Vastuullisuus Kesprossa

Vastuullinen tapa toimia on osa jokaisen kesprolaisen työtä. Osana Kesko Oyj:tä Kespro on sitoutunut yhteisesti sovittuihin periaatteisiin, jotka ohjaavat kaikkien K-ryhmäläisten toimintaa.

Vastuullinen tapa toimia on osa jokaisen kesprolaisen työtä. Osana Kesko Oyj:tä Kespro on sitoutunut yhteisesti sovittuihin periaatteisiin, jotka ohjaavat kaikkien K-ryhmäläisten toimintaa.

Kesprossa vastuullisuustyö jakautuu viiteen teemaan

Kespro osana Keskoa noudattaa Keskon yhteistä vastuullisuusstrategiaa. Kesprossa on kuitenkin määritelty täsmennetyt vastuullisuustyön painopistealueet asiakkaidemme tarpeiden ja odotusten pohjalta.

1. Tuoteturvallisuus ja vastuullinen hankinta

Kesprossa huolehdimme, että asiakkaamme saavat turvallisia ja vastuullisia tuotteita. Laatu- ja tuotekehitys- sekä hankintayksikkömme varmistavat, että tuotteet ovat käyttäjilleen turvallisia ja täyttävät laatulupaukset, ja että mahdollisiin havaittuihin poikkeamiin reagoidaan asianmukaisesti. Riskimaatoimittajien sertifioinneilla varmennetaan sosiaalisen vastuun toteutumista riskimaissa. Menu-tuotteiden hankintaa ohjaavat myös Keskon kestävän kehityksen linjaukset.

2. Ruokahävikin pienentäminen

Ruokahävikki on vakava ongelma: noin viidennes kaikesta ravintolaruoasta päätyy Suomessa jätteeksi. Suomalaisen ravintolasektorin hävikki on tällä hetkellä noin 75-85 miljoonaa kiloa vuodessa. Suurin osa hävikistä syntyy linjastoruokailujen tarjoilutähteistä ja ylivalmistetusta ruoasta, joita ei voida hyödyntää uudelleen. Ruokahävikin pienentäminen ravintoloissa parantaa myös ravintoloiden kannattavuutta. Haluamme vähentää ruokahävikin syntymistä foodservice-alalla, ja autamme asiakkaitamme ruokahävikin vähentämisessä. Tarjoamme sopivat tuoteratkaisut ruokahävikkiä minimoimaan, kuten oikeat pakkauskoot ja astiavalinnat sekä valmiimmat ateriakomponentit. Yhtenä ratkaisuna kannattavaan hävikinhallintaan Kespro Palvelut tarjoaa muun muassa yhdessä Hukka AI:n kanssa digitaalisen hävikinhallintaratkaisun ravintoloille.

3. Pientuottajayhteistyö

Kespron pientuottajayhteistyömalli tarjoaa Kespron asiakkaille mahdollisuuden tukea alueellista ruokatuotantoa, yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Toimintamalli rikastaa alueensa ruokakulttuuria. Pientuottaja-yhteistyön kautta pystytään tarjoamaan tarkempaa tietoa tuotteen alkuperästä ja toimintamalli mahdollistaa myös yhteyden suoraan tuottajaan.

4. Ympäristö

Pyrimme minimoimaan ympäristövaikutuksiamme mm. logistiikan päästöjä vähentämällä. Hyödynnämmekin runkokuljetuksissamme esimerkiksi vastuullisempia erikoispitkiä Ekorekkoja ja kaksikerrosperäkärryjä. Lisäksi toteutamme Kespron noutotukuissa energiaremontteja, tehden tukuista hiilipihejä. Tukkujen kierrätysastetta olemme kehittäneet hienosti viime vuosina. Lisäksi autamme asiakkaitamme kehittämään toimintaansa ympäristöystävälliseksi. Jaamme tietoa ja osaamista, esim. jätelain muuttuvista vaateista ja tarjoamme valikoimissamme SUP-direktiivin mukaisia tuotteita. Hyödynnämme myös paluulogistiikkaamme pahvin ja kalvomuovin poisviennissä asiakkailta. Kehitämme jatkuvasti uusia keinoja auttaa asiakkaitamme paremmin asiakkaiden tarpeiden pohjata myös ympäristöasioissa.

5. K Code of Conduct

K Code of Conduct -ohjeistus sitoo kaikkia keskolaisia toimimaan yhteisten arvojen ja toimintaperiaatteiden mukaisesti. Olemme luotettava kumppani. Edellytämme, että myös yhteistyökumppanimme ja tavarantoimittajamme toimivat näitä periaatteita vastaavalla tavalla. K-ryhmän 12 toimintaohjetta sisältävä K Code of Conduct kertoo selkeiden esimerkkien avulla, mitä keskolaisilta ja yhteistyökumppaneilta odotetaan liittyen muun muassa ihmisoikeuksiin, ympäristön huomiointiin ja reiluun kilpailuun.

Menu


Kalatukku E. Eriksson


Reinin Liha


Miksi valita Kespro?

Tuoteikoni

Laaja
valikoima

Laaja tuotevalikoima kehittyy jatkuvasti asiakastoiveiden mukaan

Myyntihenkilö-ikoni

Paras
palvelu

Henkilökohtainen palvelu ravintolaruoan ammattilaisilta

Kuitti-ikoni

Kilpailukykyiset
hinnat

Hinnat neuvotellaan asiakkaillemme sopiviksi ja kannattaviksi

Rekkaikoni

Sujuva
arki

Panostamme toimitusvarmuuden jatkuvaan kehittämiseen

Myyntihenkilöikoni

Vastuullinen
kumppani

Olemme osa maailman vastuullisimmaksi kaupan alan toimijaksi valittua K-ryhmää!

Katso myös...