Hevivinkki: Kaalia ravintolakeittiöön ja tarjolle!

Kun tarkastelee ravintoloiden ruokalistoja, näyttäisi siltä, että kaalien arvostus on nousussa. Lue tästä, miksi kaalien käyttö keittiössä kannattaa monipuolistaa ja ottaa osaksi jokapäiväistä tarjontaa – liikeideasta riippumatta!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kaalit lukeutuvat kiistatta raaka-aineisiin, joiden käyttö ja kunnioitus voisivat olla ravintolatarjonnassa nykyistäkin korkeammalla useammastakin syystä:

  1. kaalien ja kaalijalosteiden kotimaisuusaste on korkea
  2. saatavuus on vakaa ja hyvä ympäri vuoden
  3. ravintoarvot ja terveysvaikutukset ovat huippuluokkaa
  4. liiketoiminnan kannattavuuden osalta merkityksellinen hintapiste on edullinen.

Ja mikä parasta: kaikki tämä vuoden ympäri!

Kiireisen keittiöarjen keskellä on viisasta suosia käyttövalmiita ja kustannustehokkaita kaalijalosteita, sillä kuorimisesta, pilkkomisesta, pesusta ja muusta esikäsittelystä säästöön jäävä työaika on todellakin huomattava. Huomattava on myös säästö ruoanvalmistuksesta kertyvän jätteen määrässä: jalosteista kun ei mene kierrätykseen muuta kuin muovipakkaus.

Talviaikanakin, kun tulevasta kesästä ja kesän uudesta kaalisadosta vasta unelmoidaan, kaalijalosteissa kriittisimmät: laatu, saatavuus ja hinta ovat kohdallaan ja säilyvät vakaana.

Vinkit

Valikoimastamme löydät eri kaalijalosteita kymmenittäin. Tässä muutama poiminta:

Menu patakaali on kotimaista tuoretta valkokaalia käyttövalmiiksi paloiksi leikattuna. Iso 5kg:n pakkauskoko tuo kustannustehokkuutta keittiöön trendikkäitä ja vastuullisia kaaliruokia valmistettaessa.

Menu-patakaali-5kg

Rouheita

Rouheilla on helppo kasvattaa kasvisten osuutta tarjonnassa. Lisää keittoihin, patoihin, laatikko- ja uuniruokiin, kastikkeisiin, leivonnaisiin ja lisukkeisiin.

Käyttövalmiita kaalijalosteita

Yhden raaka-aineen eri kaalijalosteista valmistat haluamiasi lisukkeita tai ruokia helposti. Säästöön jää arvokasta työaikaa, kun pesu ja pilkkominen on tehty puolestasi!

Käyttövalmiita sekoituksia

Käyttövalmiit kaalisekoitukset ovat helppo tapa parantaa ruoan kasvispitoisuutta ja ravintoarvoja – värikkyydestä puhumattakaan!

Muista myös kokonaisten kaalien laaja valikoima!

Kaalijalosteiden lisäksi löydät valikoimastamme lukuisia muita kaalilajikkeita kokonaisina. Saatavilla on keräkaalia, punakaalia, kyssäkaalia, savojinkaalia, parsakaalia, kukkakaalia lehtikaalia ja ruusukaalia niin pienemmissä kuin isommissa myyntierissä. Tarkista viikon saatavuus ja hinnat Kespronetistä tai omalta myyjältäsi.

punakaalipihvi

Kaali-inspiraatiota kuvien ja ideoiden muodossa

Salaattipöytään

Kaalisalaatti japanilaisittain

Valkokaalia, punakaalia, (sushi)inkivääriä, seesamiöljyä, riisiviinietikkaa, soijaa, suolaa ja hunajaa

Kaalisalaatti aasialaisittain

Kaalia, porkkanaa sitruunaruohoa, korianteria, kalakastiketta, limeä, chiliä, valkosipulia, suolaa, ruokosokeria ja pippuria

Herkullinen voimasalaatti kaalista

Rosmariini-valkosipuliöljyssä paistettua punakaalia, lehtikaalia, kvinoaa, kurkkua, granaattiomenaa ja korianteria

trendiruoka

Lämpimään linjastoon

Kaalilaatikko italialaisittain

Kaaliviipaleita tai suikaleita, riisiä, tomaattia, yrttejä, sipulia, jauhelihaa tai härkistä, parmesania

Aasialainen stir-fry kaalista ja kalapaloista

Kaalisuikaleita (puna- tai keräkaalia), lehtikaalia, porkkanaa, sipulia, lohta tai rapuja, soijaa, riisiviinietikkaa, ruokosokeria, maapähkinävoita, kalakastiketta, chiliä, inkivääriä

kaali-nuudeli

Kasvispihvit kaalista ja porkkanasta

Kaalirouhetta, porkkanarouhetta, rosmariinia, suolaa ja pippuria, murennettua fetaa

Kaalikeitto thaimaalaisittain

Kaalia, sipulia, porkkanaa, inkivääriä, tomaattikastiketta, punaista currytahnaa, kookosmaitoa, mausteista makkaraa/äyriäisiä/tofua, limeä, korianteria (leipäpaloja)

kaali-keitto-thaimaalaisittain

Erotu joukosta

Lehtikaalipesto

Valmista ravinnerikas ja maukas herkkupesto omalla tyylilläsi, lisää joukkoon lehtikaalia ja mausta asiakkaidesi suosikkiannokset pastoista ja pizzoista salaatteihin ja lisukkeisiin!

Fiinimpi kaalisalaatti

Kuohuviinissä haudutettua punakaalia, ruususuolaa, ripaus kardemummaa, appelsiinia, pikkelöityä retiisiä ja jukurttia

kaaliannos-alacarte

Vihannestukku Kespron tuottama Hevivinkki-juttusarja on omistettu kasviksille! Kirjoitukset tarjoavat tuoreimmat ideat sekä uutta inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan. Keskiössä ovat sesongin parhaat raaka-aineet, kiinnostavimmat trendit ja ilmiöt sekä raikkaimmat ideat ravintolakeittiöön. Sosiaalisessa mediassa hevi-aiheista sisältöä löydät ja voit myös jakaa tunnistein: #hevivinkki #vihannestukku.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä