Saku Tuomisen kolumni: Kehu pois

Ravintoloitsija kannustaa kolumnissaan kehumaan ravintola-alan toimijoita.

27.8.2020

Julkaistu

Saku Tuominen

teksti

Ravintoloitsija kannustaa kolumnissaan kehumaan ravintola-alan toimijoita.

Toivottiin, että tämä kolumni liittyisi ravintola-alan ihmisten kannustamiseen näinä vaikeina aikoina. Hieno aihe. Mietin hetken näkökulmaa ja päätin keskittyä juuri siihen. Koska tilaa on vähän, rajaan kannustuksen kotikaupunkiini Helsinkiin sekä kilpailijoihin ja yhteistyökumppaneihin.

Niki, Kalle, Kati, Noora ja koko BasBasin ja Viinibaarin henkilökunta, olette elävöittäneet yhden kuolleen kulman kaupungista ja tehneet huikeaa työtä helsinkiläisen ruokakulttuurin eteen. Kaupunki rakastaa teitä ja syystä.

Toni, Lauri, Kim ja Sasu. On mykistävää seurata sitä tyylitajua ja kunnianhimoa, jolla viette kaupunkimme fine diningia uusille urille Grönissä, Inarissa ja Orassa.

Henkka, Samu ja Lintsi. Mikä valtava draivi Muru-imperiumin rakentamisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa, hattu päästä. Richard, Ville ja Alex, miten suunnattoman hienoa työtä YesYesYesin ja Madonnan kaltaisten trendikkäiden paikkojen kehittämisessä.

Ennen kaikkea ravintolat ja ravintola-alan ihmiset kaipaavat kehuja

Mitä Helsinki olisi ilman Lukan, Carloksen ja Albertin idealistista pyyteettömyyttä Nollassa tai Arin ja Terhin lähiruokarakkautta Nokassa. Olen joka aamu kiitollinen Tonin, Tiian, Susannan ja Kaisan huikeasta työstä helsinkiläisen leipäkulttuurin eteen Wayssa ja Levainissa.

Anton maanläheinen kaupunkikulttuurin taju Finnessä ja Pontuksessa jaksaa vuodesta toiseen lämmittää sydäntäni, samoin Tomin ja Lauran aseistariisuva innostus Kuurnassa. Elävöidyn joka päivä Siken ja Pipsan energiasta Sikkesissä, Iljan visiosta Juuressa ja kunnioitan Irinan ja Eijan hienoa työtä Kosmoksen ja Eliten kaltaisten klassikoiden eteen.

Rakastan Johanin boheemia draivia popup-kuttuurin kehit­tämiseksi Bona Fidessä ja Alin kunnianhimoa ravintoloiden raaka-aineiden etsimisessä Donierissa. Liikuttuneena seuraan Jannen, Peggyn, Salla-Marin ja muiden kaupungin voimahamojen upeaa työtä kulttuurin kehittämiseksi viimeksi upean Senaatintorin jättiterassin kohdalla.

Ja katso, juurin kun aloin päästä vauhtiin, huomaan tilan olevan lopussa, niin hienossa ruokakaupungissa me elämme.

Moni sanoo, että ravintolat kaipaavat ”rakentavaa palautetta”. Ehkä niinkin, mutta ennen kaikkea ravintolat ja ravintola-alan ihmiset kaipaavat kehuja. Rakastan helsinkiläistä ruokakulttuuria ja siksi käytän jokaisen tilaisuuden upeiden ihmisten kehumiseen. Tehkää tekin samalla tavalla omassa kotikaupungissanne.

Siitä tulee hyvä mieli sekä kehujalle että kehuttaville.

Saku Tuominen

*Kirjoittaja on ravintoloitsija Financier Groupissa, jolle kuuluu kolme ravintolaa: Savoy, Palace ja Espa. *

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä