Kappelin Juustola

Kappelin Juustola on 2017 perustettu minijuustola Mikkelin Otavassa. Toimintamme lähtee intohimosta homejuustoihin ja kunnioituksesta maailman parasta maitoa ja sitä valmistavia, hienoja eläimiä kohtaan.

Juustomme valmistetaan käsityönä, käsittelemättömään raakamaitoon ja ovat näin ollen pastöroimattomia. Maidon saamme lähellämme olevilta maitotiloilta, joissa tiedämme lehmiä kohdeltavan hyvin ja joissa olosuhteet ovat parhaat mahdolliset. Maito tulee lypsytuoreena suoraan juustolaamme, jossa otamme sen välittömästi juustojemme valmistukseen. Maito lämmitetään vain reiluun 30 asteeseen, jolloin siinä säilyvät kaikki hyvät ominaisuudet ja ainesosat, eikä siitä häviä aromeja eikä mm. hyviä maitohappobakteereja. Maidon tuoreus ja laatu, sekä sen pitäminen täysin prosessoimattomana takaavat juustojemme ainutlaatuisuuden. Maitoon ei myöskään lisätä mitään ylimääräistä tai turhaa. Juustomme sisältävä ainoastaan tuoreen maidon, hapatteen, homeen, juoksutteen ja suolan.

Juustolassa pyrimme toimissamme olemaan vastuullisia ja ympäristön huomioonottavia. Läheltä tuleva maito auttaa meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme ja kierrätämme kaiken meillä syntyvän jätteen. Myös kertakäyttömuovia pyrimme välttämään ja pakkaammekin juustomme juustopaperiin muovin sijasta. Paperi on myös, hengittävänä materiaalina, juustoille armollisempi.

Lue lisää täältä.