Unileverin helppokäyttöiset maustetahnat

Mausteiset curryt ja padat ovat viileän kauden parasta, nopeaa ja helppoa ruokaa.

Julkaistu

Sopivasti mausteinen, värikäs ja herkullisesti tuoksuva curry saa veden kielelle. 1,2 miljardia intialaista ei voi olla väärässä. Autenttiset ja helppokäyttöiset maustetahnat tuovat Himalajan vuoristolta Intian valtamereen kurkottavan väkirikkaan maan etniset ja täyteläiset maut helposti myös suomalaisiin annoksiin.

– Curry on intialainen mausteseos, joka sopii monenlaisten kasvis-, kana-, kala- ja liharuokien maustamiseen. Maailmalla samalla termillä tarkoitetaan hyvin maustettua pataruokaa, Unilever Foods Solutionsin Culinary Expert Harri Veckman selventää.

Kattila, jossa Curry Lammaslihapullia kormakastikkeessa

Veckman tietää mistä puhuu, sillä hän on perinpohjin tutustunut uusia makuelämyksiä tuoviin intialaisiin maustetahnoihin. Hän kertoo etsineensä pitkään tuotesarjaa, jossa yhdistyvät helppo käytettävyys ja aidot, autenttiset maut.

– Etnisten ruokien suosio on jatkuvassa kasvussa – etenkin idän ja Aasian ruoat. Toinen valtava ja samassa ilmansuunnassa hyvinkin vallitseva ruokatrendi on kasvisruoka. Ylipäänsä kasviksia halutaan entistä enemmän lisätä ruokavalioon. Silloin mukaan kuuluvat ehdottomasti maustetahnat, joilla saa loputtomasti vaihtelua ja erilaisuutta sekä uusiin että tuttuihin ruokalajeihin.

Curry sopii kaikille

Kauko-Idän kasvispainotteisesta ruokamaailmasta ollaan lännessä ja pohjoisessa juuri nyt ehdottoman valmiita ottamaan vastaan rohkeasti maustetut ruoat ja rehevät makumaailmat. Ruoissa ja resepteissä makujen suhteet luonnollisesti vaihtuvat tekijän ja alueen mukaan. Harri Veckman muistuttaakin intialaisen keittiön laajuudesta ja monipuolisuudesta. Jokaisella alueella on omat ominaiset mieltymyksensä ja ruokakulttuurinsa ja jokainen kokki soveltaa makuja haluamallaan tavalla.

Currylla maustettua porkkanakeittoa ruskealla lautasella

– Me puhumme yleisesti intialaisesta ruoasta, mikä saattaa paikallisia huvittaa. Heille se on sama kuin jos puhuttaisiin eurooppalaisesta ruoasta.

Perinteinen curry on simppeli ja maultaan täyteläinen. Kuuman pataruoan peruslähtökohdat ovat sipuli, maustetahna ja joku tomaattituote. Mukaan lorautetaan haluttaessa kermaa tai kookosmaitoa ja riisiä. Proteiinia saadaan pavuista tai sekasyöjien curryyn kalasta, kanasta tai lampaasta.

– Curry sopii kaikille. En ole keksinyt sellaista kohderyhmää, jolle tämä tuote ei kävisi, Veckman sanoo.

Helpot maustetahnat moneen käyttöön

– Lounaat ja cateringit, koulut ja päiväkodit, vanhushuolto ja fine dining… missä tahansa ruokailussa maustetahnoilla saadaan kasvisruokaan mahtavia makuja ja mikä tahansa annos saadaan maistumaan entistä paremmalta. Makuja ja vahvuuksia voi vaihdella, mausteisuus ei tarkoita automaattisesti tulista. Knorr intialaisen maustetahnan neljän tuotteen sarjasta vahvin on paprikakookospohjainen Jalfrezi. Inkiväärillä, korianterilla ja kurkumalla maustettu Tikka masala on keskitulinen ja kookoskermainen Korma on mieto ja pehmeä. Suomessa ehkä suosituin maustetahnojen mauista on Butter Chicken, joka on mausteinen tomaattikermakastike.

Intialaiseen ruokakulttuuriin mahtuu lukemattomia makuja. Makumaailma on kuitenkin tunnistettava. Yhdistävä tekijä on mausteiden reipas käyttö.

Harri Veckman korostaa maustetahnojen käytön helppoutta ja suosittelee pataruokien valmistamista jo edellisenä päivänä. Maku vain paranee.

– Mahdollisuus esivalmisteluun on currytyyppisissä pataruoissa äärimmäisen hyvä etu, joka säästää rutkasti aikaa keittiössä. Hyvä vaihtoehto on myös tehdä kastike erikseen ja tarjoilupäivänä lisätä mukaan halutut kasvikset ja proteiinit.

Intian maut innostavat myös kokeilemaan. Suomalaiset lihapullat ja uunilohikin voidaan tarjota vaihteeksi kormakastikkeen kanssa. Jotain tuttua ja jotain uutta twistiä!

unileverfoodsolutions.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä