Lisää potkua ruokiin nduja-salamitahnalla

Nokare tulista calabrialaista salamitahnaa nostaa peruspizzan premiumiksi ja tekee pastaruokien rakastajista ravintolasi vannoutuneita vakioasiakkaita.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Stockfood

Alkuperäinen julkaisu 28.2.2019.

Italian saappaankärki tunnetaan tulisesta ruoastaan ja erityisesti tulisista makkaroistaan. Kuivan ja kuuman Calabrian tärkeimpiä raaka-aineita on calabrialaisen mustan sian liha, jonka vivahteikas maku perustuu possujen ruokavalioon: ne kasvavat vapaana luonnossa ja popsivat vahva-aromisia yrttejä ja kastanjoita. Siat käytetään calabrialaisessa keittiössä kärsästä saparoon ja sorkkiin, mikä rikastuttaa alueen ruokakulttuuria makkaroiden lisäksi erilaisilla herkullisilla lihatahnoilla.

Possun rasvaisimmista osista ja tulisesta pepperonichilitahnasta valmistettu salami on levittyvää kypsää makkaraa, jota lisätään pizzoihin ja pastoihin mutta tarjotaan Calabriassa myös leivän kanssa sellaisenaan.

Rantamaisema Italiasta

Nduja on levittyvää makkaraa

Spilingan kunnan ja lähiseutujen makkaraerikoisuus on DOP-alkuperämerkitty nduja. Possun rasvaisimmista osista ja tulisesta pepperonichilitahnasta valmistettu salami on levittyvää kypsää makkaraa, jota lisätään pizzoihin ja pastoihin mutta tarjotaan Calabriassa myös leivän kanssa sellaisenaan.

Nduja tuo upeaa hiipivää tulisuutta parhaisiin premiumpizzoihin ja -pastoihin. Monikäyttöinen pehmeä salami toimii maun antajana myös dippikastikkeissa ja pataruoissa. Lisää sitä myös paistettujen kasvisten joukkoon. Surf and turf -henkiset äyräisruoat nousevat kokonaan uudelle tasolle, kun sekoitat mukaan nokareen ndujaa. Antipastina nduja toimii esimerkiksi pitkään kypsytetyn juuston makuparina.

Nduja toimii esimerkiksi täytteiden ja kastikkeiden pääraaka-aineena mutta myös monien ruokien pikanttina mausteena.

Kespron Madeo Ndujan valmistaa kansainvälisesti palkittu Madeon perheyritys kasvattamastaan alkuperäisestä calabrialaisesta mustan possun lihasta perinteisellä nduja-reseptillä. Madeo Nduja on gluteeniton, laktoositon ja maidoton.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä