Ruhonosien monipuolinen hyödyntäminen keittiössä on kaikkien etu

Eri ruhonosien luova hyödyntäminen on vastuullista, oli kyse mistä tuotantoeläimestä tahansa.

Julkaistu

Tuotantoeläimen ruhosta hyödynnetään käytännössä kaikki. Vain kallo ja selkäydin jäävät käyttämättä. Ne ruhonosat, jotka eivät päädy lautaselle, hyödynnetään muussa teollisuudessa. Kun puhutaan monipuolisesta ruhon hyödyntämisestä ruoanvalmistuksessa, nose to tail cookingista, on hyvä pitää mielessä fileiden lisäksi myös ne vähemmän arvokkaat lihan osat.

Totuushan on se, että siellä missä on luuta ja enemmän rasvaa, löytyy usein myös ne parhaat maut. Esimerkiksi naudan mureimmat osat ovat fileeselkä, sekä paahto-, sisä-, ulko- ja kulmapaistit. Tämän lisäksi loistavia ja monipuolisia paloja ovat myös etuselkä, lapa, potkat, kuve ja rinta. Vaihtoehtoja on siis runsaasti.

Kespron laajasta lihavalikoimasta löydät varmasti sopivan lihan ja ruhonosan ravintolan eri tarpeisiin. Käyttämällä monipuolisesti eri lihan osia, saat myös vaihtelua ruokalistalle.

Tuotevinkit

Naudan ruhon osat / Maailma kattilassa

Elämyksellistä perinteistä

Ravintoloihin mennään nyt yllättymään perinteisemmistä raakaa-aineista, kuten sisäelimistä ja muista harvinaisemmista ruhon osista uusin tavoin tarjottuna. Ravintoloista haetaan elämyksiä, joita kotikeittiöissä ei pystytä tai osata toteuttaa. Tähän tarpeeseen vastaa hyvin murea Menu ylikypsä porsaan pluma, joka tuo ammattikeittiöön lisää helppokäyttöisyyttä ja ajansäästöä. Muista myös muut Menu-sarjan ylikypsät lihat kasslerista pulled porkiin. Valmiiksi kypsennetyt tuotteet, joissa raaka-aine normaalisti vaatisi pitkän kypsennysajan, helpottavat keittiösi arkea.

Tuotevinkit

Maksa / Maailma kattilassa

Sisäelimet nousussa

Sisäelimet ovat uudessa nousussa. Kespro vastaa kysyntään ja tuo valikoimaansa kaksi naudanmaksatuotetta: viipaloituna ja jauhettuna. Kespron Maailman ravintolatrendit -tutkimuksessa 33 % kuluttajista kertoi olevansa kiinnostunut erikoisemmista eläinperäisistä tuotteista, kuten sisäelimistä. Erilaisten maksaruokien avulla puhuttelet tätä asiakasjoukkoa sekä perinteisellä että trendikkäällä tavalla. Kespron Food Inspirations Manager Anssi Nurminen on luonut tähän tarpeeseen innostavia maksareseptejä. Katso esimerkiksi vinkit herkullisten jauhemaksapihvien valmistamiseen!

Tuotevinkit

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä