Perinteiset kiusaukset ja laatikkoruoat – lounaslistan aina helpot ja hyvät

Kaipaatko lounaslistalle jotain edullista ja keittiöllekin helppoa? Perinteiset kiusaukset ja laatikkoruoat ovat maukasta lounasruokaa, joka muhii uunissa kypsäksi itsekseen. Muista myös kauniisti ruskistunut paistopinta!

Julkaistu

Kiusaukset, laatikot ja gratiinit ovat maistuvaa lounasruokaa, joita voi varioida lähes loputtomasti. Ruokalajit voi tehdä alusta alkaen itse, mutta nopea oikotie on käyttää valmiiksi käsiteltyjä Menu-tuotteita. Laadukkaat raaka-aineet ovat maistuvan kiusauksen kivijalka.

Kiusaukseen sopii melkein mikä tahansa raaka-aine, eikä niitä yleensä tarvita kuin muutama. Ruoka valmistuu helposti, melkeinpä vain sekoittamalla ainekset keskenään. Uunissa kiusaukset kypsyvät lähes itsekseen. Kinkkukiusaus ja janssoninkiusaus ovat suomalaisia klassikkoruokia, joita asiakkaat myös toivovat ja odottavat lounaslistalle.

Ideoita laatikkoruokiin ja kiusauksiin

  • Tervetullutta vaihtelua gratiineihin ja laatikkoruokiin saa sesongin kasviksilla.
  • Laatikoihin ja kiusauksiin käytettävä makuneste kannattaa maustaa hieman överisti, sillä vuokaruoan ainekset imevät makua runsaasti itseensä.
  • Kaunis paistopinta antaa laatikoille ja gratiineille paitsi houkuttelevan ulkonäön myös rapean suutuntuman ja herkullisen paahteista maistuvuutta. Siksi paiston edistymistä kannattaa seurata.

menu-lehti 02-23 kebabkiusaus resepti

Resepti: Kebabkiusaus

Ostoslistalle:

20 annosta

Valmista näin:

Sekoita ainekset ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

menu-lehti 02-23 lohikiusaus resepti

Resepti: Lohilaatikko Deluxe

10 annosta

Ostoslistalle:

Valmista näin:

  1. Sekoita perunat, sipulisuikaleet, tilli ja mausteet keskenään.
  2. Laita puolet perunoista voidellun GN-vuoan pohjalle, ja levitä kylmäsavulohisiivut tasaisesti päälle. Lisää vuokaan loput perunoista.
  3. Sekoita kerma ja smetana, kaada seos vuokaan.
  4. Paista 150-asteisessa kiertoilma­uunissa 20 % kosteudella 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kullanruskea. Tarjoa mummon kurkkujen ja saaristolaisleivän kanssa.

Tuotteet Kesprosta

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä