsin kanssa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä