Kespro on tukkujen ykkönen

Taloustutkimuksen kysely kertoo Kespron toiminnasta pitkälti sitä mihin pyritäänkin: Olemaan asiakkaan kanssa toimiva luotettava ja osaava kumppani niin tuotevalikoiman, palvelun kuin logistiikankin suhteen.

Julkaistu

Asiakkailta saatu palaute on ensiarvoisen tärkeää toiminnan kehittämisessä. Siksi Kesprossa on aihetta kiittää noin kuuttasataa Taloustutkimuksen Food Service Feedback 2017 -kyselyyn vastannutta keittiöammattilaista.

Tutkimus auttaa jatkuvassa toiminnan kehittämisessä oikeaan suuntaan. Tavoitteena Kesprossa on, että kaikki mitä tehdään, perustuu aitoon asiakasymmärrykseen. Taloustutkimuksen kyselyssä keskityttiin tukkuliikkeiden valintakriteereihin, asiakassuhteeseen sekä toimitusten ja kuljetusten arviointiin. Haluttu tukkuliikekumppani valitaan kyselyn perusteella pitkälti laadukkaan tuotevalikoiman perusteella. Valikoiman laatu ja riittävä koko tekevät omasta toiminnasta helpompaa. Myös kuljetusten ja toimitusten täsmällisyyttä arvostetaan.

Kespron toimitusmyyntiä pidettiin tutkimuksessa selkeästi merkittävimpänä hankintapaikkana kaikissa tutkituissa tuoteryhmissä, joita tässä kyselyssä olivat hedelmät ja vihannekset, liha ja kala, ruokapakasteet sekä muut elintarvikkeet. Vastaajat listasivat Kespron vahvuuksiksi näissä niin tuotteiden laadun, valikoimat kuin toimitukset sekä esitteet ja hinnastot.

Kyselyyn vastanneet alan ammattilaiset kokevat Kespron merkittävänä toimijana etenkin hedelmien ja vihannesten sekä lihan ja kalan hankintapaikkana. Myös ruokapakasteiden hankintapaikkana Kespron Toimitusmyynti ja Noutotukut olivat vastaajien kärkisijoilla.

Kespro on ylivoimainen ykkönen

Kespro sai kyselyssä selkeästi parhaat yleisarvosanat sekä toimitustukkujen että nouto- ja pikatukkujen vertailuissa. Kespro Toimitusmyynnin yleisarvosana on 8,34 ja Kespro Noutotukun 8,29.

Tukkuliikkeitä kokonaisuutena tarkasteltaessa Kespro saa parhaan yleisarvosanan keskiarvoltaan 8,28, kun muiden tukkuliikkeiden yleisarvosanat jäävät alle kahdeksan. Kespro tunnetaan hyvin, tukkuliikkeistä parhaiten. Kyselyyn vastanneista 89 prosenttia sanoo tuntevansa Kespron. Hyvästä kumppanuudesta halutaan myös kertoa muille. Kespron saama nettosuositteluindeksi NSI oli kyselyssä 47. Taloustutkimuksen tulkintaohjeessa NSI-luvun ollessa 40 tai yli, tulos on erinomainen.

Kesprolla on merkittävästi asiakkaita kaikilla foodservice-alan sektoreilla. Ammattikeittiöistä 37 prosentilla on vuosisopimuksia Kespro Toimitusmyynnin kanssa ja 17 prosentilla Kespro Noutotukun kanssa.

Syys–marraskuussa tehdyn Food Service Feedback 2017 -kyselyn teki Taloustutkimus Oy. Tutkimuksen kohderyhmänä oli suurkeittiöiden hankinnoista päättävät henkilöt vähintään 20 annosta päivässä tarjoavissa ammattikeittiöissä.

8,34

Kespron toimitus-myynti sai kyselyssä parhaan yleisarvosanan, arvioitaessa tukkuliikkeitä kokonaisuutena.

8,31

Kespro sai myönteisiä arvioita toimitusten täsmällisyydestä, toimitusten ja kuljetusten yleisarvosanan ollessa kyselyn paras.

89 %

Kespro on tukkuliikkeistä tunnetuin. Kyselyyn vastanneista 89 prosenttia tuntee Kespron.

Tule Kespron asiakkaaksi >>

Kespro tutki ravintolailmiöitä

Kespron teettämän Ravintolailmiöt 2018 -tutkimuksen tavoitteena on osaltaan palvella Kespron asiakkaita, kehittää foodservice-alaa ja siten lisätä ulkona syömisen suosiota.

Syksyllä julkaistu tutkimus kertoo, mitkä ilmiöt ovat viime aikoina vakiintuneet ravintoloissa ja millaisten odotetaan nousevan muita merkittävämmiksi lähitulevaisuudessa. Yksi yhä kasvava ilmiö on arjen hektistyminen, mikä lisää esimerkiksi takeaway- ja katuruoan kysyntää. Ruokailijoiden kiire luo haastetta ravintoloille, kun arki ei enää noudata kalenteria tai kellonaikoja.

Toinen voimakkaasti kasvava ilmiö on hyvinvointiin panostaminen, mikä lisää kasvisten ja vaihtoehtotuotteiden, kuten kasvimaitojen, sekä räätälöityjen täsmäruokavalioiden kysyntää.

Elämysten tuottaminen on ravintolan arkea, mutta vaatimuksetkin kasvavat, kun asiakkaiden kokkaustaidot ja -tiedot lisääntyvät. Ravintolailmiöt 2018 -tutkimukseen haastateltujen visionäärien mukaan elämyksiä tuotetaan yhä enemmän kokkaamalla asiakkaan edessä ja esimerkiksi avotulella.

Lue koko Ravintolailmiöt 2018 -tutkimus tästä >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä