Kirkkaan kalvomuovin keräyspalvelu – Kespro Logistiikkapalvelu

Onko ravintolassasi kiristyviä kierrätystavoitteita? Pohdituttavatko sekajätteen kustannukset? Kehitä liiketoimintasi kierrätysastetta Kespron kirkkaan kalvomuovin keräyspalvelulla. Kerää muovit ja täytä paluulomake – Kespron kuljettaja huolehtii loput!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kespron kirkkaan kalvomuovin keräyspalvelu on helppo tapa tehostaa ravintolasi vastuullisuutta sekä vastata kiristyviin kierrätystavoitteisiin.

Kespron kirkkaan kalvomuovin keräyspalvelun avulla...

 • Kehität kierrätysastetta ja säästät vähenevän sekajätteen kustannuksista
 • Ehkäiset materiaalin hukkakäyttöä tai roskaantumista
 • Muovin materiaalikierrätys on paras sijoituspaikka
 • Ilmasto kiittää muovin kierrättäjää, kun neitseellinen muovi voidaan osin korvata kierrätysmuovilla
 • Enemmän palveluja samalle Kespron auton visitiille nostaa kuljetuksen tehokkuutta
 • Tuetaan kotimaista kiertotaloutta

Vinkki! Kerro vastuullisuustarinasta myös asiakkaillesi

Kespron keräämästä kirkkaasta kalvomuovista jalostuu kierrätysmateriaalia (muovigranulaattia), joka korvamerkitään ja käytetään Keskon pehmopapereiden käärepakkausten valmistamiseen. Materiaalien kierrätyksestä ja käsittelystä huolehtii L&T, Merikarvia Muovinaattori.

AdobeStock 335093951 muovi Kierrätetystä muovista valmistettua muovigranulaattia.

Mitä on kirkas kalvomuovi?

Kirkas kalvomuovi on...

...väritöntä, läpinäkyvää, pehmeää ja elmukelmumaista.

 • Kirkkaat kutiste- ja kiristekalvomuovit
 • Kääreet
 • Lavahuput
 • Tyhjät raaka-ainesäkit
 • Kuplamuovit

Kirkas kalvomuovi ei ole...

...kovaa muovia eikä kovia muovipakkauksia.

 • Muovipakkaukset, kuten rasiat
 • Värillinen tai painettu kalvomuovi
 • Verkot ja suursäkit
 • Pakkausvanteet
 • Styroksit, vaahtomuovi ja lasikuitu

ML 4 21 Ravintolatukku 1 Kespro Logistiikkapalvelu tarjoaa logistiset palveluratkaisut ammattilaiskeittiöille. Kirkkaan kalvomuovin keräyspalvelu kuuluu Kespron paluulogistiikkapalveluihin.

Näin palvelu toimii

1. Ei erillistä sopimusta

Kespron asiakkaana saat kirkkaan kalvomuovin keräyspalvelun helposti käyttöön. Laskutamme vain toteutuneesta palvelun käytöstä eli palautetuista yksiköistä. Laskutusväli on yksi kuukausi.

2. Tilaa lajittelusäkki, keräysteline ja paluulomakkeet

Tilaa vain lajittelusäkki ja keräysteline Kespronetistä tai Kespron asiakaspalvelusta. Käytettävän lajittelusäkin tulee olla kirkas ja läpinäkyvä.

Lajittelusäkki


Keräysteline

Muovinkeräysteline on erinomainen apu kirkkaan kalvomuovinkeräykseen sisätiloissa, sillä se on helppokäyttöinen ja kevyt liikutella. Muovinkeräysteline soveltuu 240l lajittelusäkille. Sen suppilomainen yläosa pitää muovit siististi säkissä. Myös muovinkeräysteline on tilattavissa Kespronetistä tai Kespron asiakaspalvelusta.


Paluulomake

Huom! Kespron kuljettaja ei voi ottaa yksiköitä mukaan ilman paluulomaketta ja siihen merkittyjä tietoja. Paluulomakkeet tulee laittaa selvästi merkittyyn paikkaan palautuvien tavaroiden välittömään läheisyyteen. Mikäli lomakkeita ei löydy tai tarvitset lisää paluulomakkeita, voit tilata niitä normaalisti kuorman mukana, joko tilauskanava Kespronetistä tai Kespron asiakaspalvelusta. Paluulomakkeet toimitetaan seuraavan kuorman yhteydessä.


2. Kerää kirkas kalvomuovi

Kerää kirkas kalvomuovi erikseen keräykseen tarkoitettuun lajittelusäkkiin. Muista sulkea pussi solmimalla, ethän käytä pussin sulkijaa, teippiä, narua tai muuta vastaavaa.

3. Valmistele kierrätettävät materiaalit

Suljetut säkit kerätään Kespron rullakoihin siten, että yhteen rullakkoon mahtuu neljä säkkiä ilman välitasoja. Varaa rullakko palautukseen vasta, kun neljä säkkiä ovat valmiina.

4. Täytä paluulomake – Kespron kuljettaja hoitaa loput!

Kuljettaja hyväksyy palautuksen ja kirjaa jakeet ajoneuvopäätteeseen vain asiakkaan täyttämää paluulomaketta vastaan (1 rullakko sisältää 4 kpl säkkejä).

5. + Kirkaskalvomuovipaalien palautus

Ja kyllä, mahdollista on myös palauttaa kirkaskalvomuovipaaleja.

Huom! Paalin palauttamiseen tarvitaan lava ja lavan liikuttamista varten apuväline, kuten pumppukärryt. Kuljettajalla ei ole mukana tarvittavaa apuvälinettä lavan liikuttamiseen.

Lisätiedot

Lisätietoja Kespron paluulogistiikka- ja palautukset -ohjeelta (katso lisää Kespronetistä tai kysy lisää Kespron yhteyshenkilöltäsi), Kespron yhteyshenkilöltäsi tai asiakaspalvelusta. Tutustu myös Kespron vastuullisuuteen sekä osana Kespro Palveluja muun muassa ilmaista jätelakikonsultointia tarjoavan Lassila & Tikanojan palveluihin.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä