Lisää joulunajan myyntiä ajankohtaisilla aineksilla

Hyödynnä glögiä, pähkinöitä ja puolukkaa uusissa resepteissä ja viritä perinteinen puuro pienellä twistillä.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Laura Riihelä

Muuttuvat ruokailutavat ja -tottumukset näkyvät myös jouluruokailussa. Vaikka useimmille maistuu yhä perinteinen joululounas lihoineen, kaloineen ja laatikoineen, joka vuosi useampi tahtoo juhlia kevyemmin, etnisemmin tai vegemmin. Asiakkaiden toiveita kannattaa kuunnella ja pistää ideoita ylös seuraavaa vuotta varten.

Maidottomalla joulupuurolla toteutat lähes kaikki jälkiruokatoiveet, koska se sopii myös vegaanille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle asiakkaalle. Voit tarjota kookoksisen riisipuuron sellaisenaan tai jalostaa sen jälkiruoaksi, jossa maistuvat sitruuna, vanilja ja kardemumma.

Sitruuna-kookosriisi

10 annosta

  • 0,360 kg Menu Puuroriisi
  • 0,400 l Vesi
  • 2,000 l Menu Kookosmaito
  • 0,005 kg Suola
  • 0,010 kg Menu Vaniljasokeri
  • 0,002 kg Menu Rouhittu kardemumma
  • 0,300 kg Lemon Curd -sitruunatahna

Valmista näin:

  1. Keitä riisiä vedessä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kookosmaito ja keitä sekoitellen, kunnes puuro on kypsää. Lisää mausteet ja jäähdytä.
  2. Lisää kylmään puuroon sitruunatahna.
  3. Tarjoa kylmänä jälkiruokana kookoslastuilla tai -hiutaleilla ja sitruunankuorella koristeltuna.

Vinkki! Jos perinteistä joulupuuroa jää yli, jäähdytä puuro ja mausta kookosmaidolla, sitruunatahnalla, kardemummalla ja vaniljasokerilla.

Vuohenjuustosta rakennettu jälkiruoka-annos

Juustoa jälkiruokalautaselle

Kokoa jälkiruoaksi tarkoitetulle juustolautaselle kolme erilaista, suupaloiksi leikattua juustopalaa. Valitse kovia ja pehmeitä juustoja, vahvoja ja mietoja makuja. Leikkaa yhteen annokseen keskimäärin 100 grammaa juustoja. Tarjoa viini vahvimman mukaan. Suolaiselle sinihomejuustolle paras pari on makea jälkiruokaviini, Bianchi Late Harvest, joka sopii muidenkin rasvaisten juustojen juomapariksi.

Makeaksi lopuksi

Piparkakuilla, pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä rikastettu suklaa on joulunajan makea houkutus, jolla hurmaat asiakkaasi aterian päätteeksi tai vitriinin ääressä. Kardemummalla ja kanelilla maustettu ”talon joulusuklaa” sopii myös glögin kanssa tarjottavaksi.

Piparkakuilla, pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä rikastettu rocky road.

Xmas Rocky Road

1/1 GN, noin 100 palaa

  • 0,100 kg Menu Laktoositon voi
  • 0,002 kg Menu Rouhittu kardemumma
  • 1,000 kg Tumma suklaa
  • 0,400 kg Maitosuklaa
  • 0,200 kg Pieni vaahtokarkki
  • 0,600 kg Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä (esim. manteleita, rusinoita)
  • 0,200 kg Joulupiparkakku
  • Menu Kaneli

Valmista näin:

  1. Sulata voi ja mausta se kardemummalla. Sulata suklaat ja sekoita ne maustettuun voihin.
  2. Kaada voi-suklaaseos leivinpaperilla vuoratun GN-vuoan pohjalle. Ripottele vaahtokarkit, pähkinä-hedelmäsekoitus ja murennetut piparkakut päälle. Anna kovettua viileässä vuorokausi.
  3. Viimeistele pinta ripauksella jauhettua kanelia ja leikkaa pieniksi paloiksi tarjolle glögin tai kahvin kanssa.

Kuplia tai tonicia

Kypsän hedelmäinen italialainen kuohuviini Sartori Prosecco Erfo pidentää 6 cl Lillet Blancia ja 2 cl Fentimans seljankukkajuomaa tyylikkääksi, viinilasista jäiden kanssa tarjottavaksi alkudrinkiksi. Viimeistele kupliva juoma limeviipaleella ja tuoreella mintulla. Jos alkumalja halutaan ilman kuplia, mittaa jäiden päälle 6 cl Lillet Blancia ja pidennä Fentimans Tonicilla. Lisää lasiin ohut viipale appelsiinia.

Puolukkahehku

Menu puolukkasurvos toimii mausteisen glögin pohjana. Keitä veden kera mehuksi, siivilöi ja makeuta sokerilla. Mausta tuoreella inkiväärillä, tähtianiksella, mausteneilikoilla ja kaneli- tai vaniljatangolla. Kuumenna maut mehuun ja anna tekeytyä. Puolukkaglögin voit terästää liköörillä, kirkkaalla tai konjakilla.

Katso myös nämä

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä